reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny słyszałyście o detektorach tętna płodu ja dzisiaj przeczytałam na jakimś blogu ceny są całkiem przystępne okolo 130 zł pytanie tylko czy w takiej wcześniej ciąży ten detektor jest w stanie wyłapać bijące serduszko normalnie są słuchawki do tego i można sobie słuchać podobno jest bezpieczny zapytam mojego lekarza przy następnej wizycie ale może któraś ma szybciej wizytę i będzie mogła zapytać ?

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Ja słyszałam bo na naszym poprzednim forum było wałkowane. Sprzęt na pewno nie do wczesnej ciąży , bo jak raz wychwycisz a potem nie to będzie schiza na maksa, że coś się stało. A w ciąży późniejszej lada chwila bedzie czuć ruchy dziecka, więc zbyteczne. Ja bym w to nie szła. Wystarczy, że bez tego się zamartwiamy.

oar8pg4njr6t44vs.png

Ja słyszałam bo na naszym poprzednim forum było wałkowane. Sprzęt na pewno nie do wczesnej ciąży , bo jak raz wychwycisz a potem nie to będzie schiza na maksa, że coś się stało. A w ciąży późniejszej lada chwila bedzie czuć ruchy dziecka, więc zbyteczne. Ja bym w to nie szła. Wystarczy, że bez tego się zamartwiamy.

oar8pg4njr6t44vs.png
Ja w pierwszej ciąży bardzo mało czułam ruchy dziecka - miałam łożysko na ścianie przedniej - gdybym wtedy miała taki detektor na pewno wiele razy by mnie uspokoił .

Miałam dziś nie fajną sytuację. Prawie zemdlalam w Biedronce. Nagle mi się tak gorąco zrobiło, że musiałam wyjść przed sklep. Rozpielam się cała i kucnelam przed sklepem. Musiałam być chyba blada, bo mnie jakaś babka zapytała czy źle się czuję. Mąż mi kupił drożdżowke i mi się po tym lepiej zrobiło. Chyba za mało jem, bo w sumie kanapka od rana do 12 to trochę mało. Idę w poniedziałek na badania, w tym cukier. Mam nadzieję, że będzie ok.

rjyxq1k.png

ft7rplb.png

Dziewczyny aż boję się wchodzić tu na forum bo ostatnio nie za dobre wieści są :/ Sama zaczynam świrować czy wszystko ok. A II wizyta dopiero 10,11... Coś ostatnio Wroniasta i Madireiro sie nie odzywają...Oby wszystko bylo u nich ok. Witajcie nowe mamuśki
To czekamy razem, ja mam teraz 9.11 wizytę a po tych wszystkich wiadomościach tutaj już mnie wszystko martwi, i objawy i na drugi dzień brak objawów eh... od 3 dni np wieczorami najbardziej czuje takie jakby kłucie i rozlanie na boki bolu w okolicach jajników. Nie jest mocne ale wyczuwalne nawet jak chodzę.... ma tak może któraś z Was?
Dziewczyny słyszałyście o detektorach tętna płodu ja dzisiaj przeczytałam na jakimś blogu ceny są całkiem przystępne okolo 130 zł pytanie tylko czy w takiej wcześniej ciąży ten detektor jest w stanie wyłapać bijące serduszko normalnie są słuchawki do tego i można sobie słuchać podobno jest bezpieczny zapytam mojego lekarza przy następnej wizycie ale może któraś ma szybciej wizytę i będzie mogła zapytać ?

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
Jak lezalam w szpitalu w 18tc to mi nie badała pielęgniarka tym dektektorem bo mówiła że za mała Ciąża a dziewczyny na sali już z dużymi brzuchami miały 2 razy dziennie badaniem tym. A kumpela sobie kupiła go kiedyś i 3 razy była na IP bo raz znajdowała a w inne dni nie znajdowała tętna i szalała ze strachu a dziś na piękną roczną Kajke :)

W poniedzialek kolejne usg i zmierza. Jesli sie troche wchlonie wychodze dk domu.

No to czekamy do poniedziałku ;)
Miałam dziś nie fajną sytuację. Prawie zemdlalam w Biedronce. Nagle mi się tak gorąco zrobiło, że musiałam wyjść przed sklep. Rozpielam się cała i kucnelam przed sklepem. Musiałam być chyba blada, bo mnie jakaś babka zapytała czy źle się czuję. Mąż mi kupił drożdżowke i mi się po tym lepiej zrobiło. Chyba za mało jem, bo w sumie kanapka od rana do 12 to trochę mało. Idę w poniedziałek na badania, w tym cukier. Mam nadzieję, że będzie ok.

rjyxq1k.png

ft7rplb.png
Miałam tak w pierwszej ciąży ale w komunikacji miejskiej, masakra.

To czekamy razem, ja mam teraz 9.11 wizytę a po tych wszystkich wiadomościach tutaj już mnie wszystko martwi, i objawy i na drugi dzień brak objawów eh... od 3 dni np wieczorami najbardziej czuje takie jakby kłucie i rozlanie na boki bolu w okolicach jajników. Nie jest mocne ale wyczuwalne nawet jak chodzę.... ma tak może któraś z Was?

Jak lezalam w szpitalu w 18tc to mi nie badała pielęgniarka tym dektektorem bo mówiła że za mała Ciąża a dziewczyny na sali już z dużymi brzuchami miały 2 razy dziennie badaniem tym. A kumpela sobie kupiła go kiedyś i 3 razy była na IP bo raz znajdowała a w inne dni nie znajdowała tętna i szalała ze strachu a dziś na piękną roczną Kajke :)

Dziwne, bo jak czytałam opinie to nikt nie miał problemu ze znalezieniem tentna ..

reklama
Do góry