reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczynki. Przeleciałam szybko Wasze rozmowy, ale nie mam teraz czasu aby sie rozpisywać. Wroce wieczorem. Przybijam piątkę tym z oszpeconą cerą. Ja już miałam opryszczki, pleśniawki, jakieś bomble i milion innych obrzydlistw :p
Mam pewne zmartwienie. Może zacznę od tego, że wczoraj wieczorem podczas szybkiego wstawania na siku poczułam dosc mocny ból po prawej jakby w jajniku, taki kujący. Potem śniło mi się w nocy.. powieszone dziecko, takie malutkie. A dzis przed poludniem zauwazyłam jakis taki śluz w kolorze toffi.. W dodatku nasiliły mi sie objawy typu mdłości, bol głowy, brak sił. Teraz biegam co chwile jak opętana do łazienki i sprawdzam.. Mam złe przeczucia. Jutro lekarz, boje sie.

reklama
Dziewczyny z zwiazku z tym ze zbliza sie czas badania usg w 12-13 tyg ktore moze wykryc wady genetyczne mam pytanie. Moj lekarz powiedzial zeby szukac lekarza ktory ma jakis miedzynarodowy certyfikat. Wiecie cos na ten temat. Ewentualnie dziewczyny z warszawy gdzie macie zamiar robic?
A i oczywiacie witam nowe mamy i gratuluje udanych wizyt ;)

Ja mam robione w enel medzie z polecenia mojej Pani Ginekolog 3 lekarzy - dr. Krasoń, dr Świetlicki i dr Radziszewski. Ja idę do dr Krasoń trochę dlatego ze przyjmuje obok mojego domu w godzinacg wieczornych tak zeby Maz mogl ze mna pojsc :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Hej dziewczynki. Przeleciałam szybko Wasze rozmowy, ale nie mam teraz czasu aby sie rozpisywać. Wroce wieczorem. Przybijam piątkę tym z oszpeconą cerą. Ja już miałam opryszczki, pleśniawki, jakieś bomble i milion innych obrzydlistw[emoji14]
Mam pewne zmartwienie. Może zacznę od tego, że wczoraj wieczorem podczas szybkiego wstawania na siku poczułam dosc mocny ból po prawej jakby w jajniku, taki kujący. Potem śniło mi się w nocy.. powieszone dziecko, takie malutkie. A dzis przed poludniem zauwazyłam jakis taki śluz w kolorze toffi.. W dodatku nasiliły mi sie objawy typu mdłości, bol głowy, brak sił. Teraz biegam co chwile jak opętana do łazienki i sprawdzam.. Mam złe przeczucia. Jutro lekarz, boje sie.
Ja tez jutro mam wizyte. Wszystko bedzie dobrze. Musisz odpoczywac i spokojniej wstawac .

uwo9dqk323h73wzt.png

Dziewczyny z zwiazku z tym ze zbliza sie czas badania usg w 12-13 tyg ktore moze wykryc wady genetyczne mam pytanie. Moj lekarz powiedzial zeby szukac lekarza ktory ma jakis miedzynarodowy certyfikat. Wiecie cos na ten temat. Ewentualnie dziewczyny z warszawy gdzie macie zamiar robic?

Ja bede miala robione to usg w babka medica,obok arkadi. W pierwszej ciazy rowniez chodzilam tam na te podstawowe usg. Trafilam na bardzo fajna ginekolog ktora zrobila dokladne usg i po wymiarach kosci nosowej,udowej zasugerowala,ze wcale nie musze isc na test pappa ,ze to moj wybor,bo ona widzi,ze wszystkie parametry sa jak najbardziej wporzadku.

Lekarz powinien mieć certyfikat FMF :)

p19ucsqv6rf79f3c.png

Ja też mam w babka medica 23 i już się boję. Moja gin poleciła mi trzech specjalistów, wybrałam tego z certyfikatem.

reklama
Do góry