reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja nie wątpię :) zazdroszczę sama muszę być bardziej czujna :)

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Matka:) świetne wieści. Ja w pierwszej ciąży bardzo mało czułam ruchy , od połowy takie motylki w brzuchu , jakby ryby mi pływały w brzuchu. A takie ruchy - ruszanie się, gdzieś w 7 miesiącu i delikatne kopniaki. Miałam łożysko na ścianie przedniej i wtedy słabo czuć ruchy , moja szwagierka też słabo czuła przez łożysko.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dziś w pracy rozmawiałam z niespełna 5 latnią dziewczynką, która mówiła ,że mama ma dzidzie w brzuszku, zafascynowana opowiadała o tym dziecku a na koniec , że jeszcze trochę zejdzie się zanim dziecko wyleci przez ci.pkę ....[emoji44][emoji44]
Nie wiem jak wy , ale ja uważam, że trochę się mama pośpieszyła z rozmową na ten temat.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dobry wieczor Dziewczynki...ach to byl bardzo intensywny tydzień. Miałam bardzo mało czasu dla Was. Postaram sie nadeobic wszystko. A teraz musze wam sie pochwalic...CZUJE RUCHY DZIDZI!!!! Zdarzylo mi sie to kilka dni temu i czułam, ze to TO ale dzis... Bylam u koleżanki..zjadlam truskawki z kompotu a w brzuchu...zaczelo sie ruszac...poplakalam sie znów. I kolezanka dotknela brzucha i tez czula. I to przez pol godziny tak sie wierciło... Strasznie wcześnie....

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Aż się popłakałam z twojego szczęścia hihi ah te hormony

7v8r9jcg9vxigot5.png

reklama
Zmienily mi sie godziny siku w nocy, zamiast 4ta 5ta wstaje 2ga 3cia i problem z zasnieciem... [emoji34]

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja też od 4 nie śpię, obudził mnie straszny ból pęcherza a potem byłam strasznie głodna i teraz nie wiem kiedy zasne.

Co do rozmów z dziećmi to moje chyba myślą że dzieci wychodzą przez odbyt bo wiedzą że gdyby przez brzuch to byłoby cesarskie cięcie a ja nie miałam. Jakoś nie chce ich wtajemniczać jeszcze w istnienie drugiej dziurki i pomijam temat. A na filmach widzą że dziecko wychodzi dołem ztąd pewnie ten pomysł.

Do góry