hej dziewczyny. a ja byłam dziś na usg genetycznym. wychodzi 12 tydzień i 4 dni z wielkości maluszka. czyli 31.05 ale już zostanę z Wami bo nigdy nie wiadomo. z okresu 6.06. możliwe że będzie drugi chłopiec, ale jeszcze się nie nastawiam. zobaczymy przy następnym usg. teraz wszystko dobrze. pomiary wyszły ok. jutro nadrobie Wasze weekendowe wpisy.
reklama
zielinka
Fanka BB :)
Suuuuper ze wszystko dobrze ! [emoji173] juz nie mogę doczekać się swoich badańhej dziewczyny. a ja byłam dziś na usg genetycznym. wychodzi 12 tydzień i 4 dni z wielkości maluszka. czyli 31.05 ale już zostanę z Wami bo nigdy nie wiadomo. z okresu 6.06. możliwe że będzie drugi chłopiec, ale jeszcze się nie nastawiam. zobaczymy przy następnym usg. teraz wszystko dobrze. pomiary wyszły ok. jutro nadrobie Wasze weekendowe wpisy.
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
zielinka
Dziewczyny mam głupie pytanie. Wybaczcie mi ale to pierwsza ciąża jestem totalnie zielona .
W czwartek mam wizytę będzie 11+3. Czy któraś z was miała usg w podobnym terminie ? Będzie juz przez brzuch ?
Miałam 2 dopochwowe w i 6+3 8+3
W czwartek mam wizytę będzie 11+3. Czy któraś z was miała usg w podobnym terminie ? Będzie juz przez brzuch ?
cymera
w większości przypadków ból pleców jest spowodowany złym ustawieniem miednicy. Miednica jest ustawiana w tak zwanym przodopochyleniu , a tak mniej fachowo robi się wam kaczy kuper .Zróbcie sobie zjecie z profilu i zobaczcie jak daleko wystaje wam pupa.Musicie nauczyć się ustawiać miednice w tyło pochyleniu bo to dopiero początek ciąży potem takie ustawienie będzie prawie niemożliwe ze względu na duży brzuszek..Możecie też poprosić waszych partnerów o masaż ale taki bardzo delikatny . Masaż powinien trwać ok 15 min najlepiej w pozycji leżenie bokiem , między uda wkładamy poduszkę po to żeby nie rotować bioder .Najlepsza technika to rozcieranie kłębem dłoni dłoń układamy tuż nad kością krzyżowa i powoli ruchem jednostajnym przechodzimy w dół w stronę pośladków wystarczy pięć takich powolnych ruchów w stronę prawego i lewego pośladka . Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem .
madziarra21
Dobry wieczór dziewczynki. Widzę, że parę wizyt się szykuje w tym tygodniu, będą nowe zdjęcia hihi super na nie się najbardziej cieszę bo reszta to wiadomo, że będzie okej bo nie może być inaczej
Ja jutro też mam wizytę.. Ale u dr ogólnego i podejrzewam, że położy mnie na parę dni do szpitala bo moje choròbsko wróciło i mnie męczy. Toaleta dzisiaj ok 15 razy już była przy tym skurcze jelita takie, że poty zalewają. No i glodnaaa jestem a wy tu takie pyszności piszecie Ale jak mi jelitko trochę odpuści to nadrobie!
Ja jutro też mam wizytę.. Ale u dr ogólnego i podejrzewam, że położy mnie na parę dni do szpitala bo moje choròbsko wróciło i mnie męczy. Toaleta dzisiaj ok 15 razy już była przy tym skurcze jelita takie, że poty zalewają. No i glodnaaa jestem a wy tu takie pyszności piszecie Ale jak mi jelitko trochę odpuści to nadrobie!
Ostatnia edycja:
Powinno być już przez brzuch ale to chyba zależy od lekarza. Słyszałam o jednym co robił jedno i drugie heheheDziewczyny mam głupie pytanie. Wybaczcie mi ale to pierwsza ciąża jestem totalnie zielona .
madziarra21
Ja miałam w 11+1 usg genetyczne i najpierw Było dopochwowo szczególnie żeby zobaczyć jak wygląda szyjka a dzidzi już nie dało sie pomierzyc bo była na wprost tego sprzętu ułożona i reszta już przez brzuch.Dziewczyny mam głupie pytanie. Wybaczcie mi ale to pierwsza ciąża jestem totalnie zielona .
[/QUOTE]Ja jestem w 12tc+1d no mi właśnie wieczorem albo jak chodzę gdzieś dalej po sklepach brzuch robi się twardy i nie wiem czy to od wzdęcia czy od wysiłku. Ostatnio posprzątałam całą łazienkę i rozbolały mnie plecy, usiadłam na ziemi i nie mogłam wstać. Chciałam usiąść na chwilę ale bez leżenia robi się coraz gorzej. Ból był tak ostry że na milimetr nie mogłam się ruszyć w żadną stronę. Dobry byłby basen ale nie mam takiej możliwości a na wzdęcia i zaparcia dopiero jutro jadę coś kupić i nie mogę się zdecydować kisiel, herbata czy syrop. Genetyczne też mam w środę ja też byłam bardzo aktywną osobą. Założenie było takie żeby pracować jak najdłużej. Wiedziałam że będę miała kłopoty z kręgosłupem i myślałam że aktywność fizyczna choć trochę oddali ten problem. Niestety moja dzidzia ma krwiaka po sąsiedzku a moje życie zmieniło się diametralnie.
No to jesteśmy równo praktycznie, ja mam dziś 12t0d. To zobaczymy w środę. Ja juz sie denerwuje. Majka coś jest w tej łazience nie możemy jej sprzątać po prostu!
Ale wracając do tego bólu to przed ciąża miałam macice w przodozgieciu więc nie wiem czy to w ciąży się może zmienić? Wydaje mi się że nie. Dowiem się wszystko na wizycie.
reklama
cymera
Pan po lewej ma dobrą postawę , pan w środku ma przodopochylenie miednicy czyli będzie to postawa ciała większości z nas zwłaszcza w późniejszej ciąży . pan po prawej ma tyło pochylenie miednicy. Więc dziewczyny kochane jeśli bolą was plecy to pobawcie się ustawieniem miednicy .Najpierw bioderka rozhuśtajcie na boczki , a następnie brzuszek i bioderka idą do przodu i do tyłu .Od pępka w górę musicie być nieruchome , liczy się praca samej miednicy .Ja sama uwielbiam robić te ćwiczenia na piłce z którą się nie rozstanę aż do porodu.
Załączniki