reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Maja z córką w ciąży jak bylam to mialam co wizyte zlecene mocz i morfologie ;)

wniduay3s76h08au.png
Na NFZ? Może trafiłaś na jakiegoś super lekarza albo teraz częściej robią? Właśnie pytam bo ja chodziłam w ciąży 8 i 9 lat temu.

Nie musza o sobie wiedziec..kazde wyniki badan mozesz oddawac lekarzowi tylko ksero jesli zleca je prywatnie..a ten co daje na badania bierze oryginal..[emoji6]

No tak ale już za późno żeby założyć sobie drugą książeczkę. Ci z luxmedu nic nie powiedzą tylko ten z nfz będzie krzywo patrzył szczególnie że był zszokowany że z takim krwiakiem chodzę i nikt o tym nie wie. Super opieka luxmedu

Jeszcze większym absurdem w Polsce są 3 morfologie w czasie ciąży. Nie wiem jak jest teraz ale w dwóch poprzednich ciążach miałam tylko 3 razy badania z krwi. Stanowczo za mało szczególnie że mam skłonności do anemii i zapaleń pęcherza w ciąży. W luxmedzie badania robią co miesiąc dlatego szkoda mi z niego rezygnować ale chyba nie mogę chodzić do dwóch na raz.
A tak z ciekawości to co Ci pomaga przy zapaleniu pecherza? Też mam skłonności do lapania i ostatnio antybiotyk mi zapisali ...niby pomogło ale po tygodniu znowu wróciło tylko że było już spokojniej. Pije dużo i żurawine też biorę ale nic nie pomaga :(

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

A tak z ciekawości to co Ci pomaga przy zapaleniu pecherza? Też mam skłonności do lapania i ostatnio antybiotyk mi zapisali ...niby pomogło ale po tygodniu znowu wróciło tylko że było już spokojniej. Pije dużo i żurawine też biorę ale nic nie pomaga :(

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Jak cos ja czuje lykam 3×2 urosept..on jest ziolowy i wczesniejsze ciaze bralam bardzo duzo tego..woda z cytryna, sok w aptece kupic mozna z zurawiny

Ja miałam więcej razy pobieraną morfologię w 1ciazy , bo miałam bardzo dużą anemię .

A co do przepychania - ja się znikim nie przepycham o rację . Myślę, że gdybym robiła coś co może zaszkodzić moje dziecku nie świadomie ( nie musi oczywiście) to chciała bym, żeby mnie ktoś uświadomił, że jest ryzyko. Niech każdy robi to co uważa najlepsze dla niego i jego dziecka:)

f2w3skjoapwrgv7j.png

A z tą kartą ciąży i becikowym to lekarz wydaje zaświadczenie - nie zależnie od daty pierwszego wpisu . Kilka znajomych mi mówiło , że im zakładali lekarze po 12tc, ze względu na duże ryzyko poronień w tym okresie. Ja też jeszcze nie mam.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Hej dziewczyny. Męczy mnie jedna sprawa. Wszystkie robicie prenatalne? Czytałam że po 35 r.z się powinno. Ja mam 27 lat i jedno zdrowe dziecko, i zastanawiam czy to konieczne. Ginekolog dała ma namiar żeby umówić się w Katowicach a koszt jednego badania ponad 200 zł a są 3 badania podczas ciąży podobno? Trochę przerażają mnie koszty. W pierwszej ciąży nie mialam

7v8rikgnfeynrbw6.png

Do góry