reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No tak wyleciałam z tym fb ale faktycznie apka jest lepsza. Ja chlipię kawusię i do roboty :) A powiedzcie mi czy Wam też brzuszki urosły? Schudłyście,przytyłyście? Ja dopiero 9 tydz.a brzuchol jak w 5 mies.czasami :cool:
Kawusia [emoji7] moze sie dzis napije hmmm :-) moja waga bez zmian jeszcze. A brzuszek... jak sie najjem to i 5 msc a tak to taka mala wypustka na dole ;-) dzis nie przemyslalam i zalozylam czarna, troche dopasowana sukienke do pracy ;-) troche widac ! :-D w razie co mowie ze sie najadlam ;-)
A brzuchola tez nie mozesz sie doczekac ? ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Dzień dobry.

Ja w I ciąży ruchy poczułam w 12tyg. :) oczywiście nieregularne jeszcze, ale nie miałam wątpliwości co to [emoji173]️
Teraz już czekam na nie, wczoraj jak widziałam jak maluszek się rusza a kompletnie nic nie czułam to mi takie dziwne się wydawało hehe

Co do wagi to schudłam trochę, ale ja jestem duża dziewczyna to nie martwi mnie to - jeszcze nadrobię zapewne...

74703e3ksg0ul1uj.png

Kawusia [emoji7] moze sie dzis napije hmmm :-) moja waga bez zmian jeszcze. A brzuszek... jak sie najjem to i 5 msc a tak to taka mala wypustka na dole ;-) dzis nie przemyslalam i zalozylam czarna, troche dopasowana sukienke do pracy ;-) troche widac ! :-D w razie co mowie ze sie najadlam ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

A to jesteśmy na tym samym etapie 9 tyd.
W sukienki się mieszczę spokojnie ale spodnie to już z lekka przyciasnawe co niektóre :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

A to jesteśmy na tym samym etapie 9 tyd.
W sukienki się mieszczę spokojnie ale spodnie to już z lekka przyciasnawe co niektóre :)

Hej :) Och ruchy.. pewnie faktycznie pierworodki poczuja na koncu. Umówiłam sie na prenatalne na 5.12. Taki prezent na mikołaja ( mam nadzieje, ze poznam płeć). Aaa.. zauwazylam malenkie brązowe plamki, ale pewnie po tym wczorajszym przesuwaniu macicy.
Pracuje teraz w domu na kompie jako spedytor i tyle nerwów mnie to kosztuje ;/ a konca nie widać.
Też uważam, że forum nam wystarczy. Jesteśmy baaaaaaaardzo aktywne :D
Matko boska czemu on Ci macicę przesuwał? Ja mam tyłozgięcie bardzo mnie plecy bolą ale nie miałam nic przesuwane.

Vanilia odpoczywaj jak trzeba ;)

Ja w drugiej ciąży poczułam ruchy ok 15/16tc

reklama
Ja też zamowiłam detektor tętna tylko na eBay. Więc trochę poczekam, ale zaplaciłam 130zł z wysyłką a u nas taki sam kosztuje 500zl. Nie niechciałam takiego ze sluchawkami , tylko z glośniczkiem.

Byłam na badaniach 200zl pękło, 7 fiołek krwi. Chciaż i tak połowę badań miałam na NFZ.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry