reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mam pytanie do dziewczyn z problemami tarczycy.
Właśnie dostałam wyniki badań. TSH mi podskoczyło do 3,1. Wiem ze w ciąży powinno być maks 2,5. W poprzedniej ciąży kontrolowałam na bieżąco i nigdy nie miałam więcej niż 2.
Najwcześniejsza wizyta u endo to dopiero 2.11, bo mamy długi weekend. Zaczynam się schizować czy to nie za długo , w sensie to prawie cały tydzień ciąży bez ewentualnych leków. Teraz ich. nie biorę bo nie było potrzeby.
I jeszcze przeciwciała zawsze miałam wysokie na poziomie 200-300. 6 tyg temu nawet 800. Teraz mi nie zleciła przeciw iał wiec nie wiem.

Pytanie: czy mam spokojnie czekać do wizyty czy poruszyć niebo i ziemię?

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Arya gratulacje! Wreszcie dobra wiadomość :)

Nahia bardzo słabo ze strony przychodni, tym bardziej, że to jeszcze prywatna placówka :/

Boże jak ja się źle czuję od popołudnia. Boli mnie podbrzusze i żołądek. Mąż zrobił mi gorzką herbatę, wypiłam a potem walczyłam, aby jej nie zwrócić. Było już naprawdę blisko.
Ja też tak mam dziewczyny, ze mam niby na coś ochotę, nastawiam się i potem jak jem, to po kilku kesach już mi niedobrze. Generalnie co dzień to mam wrażenie, ze czuję się gorzej. Pospalam dzisiaj na drzemce z synkiem 3,5h, a po godzinie od przebudzenia już znowu padałam ze zmęczenia. Pierwsza ciąża nie dawała mi tak w kość. Miałam jakieś delikatne mdłości, ale to jak mam teraz, to już przechodzi moje wszelkie granice :(

Majka, ale jazda z tym kurierem :wściekła/y: wkurzylabym się

Monya ja bym szukała gdzieś wizyty na cito. To naprawdę już sporo podwyższone TSH. No i przede wszystkim od jutra bym sama już zwiększyła dawkę euthyroxu o 25.

Młodamama gratuluję!!

Kasia idź jutro na betę po co Ci ten stres do poniedziałku, jutro zobaczysz prawidłowy przyrost i odetchniesz.

svchs65gg8talrm7.png
Poczekam do poniedziałku... Moje dobre myśli wróciły, obliczyłam że to dopiero 6 tygodni więc mamy jeszcze czas... A dziś mdłości zaatakowały podwójnie, więc to dobry znak [emoji1][emoji178]

hchy3e3kytsrn59e.png

reklama
Mam pytanie do dziewczyn z problemami tarczycy.
Właśnie dostałam wyniki badań. TSH mi podskoczyło do 3,1. Wiem ze w ciąży powinno być maks 2,5. W poprzedniej ciąży kontrolowałam na bieżąco i nigdy nie miałam więcej niż 2.
Najwcześniejsza wizyta u endo to dopiero 2.11, bo mamy długi weekend. Zaczynam się schizować czy to nie za długo , w sensie to prawie cały tydzień ciąży bez ewentualnych leków. Teraz ich. nie biorę bo nie było potrzeby.
I jeszcze przeciwciała zawsze miałam wysokie na poziomie 200-300. 6 tyg temu nawet 800. Teraz mi nie zleciła przeciw iał wiec nie wiem.

Pytanie: czy mam spokojnie czekać do wizyty czy poruszyć niebo i ziemię?

oar8pg4njr6t44vs.png

Poruszyłabym niebo i ziemie :)
Masz nr do endokrynologa? Przez telefon może ci ustawić dawkę - na pewno powinnaś mieć zwiększoną

74703e3ksg0ul1uj.png

Do góry