reklama
Bellax123!
Fanka BB :)
Mój mi przypomniał że robił 2 miesiące temu do pracy- jakbym wiedziała ze robił i nie ma to też bym nie szła. Bo Przecież jak on nie ma to ja tez... ale powiedział jak już zrobiłam ;(Kosmiczna kwota. Ja chodzę na NFZ więc tylko dodatkowe sobie zrobię na własny koszt. Nie dostałam skierowania jeszcze wiec nie wiem dokładnie jakie badania są nierefundowane. Na pewno toxo i hiv . Z tym HIV się wacham, 99% że nie jestem zarażona, tym bardziej , że miałam takie badanie w 1szej ciąży.
Ja mam skierowanie na badania ale tylko morfologia i mocz..nic o toksoplazmozie.. dziwne myslalam ze to obowiazkowe dla kobiet w ciazySuelen u mnie IgG wynosi 280 a w pierwszej ciąży 320 i wszystko jest ok trzeba się martwić jak IgM jest dodatnie, IgG oznacza że chorobę juz przeszłaś
Karabesque
Zaangażowana w BB
Może później Ci lekarz zleci. Morfologia i mocz to troszkę mało jednak.Ja mam skierowanie na badania ale tylko morfologia i mocz..nic o toksoplazmozie.. dziwne myslalam ze to obowiazkowe dla kobiet w ciazy
asicazg
Do dziewczyn chorowitych ...
Mnie tez brało przeziębienie , kaszel do tego zasmarkana przez 2 tygodnie leki jakieś słabe ale oczywiście witamina C jak złoto w tym stanie , ogólnie od maja biorę codziennie C1000 , ale jak dowiedziałam sie o ciąży odpuściłam bo uznałam , że to może być za dużo , ale lekarz pozwolił tak po 3 dniach chorowania zdrowa jak ryba i uznałam , że będę brała cały czas taka dużą dawkę bo to jedynie mnie wzmacnia na 100% . Więc polecam , przedawkować się nie da
Mnie tez brało przeziębienie , kaszel do tego zasmarkana przez 2 tygodnie leki jakieś słabe ale oczywiście witamina C jak złoto w tym stanie , ogólnie od maja biorę codziennie C1000 , ale jak dowiedziałam sie o ciąży odpuściłam bo uznałam , że to może być za dużo , ale lekarz pozwolił tak po 3 dniach chorowania zdrowa jak ryba i uznałam , że będę brała cały czas taka dużą dawkę bo to jedynie mnie wzmacnia na 100% . Więc polecam , przedawkować się nie da
Emkaa
Ja slyszłam , że za dużo wit. C w ciąży jest szkodliwe.. I teraz bądź człowieku mądry..Do dziewczyn chorowitych ...
A co do różyczki to ja miałam 2 razy różyczkę , pomimo szczepionki , ale chyba też zrobię sobie dla pewności .
reklama
karola1234
Zaciekawiona BB
IgG oznacza starą infekcje, tylko nie wiadomo kiedy się zarazilas. Gdyby M było dodatnie to by oznaczało, ze teraz jesteś chora