reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Monya szczepilas 6w1? O wow, gratuluję odwagi, naprawdę. Ja to jak szczepilam na poczatku synka to jedynie pojedynczo i to jeszcze maksymalne odstepy czasu wymuszałam, aby jak najmniej kumulować rozne wirusy.

Vanilla ja dopóki miałam małą wiedzę w temacie szczepień, to też obawiałam się nie szczepic. Teraz, gdy wiem zdecydowanie więcej to nieporównywalnie bardziej byłabym się zaszczepić.

reklama
Karola wnoszę po Twoim linku, ze czytasz tylko to co chcesz czytać a żadne argmenty przeciw kompletnie do Ciebie nie trafiają. Ja to bałabym się opierać swoje poglady w tak waznym temacie na podstawie takiego blogu ;) Teraz już wiem co miałaś na myśli na początku pisząc o czerpaniu wiedzy z Internetu. W tym momencie ja nie widzę sensu dalszej dyskusji w tym temacie ;)

Uciekam, zaraz przyjeżdża do nas moja Mama na caly dzien. Pewnie zajrzę wieczorem. Miłego dnia zarówno dla pro- jak i anty- szczepionkowych Mam :)

Mój synek urodził się z 3 punktami w skali apgar. Traktowany był jak wcześniaki, miał zlecone dodatkowe szczepienia i zalecane 3 w 1. Rok rehabilitacji, kilka dodatkowych konsultacji specjalistycznych i jest zdrów jak ryba. Nie wiem ile w tym zasługi lekarzy a ile przypadku ale bałabym się leczyć go na własną rękę.

Karola wnoszę po Twoim linku, ze czytasz tylko to co chcesz czytać a żadne argmenty przeciw kompletnie do Ciebie nie trafiają. Ja to bałabym się opierać swoje poglady w tak waznym temacie na podstawie takiego blogu ;) Teraz już wiem co miałaś na myśli na początku pisząc o czerpaniu wiedzy z Internetu. W tym momencie ja nie widzę sensu dalszej dyskusji w tym temacie ;)

Uciekam, zaraz przyjeżdża do nas moja Mama na caly dzien. Pewnie zajrzę wieczorem. Miłego dnia zarówno dla pro- jak i anty- szczepionkowych Mam :)
pisałam, ze mam w rodzinie lekarza..... i znajomych lekarzy..... na tym bazuje. Wkleilam bo ona jest lekarzem i opiera się na rzetelnych badaniach

Myślę dziewczyny z przekonywanie do swoich poglądów nie jest dobrym pomysłem. Niech każda mama robi jak uważa

Emkamat chodzi mi o badania prenatalne te zalecane po 35 r.z. W poprzedniej ciąży chodziłam na NFZ do gina więc było jakoś łatwiej bo dostawałam skierowanie i już a teraz się już gubię w tych badaniach. Nie chce oszczędzać na dziecku i nie chce bez potrzeby wydawać setek złotych które pewnie przydadzą się później.

7v8rikgnfeynrbw6.png

Anula...ufam pediatrze mojego syna i tyle. Choć przy kolejnym na nią się nie zdecyduje. Pielęgniarki wspomniały jednak , że zostaje tylko ta 6w1, a 5w1 są wycofane.

A zmieniając temat wczoraj byłam na 3 h szopingu. Nic tak nie pomaga kobiecie jak nowe ciuchy :)

oar8pg4njr6t44vs.png

Co do tych badań genetycznych...to usg w 12 tc sprawdza przeziernosc karkową, ale nie jest usg genetycznym.
Usg genetyczne jest poszerzone , w trójwymiarze i koniecznie z testem Pappa.

oar8pg4njr6t44vs.png

Co do tych badań genetycznych...to usg w 12 tc sprawdza przeziernosc karkową, ale nie jest usg genetycznym.
Usg genetyczne jest poszerzone , w trójwymiarze i koniecznie z testem Pappa.

oar8pg4njr6t44vs.png
nie koniecznie. to się tak nazywa i można wtedy zrobić od razu testy ale nie trzeba jeśli się nie chce. genetyczne bo wykrywa wady genetyczne np. ZD ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

No właśnie dlatego dopytalam bo miałam wrażenie, ze kazda pisząc o genetycznym ma na myśli co innego.
Ja w 12 tyg też będę miała 3d
Ale pobrania krwi w tym samym momencie do testu pappa nie robię.

Dla mnie genetyczne zaawansowane to nifta lub amniopunkcja. Pappa to tylko statystyka

reklama
Witajcie :) Czy są tutaj dziewczyny z obciążeniem genetycznym? Tzn. ja mam brata z zespołem downa. Dowiedziałam sie od mojego ginekologa, że badania prenatalne przysługują mi za darmo. Czy jest to, że tak powiem - "komplet" ? Są to badania metodą inwazyjną? Czy sama od siebie powinnam dokupić dodatkowe, których nie przewiduje refundacja?

Do góry