weraphotoo
Zaciekawiona BB
Hej na kiedy masz termin ? Też jestem 5t6d.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej na kiedy masz termin ? Też jestem 5t6d.
No to czekamy do poniedziałku
Dziewczyny słyszałyście o detektorach tętna płodu ja dzisiaj przeczytałam na jakimś blogu ceny są całkiem przystępne okolo 130 zł pytanie tylko czy w takiej wcześniej ciąży ten detektor jest w stanie wyłapać bijące serduszko normalnie są słuchawki do tego i można sobie słuchać podobno jest bezpieczny zapytam mojego lekarza przy następnej wizycie ale może któraś ma szybciej wizytę i będzie mogła zapytać ?
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
Ja w pierwszej ciąży bardzo mało czułam ruchy dziecka - miałam łożysko na ścianie przedniej - gdybym wtedy miała taki detektor na pewno wiele razy by mnie uspokoił .Ja słyszałam bo na naszym poprzednim forum było wałkowane. Sprzęt na pewno nie do wczesnej ciąży , bo jak raz wychwycisz a potem nie to będzie schiza na maksa, że coś się stało. A w ciąży późniejszej lada chwila bedzie czuć ruchy dziecka, więc zbyteczne. Ja bym w to nie szła. Wystarczy, że bez tego się zamartwiamy.
To czekamy razem, ja mam teraz 9.11 wizytę a po tych wszystkich wiadomościach tutaj już mnie wszystko martwi, i objawy i na drugi dzień brak objawów eh... od 3 dni np wieczorami najbardziej czuje takie jakby kłucie i rozlanie na boki bolu w okolicach jajników. Nie jest mocne ale wyczuwalne nawet jak chodzę.... ma tak może któraś z Was?Dziewczyny aż boję się wchodzić tu na forum bo ostatnio nie za dobre wieści są :/ Sama zaczynam świrować czy wszystko ok. A II wizyta dopiero 10,11... Coś ostatnio Wroniasta i Madireiro sie nie odzywają...Oby wszystko bylo u nich ok. Witajcie nowe mamuśki
Jak lezalam w szpitalu w 18tc to mi nie badała pielęgniarka tym dektektorem bo mówiła że za mała Ciąża a dziewczyny na sali już z dużymi brzuchami miały 2 razy dziennie badaniem tym. A kumpela sobie kupiła go kiedyś i 3 razy była na IP bo raz znajdowała a w inne dni nie znajdowała tętna i szalała ze strachu a dziś na piękną roczną KajkeDziewczyny słyszałyście o detektorach tętna płodu ja dzisiaj przeczytałam na jakimś blogu ceny są całkiem przystępne okolo 130 zł pytanie tylko czy w takiej wcześniej ciąży ten detektor jest w stanie wyłapać bijące serduszko normalnie są słuchawki do tego i można sobie słuchać podobno jest bezpieczny zapytam mojego lekarza przy następnej wizycie ale może któraś ma szybciej wizytę i będzie mogła zapytać ?
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
No to czekamy do poniedziałku
Miałam tak w pierwszej ciąży ale w komunikacji miejskiej, masakra.Miałam dziś nie fajną sytuację. Prawie zemdlalam w Biedronce. Nagle mi się tak gorąco zrobiło, że musiałam wyjść przed sklep. Rozpielam się cała i kucnelam przed sklepem. Musiałam być chyba blada, bo mnie jakaś babka zapytała czy źle się czuję. Mąż mi kupił drożdżowke i mi się po tym lepiej zrobiło. Chyba za mało jem, bo w sumie kanapka od rana do 12 to trochę mało. Idę w poniedziałek na badania, w tym cukier. Mam nadzieję, że będzie ok.
Dziwne, bo jak czytałam opinie to nikt nie miał problemu ze znalezieniem tentna ..To czekamy razem, ja mam teraz 9.11 wizytę a po tych wszystkich wiadomościach tutaj już mnie wszystko martwi, i objawy i na drugi dzień brak objawów eh... od 3 dni np wieczorami najbardziej czuje takie jakby kłucie i rozlanie na boki bolu w okolicach jajników. Nie jest mocne ale wyczuwalne nawet jak chodzę.... ma tak może któraś z Was?
Jak lezalam w szpitalu w 18tc to mi nie badała pielęgniarka tym dektektorem bo mówiła że za mała Ciąża a dziewczyny na sali już z dużymi brzuchami miały 2 razy dziennie badaniem tym. A kumpela sobie kupiła go kiedyś i 3 razy była na IP bo raz znajdowała a w inne dni nie znajdowała tętna i szalała ze strachu a dziś na piękną roczną Kajke