reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie jestem lekarzem ale 1000 jednostek to bardzo duzo. Ja bym nie ryzykowala w ciazy brania sztucznych suplementow w tak duzych dawkach. Jest wiele owocow i warzyw ktore maja duze dawki wit C.Decyzja jednak nalezy do ciebie.
Dokładnie- ja czytałam na wielu stronach internetowych ( nie wiem na ile to jest wiarodajne źródło informacji ) , że wit c w dużych dawkach jest toksyczna dla dziecka.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Dokładnie- ja czytałam na wielu stronach internetowych ( nie wiem na ile to jest wiarodajne źródło informacji ) , że wit c w dużych dawkach jest toksyczna dla dziecka.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Szkodliwa , jesli jest coś nie tak z ciążą i wit c może przedostawać się do wód płodowych . Mi wszystkie domowe sposoby nie pomagały . Nasze organizmy wyrzucają nadmiar wit c , a dodatkowo lekarz mi powiedział , że taka dawka nie będzie przesadą a nawet dobrze bo będzie mocz zakwaszać i nie powodować zapalenia pęcherza . No dobrze jak widac każda ma inne zdanie , ja sporo o witaminie C czytałam i bez powodu nie dopytywałam lekarza o to a jak widać można brać . To jest rada ode mnie dla dziewczyn które nie chcą brać antybiotyków w ciąży a jednak coś je bierze

A te.markery nowotworowe? Powiedzcie o tym coś więcej? Jak są pobierane, jaką dają pewność? Czy to jest prognoza na zasadzie "tak nasz genetyczne podstawy do nowotworu" czy coś w stylu "genetycznie jesteś czysty ale czy na pewno żyjesz zdrowo?"
Bo to chyba ważny temat a z jakiegoś powodu milczą o nim wszyscy i niewiele można się dowiedzieć.
Skoro leczenie nowotworów tak kiepsko idzie, umieralnosc jest wysoka to dlaczego nie wprowadzić obowiązkowych badań a przynajmniej większej świadomości.

Zazdroszcze ja mam już prawie 4 na plusie. Jak tak dalej pójdzie to chyba z 40 kg będę miała na plusie na koniec [emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png
Ja też! Co prawda widziałam że więcej jem ale odkąd się zważyłam to jakoś apetyt trochę minął zupełnie nie wiem czemu hehe :) w poprzedniej ciąży przytylam tylko 9 kg a teraz pewnie będzie ze 3 razy tyle! ;)
A ja Wam zazdroszczę że macie apetyt [emoji4] wezmę od was kilka kg a Wy mi oddacie chęć do jedzenia [emoji16]

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Ja chętna do oddania! Preferujesz wysyłkę czy odbiór osobisty?[emoji14]

Szkodliwa , jesli jest coś nie tak z ciążą i wit c może przedostawać się do wód płodowych . Mi wszystkie domowe sposoby nie pomagały . Nasze organizmy wyrzucają nadmiar wit c , a dodatkowo lekarz mi powiedział , że taka dawka nie będzie przesadą a nawet dobrze bo będzie mocz zakwaszać i nie powodować zapalenia pęcherza . No dobrze jak widac każda ma inne zdanie , ja sporo o witaminie C czytałam i bez powodu nie dopytywałam lekarza o to a jak widać można brać . To jest rada ode mnie dla dziewczyn które nie chcą brać antybiotyków w ciąży a jednak coś je bierze
Bez przesady na przeziębienie nie potrzebny jest antybiotyk. Sama miałam zapalenie krtani i wyleczyłam się wyłącznie domowymi sposobami - mleko, miód , cytrusy , czosnek i inhalacje. Dużo czytałam o witaminie C , bo sama zastanawiałam się nad suplementacją w związku z infekcją ,a ponieważ na wielu stronach była informacje , że jest toksyczna dla dziecka to dałam sobie spokój . Nie napisałam tego, żebyś poczuła się urażona tylko , żebyś wiedziała ,że jednak wielu źródłach jest uznawana jako szkodliwa. Czytałam też , że może powodować plemienia. Dla kobiet nie jest sama w sobie zła, bo nie powoduje skutków ubocznych oprócz możliwej biegunki i jakiś problemów z nerkami- kamieniami nerkowymi. Jednak podkreślam , że cała moja wiedza jest oparta tylko i wyłącznie na stronach internetowych.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Toxo nie jest refundowane? Dziwne, w pierwszej ciąży 6,5 roku temu robiłam na NFZ.... teraz prywatnie z takich "innych" to miałam właśnie toxo, hiv, kiłe, rozyczke i jakieś przeciwciala rh+

Np. Na jednej stronie o wit c. "Zbyt duże dawki witamin C w ciąży mogą powodować zaburzenia rozwoju płodu. Preparaty z witaminą C należą do kategorii C leków w ciąży. Oznacza to, iż zostało wykazane szkodliwe działanie u zwierząt, jednak jak na razie brak jest odpowiednich badań na ludziach potwierdzających takie właściwości. Są to działania embriotoksyczne i teratogenne.

