reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

ale pamiętaj że każda z nas ma +- 2 tygodnie. wiec duża część z nas mogłaby sobie wybrać :) mojej mamie lekarz co wizyta zmieniał termin i po co ?

w57vyx8dubspq12k.png

Masz rację :)

reklama
Dziewczyny macie problemy z cerą i włosami? Mnie ostatnio wysypało że nie mogę sobie poradzić, a włosy przetłuszczają się chyba z prędkością światła...[emoji34] [emoji34] [emoji34]
Ja miałam masakrę, teraz powoli się poprawia a włosy mam sztywne chyba od cekolu :D Wydawało mi się że trochę pomaga przecieranie wodą z cytryną, muszę zastosować na plecy ale nie wiem czy to jej zasługa czy już się wszystko uspokaja.

Dziewczyny macie problemy z cerą i włosami? Mnie ostatnio wysypało że nie mogę sobie poradzić, a włosy przetłuszczają się chyba z prędkością światła...[emoji34] [emoji34] [emoji34]
Dramat ! Na twarz wyszło mi chyba wszystko co tylko mogło. .. z włosami nie tak źle ale nie najlepiej [emoji24]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Venus, ja mam mutacje genu MTHFR i ona jest wskazaniem do przyjmowania heparyny (Clexan), ale artykuły medyczne mówią o tym że skuteczność heparyny jest duża a z przyjmowanym kwasem acetylosalicylowym (acard) jest dużo wyższa. Ja mam bardzo zawiłą historię i to odkrył u mnie dopiero immunolog po badaniach które zlecił mi zrobić.
A dlaczego Tobie go każe przyjmować ??

Justyna, Klaudusia czekam na zdjęcia :D zaciskam kciuki za piękne widoki &&&&
Ja też mam mutacje genu MTHFR wariant 1298A>C heterozygota. I na to biorę tylko Acard i przed ciąża i teraz w trakcie zażywam go codziennie. Badam poziom homocysteiny jest w normie. Do tego kwas foliowy 5 mg bo ta mutacja może ograniczyć przyswajanie kwasu foliowego.
Z witamin zażywam FEMIBION 1, bo on ma metafoline czyli najlepiej przyswajalne foliany co też jest istotne. Przed ciąża jakieś 3 miesiące suplementowalam vitrum d3 czyli witaminę d3. W ciąży przestałam a ciągle zapominam zapytać czy moze jednak powinnam pic ale pani dr na pewno sama by mi kazała. A poza tym od 13tc będę brac femibion 2 a tam juz jest wit d3.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Jeżeli to nie problem mogę się udzielać tam i tu :) Ale widzę że ty tez masz tak samo termin jak ja :)

Asiu, bo moj sywaczek jest ustawiony zgodnie z miesiączka :) ale od poczatku lekarze twierdza, że mialam spozniona owulacje i ciąża jest młodsza :) jedna Pani doktor określiła, ze jest młodsza o równy tydzien, a dzis (inna Pani dr) sie tego trzyma :)
Wrzuciłam zdjecie z dzisiejszego usg do wątku z badaniami mozesz porównać :)

To tak jak u mnie, mimo, ze na trzecim usg wyszło, ze młode troszkę podgonilo, to lekarz kazał nie zmieniać terminu tylko trzymać się tego z pierwszego usg- czyli 12 dni młodsza niż z miesiączki

reklama
Ja tez dzis bylam i słuchałam serduszka :) termin bez zmian wlasciwie 4.06 :) tylko mi zasugerowali racEj w druga strone, ze dzidzia mala - ale u mnie to od poczatku jest obsuwka.. Wg usg ciaza tydzien młodsza niz z om :)
Nie ogarniam .. Mam straszne zaległością forum - przepraszam dziewczyny. Jednak pamietam o Was i trzymam kciuki :) odpoczywajcie ! :)
Fajnie, że piszesz, zastanawiałam się co u was bo dawno Cię nie było [emoji2] gratuluję bijącego serduszka! [emoji173]

A ja właśnie wróciłam z Mlekoteki, siostra zabrała mnie na warsztaty laktacyjne [emoji6] trochę wcześnie, ale fajne spotkanie mam w ciąży i z maluchami, w dodatku za darmo. Polecam jeśli u Was też takie są!

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Do góry