reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny ja wczoraj byłam na weselu. Ledwo się wyrobilam a i nie chciałam się wystac w kościele a potem przy zyczeniach więc pojechaliśmy z mężem prosto na salę i tam po obiedzie złożyliśmy życzenia. Rodzina męża oprocz tesciow i siostry nie wie że jestem w ciąży więc gospodarze dziwili się że już o to 20 ucieklismy do domu. Ale nie mogłam wysiedziec. Wiadomo dobre dania ciasto a potem wzdęcia i zaparcia w moim przypadku teraz. A i straszne bóle w krzyzu. Jak dużo chodzę albo siedzę również w samochodzie nie mogę prowadzić bo mam czasem taki ucisk w krzyżu. Dziś też chciałam posprzątać łazienkę i szybko mi poszło ale po zmyciu podlogi taki mnie bol złapał że tchu nie mogłam złapać. I tak leżę kilka godzin na boku i dopiero ulzylo. Nie moge wtedy natomiast lezec na plecach. Czy Wy też tak macie z tym kręgosłupem?

p19ucsqv6rf79f3c.png
Ja mam problem z kręgosłupem w odcinku ledzwiowym , ale to przez pozycję w jakiej pracuje większość dnie. Ale nie zauważyłam żeby cos sie zmieniło teraz w ciąży.
W pierwszej ciąży mialam bóle pleców, kręgosłupa...wszystkiego , ale to juz pod koniec ciąży jak miałam co nosić.

reklama
Widzę że już większość z nas ma zachcianki [emoji23] . Życzę nam wszystkim jak najmniej kilogramów potem do zrzucenia. W pierwszej ciąży przytyłam 23 kg mam nadzieję że w tej maks na 14 się zakończy .

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja wczoraj byłam na weselu. Ledwo się wyrobilam a i nie chciałam się wystac w kościele a potem przy zyczeniach więc pojechaliśmy z mężem prosto na salę i tam po obiedzie złożyliśmy życzenia. Rodzina męża oprocz tesciow i siostry nie wie że jestem w ciąży więc gospodarze dziwili się że już o to 20 ucieklismy do domu. Ale nie mogłam wysiedziec. Wiadomo dobre dania ciasto a potem wzdęcia i zaparcia w moim przypadku teraz. A i straszne bóle w krzyzu. Jak dużo chodzę albo siedzę również w samochodzie nie mogę prowadzić bo mam czasem taki ucisk w krzyżu. Dziś też chciałam posprzątać łazienkę i szybko mi poszło ale po zmyciu podlogi taki mnie bol złapał że tchu nie mogłam złapać. I tak leżę kilka godzin na boku i dopiero ulzylo. Nie moge wtedy natomiast lezec na plecach. Czy Wy też tak macie z tym kręgosłupem?

p19ucsqv6rf79f3c.png
Mój kręgosłup też daje o sobie znać. Raz po pracy się położyłam na plecach i po prau minutach chcialam wstac to aż glowy nie moglam podnieść na szczęście narzeczony byl blisko, pomogl wstać, wymasowal i moglam śmigać. A na codzien to tyl miednicy mnie boli czasem promieniuje do pośladków. Nie wiem czy to tak powinno byc [emoji53] ale 30.11 wizyta to sie wszystkiego pewnie dowiem

7v8r9jcg9vxigot5.png

Ja mam to samo dlatego boję się co będzie później... Ciąża to poswiecenie nie tylko życia ale i zdrowia :/
No wlasnie co bedzie później. A majka w ktorym tyg jesteś dokładnie? Pamiętam że pisałaś o twardnieniu brzucha prawda? Ja zauważam to właśnie wieczorem. Dziś rozpoczęłam 13tc. W środę mm genetyczne.
Prowadzimy z mężem gospodarstwo warzywne i przed ciąża na codzień obciążalam kręgosłup ale nigdy nie narzekalam na jakieś bóle. Natomiast teraz jakieś 3 tyg temu czyli ok 9tc odczuwalam lekkie bóle krzyża takie podobne do tych przed miesiączka. Natomiast teraz jak tylko chodzę za duzo czy siedzę to potem mam takie ataki że aż do nóg promieniuje. A co ja teraz robię z pracy zrezygnowałam zaraz po teście bo po poprzednim poronieniu nie zamierzamy z mezem ryzykować. Więc tylko gotuje domownikom i pracownikom. Też ciężko tak codziennie na 7 osób dwa dania. Wcześniej sprzątalam zawzięcie ale po tym jednorazowym krwawieniu tak się wystraszyla że tylko ogarniam z wierzchu. Dużo też lezalam ale moje przyzwyczajenie do pracy zwycięża i już czasem żywcem nie mam ochoty się kłaść ale muszę bo mnie brzuch ciągnie a kregoslup boli.
Na zaparcia pije syrop Duphalac czyli laktuloze 15ml po południu albo wieczorem. Rano lecę do kibelka ważne że systematycznie i jest mi duuuzo lżej. Moja dr mówiła że nawet 2 razy można pic spokojnie ale na razie jednak dawka mi wystarcza.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja jestem w 12tc+1d no mi właśnie wieczorem albo jak chodzę gdzieś dalej po sklepach brzuch robi się twardy i nie wiem czy to od wzdęcia czy od wysiłku. Ostatnio posprzątałam całą łazienkę i rozbolały mnie plecy, usiadłam na ziemi i nie mogłam wstać. Chciałam usiąść na chwilę ale bez leżenia robi się coraz gorzej. Ból był tak ostry że na milimetr nie mogłam się ruszyć w żadną stronę. Dobry byłby basen ale nie mam takiej możliwości a na wzdęcia i zaparcia dopiero jutro jadę coś kupić i nie mogę się zdecydować kisiel, herbata czy syrop. Genetyczne też mam w środę :D ja też byłam bardzo aktywną osobą. Założenie było takie żeby pracować jak najdłużej. Wiedziałam że będę miała kłopoty z kręgosłupem i myślałam że aktywność fizyczna choć trochę oddali ten problem. Niestety moja dzidzia ma krwiaka po sąsiedzku a moje życie zmieniło się diametralnie.[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
reklama

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja też mam bóle kregosłupa w dolnym odcinku także jak wstaje rano to chwila mi schodzi zanim dojdę do siebie.Bóle sie nasilaja po wiekszej aktywnosci fizycznej.Ja mam tyłozgiecie macicy i to może byc powód tych bólów.

Do góry