reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wroniasta :))

Dziewczyny jak ja Wam zadroszcze, tych bolących cycek, mdłości, wymiotów.... u mnie nic, zero..... martwię się i wiem że każda z Nas przechodzi inaczej ale mimo to się martwię....

reklama
To ja jeszcze cos o sobie ,jest to moja 5 ciąża .mam 5 letnia córeczkę i 3 poronienia za sobą. Przez co jest straszny lęk teraz czy wszystko bedzie w porządku. Nom ale nadzieja też jest duża. Ciąża nie planowana , ale przeczucia o ciąży mialam od samego początku ;D . okres powinnam dostac wczoraj, a ja juz wponiedzualek testowalam i zobaczylam 2 kreski. Co prawda druga blada ale na 4 testach jakich zrobiłam byla druga.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny!

Wroniasta, Madziarra- ogromne gratulacje, ze dzidziusiom biją serduszka! Wroniasta, jej, ale piekło Ci ten lekarz zgotował. Gnojek i tyle! Słów brak. Najważniejsze, ze jest serduszko i nie pozwolilas, aby usunęli ciążę. Teraz staraj się zapomnieć o tym i myśl już tylko pozytywnie.

Witam nowo dołączone Mamusie!

Ja dzisiaj więcej porobiłam i pobolewa mnie podbrzusze całe popołudnie. Oczywiście już się martwię, ale leżę i odpoczywam jak tylko się da. Moje bolace cycki, mdłości i senność tez nie odpuszczają. Dzisiaj zdecydowanie mam gorszy dzień.

To ja jeszcze cos o sobie ,jest to moja 5 ciąża .mam 5 letnia córeczkę i 3 poronienia za sobą. Przez co jest straszny lęk teraz czy wszystko bedzie w porządku. Nom ale nadzieja też jest duża. Ciąża nie planowana , ale przeczucia o ciąży mialam od samego początku ;D . okres powinnam dostac wczoraj, a ja juz wponiedzualek testowalam i zobaczylam 2 kreski. Co prawda druga blada ale na 4 testach jakich zrobiłam byla druga.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
grtulacje !!!! oby niedługo Twoja córcia miała braciszka albo siostrzyczkę ! trzymam kciuki za Ciebie!

moje Drogie ! może zadam głupie pytanie ale jako "ciężarówka" jestem początkująca :) jak to jest z ta kartą ciąży? jeśli jeden lekarz mi założy taką kartę i skieruje na wszystkie badania, to mogę pózniej np zmienić lekarza i wybrać innego na prowadzącego moją ciąże? czy zakłada on wtedy nową kartę ciąży, "swoją"? czy ta jedna-pierwsza, jest obowiązująca przez całą ciążę, niezależnie do jakiego ginekologa pójdę? z góry wybaczcie mi moją niewiedzę :)

słuchajcie Dziewczyny. tak jak wczoraj pisałam, byłam wczoraj na wizycie prywatnej u super specjalisty ( przyjmuje rownież w szpitalu ) , oglądnął płód, zrobił mu zdjęcie, zmierzył , wyszło mu ze jest za duży na 7 tydz, stwierdził 8 tydz., ale nie wyczuł tętna, stwierdził ze płód jest martwy i ze jest tego pewien. dał mi skier do szpitala, myślałam ze na jakieś dodatkowe badania. jak już mnie przyjęli na oddzał, założyli wenflon okazało się ze skierowanie było już na zabieg usunięcia ciąży. wpadłam w histerię, powiedziałam ze się nie zgadzam. wkurzona położna oddziałowa zawołała dyżurującego lekarza. powiedziałam mu wszystko od początku, zrobił mi dodatkowe usg. i co? ciążą żyje, tętno wali jak szalone. lekarz w szoku, położna w szoku. okazało się ze lekarz znalazł to , co mój zajebisty gin uznał wczoraj za martwy zarodek. a był to ( jak to mi lekarz wytłumaczył) twór z macicy z którego zawiązuje się łożysko. wczoraj gin zmierzył mi ten twór jako płód i stwierdził ciąże obumarłą. dodam że lekarz ma ogromną renomę, w szpitalu również. maleństwo żyje, widziałam je na usg, słyszałam tętno :) to 6 tydz 6 dzień, czyli 2 dni starsze niż myśliałam. :) to najlepszy przykład żeby nie wierzyć we wszystko co mówią lekarze ! i do końca mieć nadzieję ! dziękuję Wam Dziewczynki za rady, wsparcie wczoraj ! jestescie cudowne !
Wiedziałam! [emoji178] Cudowna wiadomość! I teraz kochana będzie już tylko lepiej! [emoji8]

f2w33e3kejrv901t.png

reklama
Wroniasta gratuluję!!!!
Super, że postawiłaś na swoje i nie dałaś się okaleczyć przez skurwie....
Co do karty ciąży to jest tak, że masz cały czas tą samą od początku do końca. Mi w ciąży z córką założyli dopiero w 14tc i w 30tc musiałam zmienić lekarza bo mój odszedł z przychodni, a i tak wysłał mnie do poradni patologii ciąży.

Przyzwyczaiłam się do Was i jeśli mogę czasem będę zaglądać.
Pozdrawiam Was dziewczyny!!!

Do góry