reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kurcze dziewczyny ale mam jelitówkę.... Pół nocy spędziłam nad ubikacją. Moja mała przyniosła z przedszkola, ale ona całe szczęście wymiotowała tylko 3 razy a ja od wczoraj wymioty i biegunka. Mama, siostra i szwagier też zarazeni ech....

Wystraszylam się tym paracetamolem. Nigdzie nie czytałam że w pierwszym trymestrze nie można i wzięłam że 3 razy na bol głowy [emoji29]

Ja jestem zapisana na prenatalne 23 listopada. Cały czas zastanawiam się czy iść.

Anulka spokojnie ja też nie mam brzucha, nie stresuj się. Rozumiem że martwa ciąża siedzi Ci w głowie ale taki stres nie pomoże.

Suelen o ku..... Jaka cena

Emka po l4 co 3 tygodnie chodzę.

7v8rikgnfeynrbw6.png

reklama
Trzymam kciuki za dziś wizytujące!

Strasznie dużo płacicie za te badania. Ja z Wawy u swojego płacę 150 zł, a za 3d w specjalistycznej klinice tez płaciłam 150 zł.
Nie wiem jak z badaniami typu 12 tc i 20tc, bo zawsze robił mi to mój lekarz w tej samej cenie. Swoją drogą jak chodziłam po tabletki tez płaciłam 150 zł[emoji51]
Majka...co do nakładających się usg to ja robię tak, żeby się przeplatały, tzn. Teraz mam w 11 tyg u swojego a za 2 tyg mam prenatalne w innej klinice a potem będę miała pewnie za kolejne 2 tyg u swojego.

Zwolnienia dostawałam na bieżąco przy każdej wizycie.

Ja też zauważyłam, że brzuch mam mniejszy, ale dlatego ze nie jem mięsa i waga spada. Dodatkowo mam wrażenia, że wzdęcia ustąpiły i pewnie dlatego. Nie ma się czym niepokoić. Fasolki o siebie zadbają i w środku wygospodarują sobie tyle miejsca ile trzeba.

oar8pg4njr6t44vs.png

Kurcze dziewczyny ale mam jelitówkę.... Pół nocy spędziłam nad ubikacją. Moja mała przyniosła z przedszkola, ale ona całe szczęście wymiotowała tylko 3 razy a ja od wczoraj wymioty i biegunka. Mama, siostra i szwagier też zarazeni ech....

Wystraszylam się tym paracetamolem. Nigdzie nie czytałam że w pierwszym trymestrze nie można i wzięłam że 3 razy na bol głowy [emoji29]

Ja jestem zapisana na prenatalne 23 listopada. Cały czas zastanawiam się czy iść.

Anulka spokojnie ja też nie mam brzucha, nie stresuj się. Rozumiem że martwa ciąża siedzi Ci w głowie ale taki stres nie pomoże.

7v8rikgnfeynrbw6.png
Mój synek jedną noc też wymiotował na szczęście to była jakaś 24 godzinna choroba i nie zaraził nikogo. Mała za to nie chce jeść, coraz bardziej się martwię :/

7v8rikgnfeynrbw6.png
Mój synek jedną noc też wymiotował na szczęście to była jakaś 24 godzinna choroba i nie zaraził nikogo. Mała za to nie chce jeść, coraz bardziej się martwię :/

Ja nie wiem co to się dzieje z córką w ciąży miałam 3usg na nfz i mi stykło no może + jedno w szpitalu bo tydzień po terminie mnie położyli ale jakoś się niczym nie martwiłam. Teraz miałam już 5 wizyt, 3 usg i kombinuję nad następnymi. Chyba się starzeje :D

Cześć dziewczyny. Jestem w domu od czwartku, ale dalej plamię. Dzisiaj wymiotowałam z krwią, czuję się beznadziejnie :( nie jestem w stanie nadrobić, mam nadzieję, że u was wszystko dobrze

74703e3ksg0ul1uj.png

Trzymam kciuki za dziś wizytujące!

Strasznie dużo płacicie za te badania. Ja z Wawy u swojego płacę 150 zł, a za 3d w specjalistycznej klinice tez płaciłam 150 zł.
Nie wiem jak z badaniami typu 12 tc i 20tc, bo zawsze robił mi to mój lekarz w tej samej cenie. Swoją drogą jak chodziłam po tabletki tez płaciłam 150 zł[emoji51]
Majka...co do nakładających się usg to ja robię tak, żeby się przeplatały, tzn. Teraz mam w 11 tyg u swojego a za 2 tyg mam prenatalne w innej klinice a potem będę miała pewnie za kolejne 2 tyg u swojego.

Zwolnienia dostawałam na bieżąco przy każdej wizycie.

Ja też zauważyłam, że brzuch mam mniejszy, ale dlatego ze nie jem mięsa i waga spada. Dodatkowo mam wrażenia, że wzdęcia ustąpiły i pewnie dlatego. Nie ma się czym niepokoić. Fasolki o siebie zadbają i w środku wygospodarują sobie tyle miejsca ile trzeba.

oar8pg4njr6t44vs.png
A gdzie robilas to 3d za 150 zl :-) ?

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Do góry