reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jak nic widać ,że zbliżamy się do kolejnego ważnego etapu w naszej ciąży ( usg 12tc) bo na forum zagęszczenie ciężkich historii, paniki, czarnowidztwa. Jestem przekonana , ze wszystkie wyniki wyjdą super i przestańcie zamartwiać się na wyrost. Jeszcze badań nie było a juz podejmują decyzję.
Daktyl dobrze napisała,że łatwo snuć rozważania na sucho, a jak przyjdzie co do czego to nie mamy pojęcia jak będzie.

Proszę Was o więcej optymizmu!

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Sweetheart norma jest obok mojego wyniku do 99, a ja mam 95, ale moja gin jest taka skrupulatna, więc kazała potwierdzić czy na pewno jest ok ta glukoza, ech, no nic, jak mus to mus, trzeba to przetrwać :(

Jak nic widać ,że zbliżamy się do kolejnego ważnego etapu w naszej ciąży ( usg 12tc) bo na forum zagęszczenie ciężkich historii, paniki, czarnowidztwa. Jestem przekonana , ze wszystkie wyniki wyjdą super i przestańcie zamartwiać się na wyrost. Jeszcze badań nie było a juz podejmują decyzję.
Daktyl dobrze napisała,że łatwo snuć rozważania na sucho, a jak przyjdzie co do czego to nie mamy pojęcia jak będzie.

Proszę Was o więcej optymizmu!

oar8pg4njr6t44vs.png

Monya zdecydowanie się zgadzam z Tobą. Jestem przekonana, ze wszystkie tu maluszki są zdrowe i śliczne a badania tylko to potwierdzą :tak:

Od dziś same pozytywne rzeczy piszemy. Jestem za . Zaprowadziłam córkę do przedszkola a na dworzu pada : śnieg [emoji300][emoji300][emoji301]

Wczoraj wygrałam na FB sesje zdjęciową- świąteczną dla córki . Jedna z 500 osób [emoji4] cieszę się jak dziecko [emoji2]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Heda może zadzwoń do PL do jakiegoś ginekologa i po prostu spytaj, przecież to też ludzie wiedzą że się kobiety martwią, a Ty bidulko martwisz się można powiedzieć podwójnie. Jest też forum "bliźniakowe" na bb może spytaj tam dziewczyn czy robiły i jakie jest ich i ich lekarzy zdanie na ten temat.

Mój polski lekarz namawiał mnie na tę badania, bo przy bliźniakach dużo więcej możliwych wad rozwojowych. Tak się tylko chciałam zorientować jak dużo z was decyduje się na tę badania... Bo sama nie wiem czy robić czy nie... Ale chociaż USG warto by zrobić.

Sweetheart norma jest obok mojego wyniku do 99, a ja mam 95, ale moja gin jest taka skrupulatna, więc kazała potwierdzić czy na pewno jest ok ta glukoza, ech, no nic, jak mus to mus, trzeba to przetrwać :(
Moge Ci doradzić? Test obciążenia glukazą najwcześniej powinno się robić w 14tc ze wzgledu na to, że łożysko jest już w pełni wykształcone i dopiero wtedy wynik jest wiarygodny. Nie powinno się go wykonywać częściej niż co pół roku ze względu na duże obciążenie dla tszustki. Wiem bo sama musiałam czekać do 14stego tygodnia. Udało mi się samą dietą urnomować cukier do 24tc, a potem insulinę musiałam włączyć. Nie śpiesz się z tym badaniem. Dobrze by było abyś kontrolowała cukier glukometrem. Normy w 2014 roku były na glukometrze na czczo do 90, a po godzinie po posiłku 120. Nie wiem czy teraz coś się Nie zmieniło ze względu, że mieli zwiększyć normy bo co u drugiej ciężarnej test wykazywał cukrzycę.
Dopytywałam się co może grozić dziecku jak mama ma cukrzycę indukowaną ciąża to diabetolog powiedziała mi, że prócz dużych dzieci przy narodzinach statystyki nie mówią o innych złych efektach.
Dla pocieszenia w Anglii czy w Norwegii te badania nie są wykonywane.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Od dziś same pozytywne rzeczy piszemy. Jestem za . Zaprowadziłam córkę do przedszkola a na dworzu pada : śnieg [emoji300][emoji300][emoji301]

Wczoraj wygrałam na FB sesje zdjęciową- świąteczną dla córki . Jedna z 500 osób [emoji4] cieszę się jak dziecko [emoji2]

f2w3skjoapwrgv7j.png
U mnie też śnieg za oknem z rana :D

Ja mam dobry chumor dziś, wczoraj przespałam z przerwami prawie cały dzień i dziś czuję się lepiej.
Dowiedziałam się go tego że usg genetyczne obejmuje mi ubezpieczenie :D tylko nie znalazłam tej doktor co mi robiła przy pierwszej ciąży, chyba już nie przyjmuje w Warszawie. Godzinę czytałam opinie o lekarzach ale w końcu się zapisałam do jakiegoś uff.

A i wieczorem idę z tatą do kina :)

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama

f2w3skjoapwrgv7j.png

Emka popieram! Gratuluję wygranej sesji :) u nas też śnieg od wczoraj popaduje :)

Do góry