Embriotoksyczność to wpływ leku przed 60 dniem ciąży, prowadząca nawet do śmierci płodu. Teratogenność to działanie leku już na zarodek, powodujące zaburzenia rozwoju, przedwczesne urodzenie lub śmierć zarodka. "

f2w3skjoapwrgv7j.png

Bez przesady na przeziębienie nie potrzebny jest antybiotyk. Sama miałam zapalenie krtani i wyleczyłam się wyłącznie domowymi sposobami - mleko, miód , cytrusy , czosnek i inhalacje. Dużo czytałam o witaminie C , bo sama zastanawiałam się nad suplementacją w związku z infekcją ,a ponieważ na wielu stronach była informacje , że jest toksyczna dla dziecka to dałam sobie spokój . Nie napisałam tego, żebyś poczuła się urażona tylko , żebyś wiedziała ,że jednak wielu źródłach jest uznawana jako szkodliwa. Czytałam też , że może powodować plemienia. Dla kobiet nie jest sama w sobie zła, bo nie powoduje skutków ubocznych oprócz możliwej biegunki i jakiś problemów z nerkami- kamieniami nerkowymi. Jednak podkreślam , że cała moja wiedza jest oparta tylko i wyłącznie na stronach internetowych.

f2w3skjoapwrgv7j.png
wpisuje w google i nic o toksycznosci nie widze , jedyne o plamieniu ale dalej jest napisane ze nie jest to udowodnione czy to przez witamine C . No dobrze każdy ma swoje zdanie , i swoją wiedzę , bardzo mało jest napisane o plusach witaminy C w internecie , więcej w badaniach naukowych i na pewno nie polskich . Ja tam wierze w jej siłę i brak zagrożenia . Znam wiele osób bo w ciazy brało spore dawki witaminy C i nikomu nie zaszkodziły więc może dlatego też tak w to wierze.Ja do lekarza poszłam po tygodniu kurowania w domu i odrazu chciał zaproponować antybiotyk skoro domowe sposoby nie działały widocznie nie każdemu pomagają .

wpisuje w google i nic o toksycznosci nie widze , jedyne o plamieniu ale dalej jest napisane ze nie jest to udowodnione czy to przez witamine C . No dobrze każdy ma swoje zdanie , i swoją wiedzę , bardzo mało jest napisane o plusach witaminy C w internecie , więcej w badaniach naukowych i na pewno nie polskich . Ja tam wierze w jej siłę i brak zagrożenia . Znam wiele osób bo w ciazy brało spore dawki witaminy C i nikomu nie zaszkodziły więc może dlatego też tak w to wierze.Ja do lekarza poszłam po tygodniu kurowania w domu i odrazu chciał zaproponować antybiotyk skoro domowe sposoby nie działały widocznie nie każdemu pomagają .
Wyżej skopiowałam ze strony internetowej- mogę jeszcze pare innych artykułów podeslać- dla rozeznania.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę opieki w Polsce ,sama mieszkam w Irlandii i tu opieka jest fatalna jak porównuje z ta która wy macie. Na cala ciąże przypada tylko 3 usg tak standardowo chyba ze są jakieś problemy .Pierwszy raz krew będą mi pobierać w 10 tyg ciąży i są to badania podstawowe morfologia , cukier i coś tam jeszcze .Badania prenatalne ! ale o co chodzi ale po co? Czytam broszurkę informacyjna w szpitalu ( czekając na usg ) szpital nie wykonuje usg pod kątem wad czy sprawdzenia płci dziecka. Można zrobić większość badan ale prywatnie , czyli bez tłustego portfela można zapomnieć o dokładnych badaniach . Na własnym i dziecka zdrowiu oszczędzać nie będę , problem tkwi w tym ze jak dzwonie po klinikach to ci nie robią a tamci pierwsze słyszą . Zwariować można :frown:

Do góry