reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

hej dziewczyny. a ja byłam dziś na usg genetycznym. wychodzi 12 tydzień i 4 dni z wielkości maluszka. czyli 31.05 ale już zostanę z Wami bo nigdy nie wiadomo. z okresu 6.06. możliwe że będzie drugi chłopiec, ale jeszcze się nie nastawiam. zobaczymy przy następnym usg. teraz wszystko dobrze. pomiary wyszły ok. ;) jutro nadrobie Wasze weekendowe wpisy.

reklama
hej dziewczyny. a ja byłam dziś na usg genetycznym. wychodzi 12 tydzień i 4 dni z wielkości maluszka. czyli 31.05 ale już zostanę z Wami bo nigdy nie wiadomo. z okresu 6.06. możliwe że będzie drugi chłopiec, ale jeszcze się nie nastawiam. zobaczymy przy następnym usg. teraz wszystko dobrze. pomiary wyszły ok. ;) jutro nadrobie Wasze weekendowe wpisy.
Suuuuper ze wszystko dobrze ! [emoji173] juz nie mogę doczekać się swoich badań

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam głupie pytanie. Wybaczcie mi ale to pierwsza ciąża jestem totalnie zielona .
W czwartek mam wizytę będzie 11+3. Czy któraś z was miała usg w podobnym terminie ? Będzie juz przez brzuch ?
Miałam 2 dopochwowe w i 6+3 8+3

w większości przypadków ból pleców jest spowodowany złym ustawieniem miednicy. Miednica jest ustawiana w tak zwanym przodopochyleniu , a tak mniej fachowo robi się wam kaczy kuper .Zróbcie sobie zjecie z profilu i zobaczcie jak daleko wystaje wam pupa.Musicie nauczyć się ustawiać miednice w tyło pochyleniu bo to dopiero początek ciąży potem takie ustawienie będzie prawie niemożliwe ze względu na duży brzuszek..Możecie też poprosić waszych partnerów o masaż ale taki bardzo delikatny . Masaż powinien trwać ok 15 min najlepiej w pozycji leżenie bokiem , między uda wkładamy poduszkę po to żeby nie rotować bioder .Najlepsza technika to rozcieranie kłębem dłoni dłoń układamy tuż nad kością krzyżowa i powoli ruchem jednostajnym przechodzimy w dół w stronę pośladków wystarczy pięć takich powolnych ruchów w stronę prawego i lewego pośladka . Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem .

Dobry wieczór dziewczynki. Widzę, że parę wizyt się szykuje w tym tygodniu, będą nowe zdjęcia hihi super :) na nie się najbardziej cieszę bo reszta to wiadomo, że będzie okej bo nie może być inaczej :)

Ja jutro też mam wizytę.. Ale u dr ogólnego i podejrzewam, że położy mnie na parę dni do szpitala bo moje choròbsko wróciło i mnie męczy. Toaleta dzisiaj ok 15 razy już była przy tym skurcze jelita takie, że poty zalewają. No i glodnaaa jestem a wy tu takie pyszności piszecie :) Ale jak mi jelitko trochę odpuści to nadrobie! :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam głupie pytanie. Wybaczcie mi ale to pierwsza ciąża jestem totalnie zielona .
W czwartek mam wizytę będzie 11+3. Czy któraś z was miała usg w podobnym terminie ? Będzie juz przez brzuch ?

Powinno być już przez brzuch ale to chyba zależy od lekarza. Słyszałam o jednym co robił jedno i drugie hehehe

Ja miałam w 11+1 usg genetyczne i najpierw Było dopochwowo szczególnie żeby zobaczyć jak wygląda szyjka a dzidzi już nie dało sie pomierzyc bo była na wprost tego sprzętu ułożona i reszta już przez brzuch.

Ja jestem w 12tc+1d no mi właśnie wieczorem albo jak chodzę gdzieś dalej po sklepach brzuch robi się twardy i nie wiem czy to od wzdęcia czy od wysiłku. Ostatnio posprzątałam całą łazienkę i rozbolały mnie plecy, usiadłam na ziemi i nie mogłam wstać. Chciałam usiąść na chwilę ale bez leżenia robi się coraz gorzej. Ból był tak ostry że na milimetr nie mogłam się ruszyć w żadną stronę. Dobry byłby basen ale nie mam takiej możliwości a na wzdęcia i zaparcia dopiero jutro jadę coś kupić i nie mogę się zdecydować kisiel, herbata czy syrop. Genetyczne też mam w środę :D ja też byłam bardzo aktywną osobą. Założenie było takie żeby pracować jak najdłużej. Wiedziałam że będę miała kłopoty z kręgosłupem i myślałam że aktywność fizyczna choć trochę oddali ten problem. Niestety moja dzidzia ma krwiaka po sąsiedzku a moje życie zmieniło się diametralnie.
[/QUOTE]
No to jesteśmy równo praktycznie, ja mam dziś 12t0d. To zobaczymy w środę. Ja juz sie denerwuje. Majka coś jest w tej łazience nie możemy jej sprzątać po prostu!
Ale wracając do tego bólu to przed ciąża miałam macice w przodozgieciu więc nie wiem czy to w ciąży się może zmienić? Wydaje mi się że nie. Dowiem się wszystko na wizycie.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Pan po lewej ma dobrą postawę , pan w środku ma przodopochylenie miednicy czyli będzie to postawa ciała większości z nas zwłaszcza w późniejszej ciąży . pan po prawej ma tyło pochylenie miednicy. Więc dziewczyny kochane jeśli bolą was plecy to pobawcie się ustawieniem miednicy .Najpierw bioderka rozhuśtajcie na boczki , a następnie brzuszek i bioderka idą do przodu i do tyłu .Od pępka w górę musicie być nieruchome , liczy się praca samej miednicy .Ja sama uwielbiam robić te ćwiczenia na piłce z którą się nie rozstanę aż do porodu.

Załączniki

• postures (1).jpg
    postures (1).jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 77
Do góry