reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Karola ja w pierwszej ciąży i po urodzeniu ślepo wierzyłam, ze trzeba szczepic, bo tak wszyscy mówili. Na szczęście w pore dzięki pogłębianiu wiedzy wspólnie ze swoimi znajomymi dowiedzielismy się całej prawdy na temat koncernu szczepionkowego i niestety nie ma to nic wspólnego z dobrem naszych dzieci :( :( :( Mój synek był szczepiony do 8 msca życia i jestem najszczesliwsza osoba na świecie, ze zdecydowałam się zaprzestać podawać tych trucizn mojemu dziecku, nawet jeśli się to bedzie wiazac wojna z sanepidem. Moje kolejne dziecko/dzieci tez nigdy nie zobaczą igły ze szczepieniem.

Arya, Emka- czyli tak jak myślałam, wszędzie sprawa ma się conajmniej podobnie, jeśli chodzi o rejestrację :/
A gdzie poglebialiscie tą wiedzę, w Internecie? Szczerze mówiąc to podziwiam... ja bym nie ryzykowala . Skąd wiesz, ze to co czytacie jest prawda? Koncerny farmaceutyczne i wiele większą kasę robią na suplementach (przez nikogo nie kotrolowanych) i na leczeniu chorób. Na świecie ujawniono tyle afer zwiazanych z ogromna kasa a jakoś spisku firm farmaceutycznych niev

Ostatnia edycja:
reklama
Matka- cieszę się bardzo, nawet nie wiesz jak :) jestem świadoma, ze jest to kontrowersyjny temat, bo jest sporo zarówno zwolenników jak i przeciwników szczepień, ale tak jak Ty mam nadzieję, że na naszym forum panuje wzajemna tolerancja i szacunek :)

Karola- przede wszystkim słucham i czytam sporo wywiadów wieloletnich lekarzy specjalizujących się w tym temacie i oglądam na kanałach YT amerykańskie dokumenty, gdzie pokazują badania i skutki jakie pozostawiają szczepionki w organizmie człowieka. Dodatkowo na fb sa grupy, gdzie ludzie wymieniaja sie na biezaco nowymi wynikami badan odnosnie szczepien, itp. Mozliwosci jest wiele :) Jeśli szczepionki zawierałyby same wirusy przeciwko danej chorobie, to ja będę stała pierwsza w kolejce, aby zaszczepić dziecko, natomiast dopóki w składzie będą składniki takie jak rtęć, aluminium, konserwanty i sporo innych niebezpiecznych związków dla życia i zdrowia małego człowieka, to ja nie wyobrażam sobie swiadomie wszczepiać to mojemu dziecku, niestety :(

Wow.. Osoba o takich samych pogladach jak ja [emoji5] Miło...a jednak wiem, ze to drażliwy temat i wole go nie poruszac na forum. Wiadomo, ze i tak nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Choc wierze, ze jesteśmy tutaj tolerancyjne i szanujemy sie nawzajem.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli wyszczepialnosc będzie spadać to czekają nas epidemie, naprade chcecie ryzykować? Mimo, ze wielu dorosłym szczepienia wygasają choc ciezko ocenic w jakim stopniu to jednak i całkowicie nie szczepionych wirusy i bakterie będą sobie robiły co chcialy. .. i z całej sympatii dla Was dziewczyny uważam, ze jeśli nie ma konkretnych przeciwwskazań to należy szczepic

Karola w kraju takim jak nasz- wysoko rozwiniętym, wystarczy, aby zachować podstawy higieny i wówczas żadne epidemie nam nie grożą :) Jeśli dorosła osoba na bieżąco nie odświeża szczepień, to tak jakby nie była szczepiona, bo szczepienie w zależności od danego wirusa utrzymuje się w organizmie od 6 mscy do max 10 lat. Natomiast wszelkie trucizny podane wraz z wirusem pozostają w organizmie powodując mniejsze lub większe spustoszenie.

Jeśli wyszczepialnosc będzie spadać to czekają nas epidemie, naprade chcecie ryzykować? Mimo, ze wielu dorosłym szczepienia wygasają choc ciezko ocenic w jakim stopniu to jednak i całkowicie nie szczepionych wirusy i bakterie będą sobie robiły co chcialy. .. i z całej sympatii dla Was dziewczyny uważam, ze jeśli nie ma konkretnych przeciwwskazań to należy szczepic
Istnieją badania i mnostwo książek, w ktorych jest opisana dokladna zależność pomiędzy szczepieniami a epidemiami i... Epidemie ustały napewno nie dzieki szczepieniom.

