reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja nie wątpię :) zazdroszczę sama muszę być bardziej czujna :)

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Matka:) świetne wieści. Ja w pierwszej ciąży bardzo mało czułam ruchy , od połowy takie motylki w brzuchu , jakby ryby mi pływały w brzuchu. A takie ruchy - ruszanie się, gdzieś w 7 miesiącu i delikatne kopniaki. Miałam łożysko na ścianie przedniej i wtedy słabo czuć ruchy , moja szwagierka też słabo czuła przez łożysko.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dziś w pracy rozmawiałam z niespełna 5 latnią dziewczynką, która mówiła ,że mama ma dzidzie w brzuszku, zafascynowana opowiadała o tym dziecku a na koniec , że jeszcze trochę zejdzie się zanim dziecko wyleci przez ci.pkę ....[emoji44][emoji44]
Nie wiem jak wy , ale ja uważam, że trochę się mama pośpieszyła z rozmową na ten temat.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dobry wieczor Dziewczynki...ach to byl bardzo intensywny tydzień. Miałam bardzo mało czasu dla Was. Postaram sie nadeobic wszystko. A teraz musze wam sie pochwalic...CZUJE RUCHY DZIDZI!!!! Zdarzylo mi sie to kilka dni temu i czułam, ze to TO ale dzis... Bylam u koleżanki..zjadlam truskawki z kompotu a w brzuchu...zaczelo sie ruszac...poplakalam sie znów. I kolezanka dotknela brzucha i tez czula. I to przez pol godziny tak sie wierciło... Strasznie wcześnie....

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Aż się popłakałam z twojego szczęścia hihi ah te hormony

7v8r9jcg9vxigot5.png

reklama
Zmienily mi sie godziny siku w nocy, zamiast 4ta 5ta wstaje 2ga 3cia i problem z zasnieciem... [emoji34]

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja też od 4 nie śpię, obudził mnie straszny ból pęcherza a potem byłam strasznie głodna i teraz nie wiem kiedy zasne.

Co do rozmów z dziećmi to moje chyba myślą że dzieci wychodzą przez odbyt bo wiedzą że gdyby przez brzuch to byłoby cesarskie cięcie a ja nie miałam. Jakoś nie chce ich wtajemniczać jeszcze w istnienie drugiej dziurki i pomijam temat. A na filmach widzą że dziecko wychodzi dołem ztąd pewnie ten pomysł.

Do góry