Ale ja juz sie na ten temat nie udzielam. Kazdy rodzic robi jak uważa.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny, może pójdę tylko na genetyczne w 12 tygodniu i myślę że wystarczy.

Co do szczepienia to szczepię. Myślę że to jednak mniejsze zło. Moja córka przechodziła niedawno ksztuśca, kiedyś się na to umierało. Nie chce myśleć jak by się to skończyło gdyby była nie szczepiona. Poza tym przecież pi to wymyślono szczepionki żeby zapobiec epidemii tak jak to miało miejsce przed 150 lat gdzie zwykła ospa była zabójcza.
Niech każdy robi jak uważa w zgodzie z własnym sumieniem:-)

7v8rikgnfeynrbw6.png

Co do szczepień to temat kontrowersyjny i nie chciałabym tu przepychanek, od siebie powiem tylko tyle - moje dziecko doświadczyło w życiu kilku NOPów, których żaden lekarz nie zglosil! Mimo iż pogorszenie stanu zdrowia następowało w ciągu 4tyg. od szczepienia (definicja NOP z ustawy!). Statystyki NOPów w Pl to fikcja, nie raz dzieci znajomych po szczepieniu miały gorączkę powyzej 39 stopni (wg ustawy klasyczny NOP) - w przychodni słyszały, że to normalne i nigdzie nie zgłoszono tego! Skoro jest obowiązek powinien byc system odszkodowawczy w razie wystąpienia powikłań tak jak jest to na całym świecie. Co do wiedzy z internetu - to proszę o wybaczenie, ale co za różnica czy wypożyczę książkę w bibliotece czy ściągnę w internecie? Dr Kotok publikuje, na rynku jest wiele pozycji NAUKOWYCH o szkodliwości szczepień. Nie znam ani jednego rodzica, który nie szczepi bo ktoś mu tak powiedział. Za to znam mnóstwo szczepiących, którzy nie przeczytali ani jednej publikacji na temat szczepień, ba! nawet ulotki nie mieli w ręku.

Wczoraj też ktoś tu pisał, że miał różyczkę poszczepienną - czy zostało to odnotowane w statystykach NOP? Wątpię.

Swojego kolejnego dziecka nie pozwolę szczepić, w ogóle czy wiecie jakie są przeciwskazania do szczepienia przeciw gruźlicy czy wzwB? (Podaje sie je w kilka godzin po urodzeniu!) - nikt nie bada tych przeciwwskazań, także skąd pewność, że u dziecka one nie występują? Warto przemyśleć tą kwestię i poznać argumenty i fakty każdej ze stron.

74703e3ksg0ul1uj.png

Cześć Dziewczynki!

Smutno na tym forum, kiedy następna z nas odchodzi..:( Kasiu trzymaj się... przytulam mocno :*

Wczoraj na usg widziałam bijące serduszko naszego dzidziolka, a kiedy je usłyszałam poryczałam się jak głupia. Ach te hormony.. normalnie zalewają mi mózg:-)
Termin porodu 16.06 :-) Dzidzia z usg młodsza o 4 dni w stosunku do OM:)

Odebrałam też wyniki badań krwi i cholera średnio dobre. Mam podwyższone TSH 3,15 (norma w I trymestrze do 2,5) i skierowanie do endokrynologa. Boję się.... to TSH 3,15 miałam takie samo pół roku temu. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, wtedy nie byłam w ciąży i było w normie. F3 i F4 idealnie w środku - przynajmniej tyle:)

reklama
A ja wolę wierzyć lekarzom, którzy w końcu wiele lat spędzili na nauce, ba sami szczepia siebie, swoje dzieci i wnuki. Nie sądzę, żeby mój wujek, który jest pediatra namawiał mnie do szczepienia dla kasy :p a to, ze ktoś napisał książę nie świadczy o prawdziwości jego rewelacji. Oczywiście nopy się zdarzają, ale są one w większości niegroźne, a prawdopodobieństwo tych groźnych jest owiele mniejsze niż powikłań po chorobie. Niestety rodzicom często wydaje się ze to nop a w rzeczywistości tak nie jest. Rodzic bez wiedzy medycznej nie jest w stanie stwierdzić, co jest przyczyną pogorszenia się stanu zdrowia. A co do tych "lekarzy" to niejaki pan Jaskowski twierdzi, ze ust w ciąży jest szkodliwe....

Do góry