reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Super Wroniasta!!! Już od samego początku pokazałaś, że jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka na świecie, waleczną, wytrwałą i kochającą.
Lekarza to bym oczerniła i na necie i przed gabinetem. Zapłaciłaś w ogóle za to badanie? Bo jak tak to jakaś kpina, przy okazji jak pójdziesz mu uświadomić jakim jest konowałem to kase odbierz... Powiedziałam mojemu o Twoim przypadku to też był zbulwersowany. Mamy dziewczyny wiedzę na przyszłość, aby nie ufać ślepo jednemu lekarzowi i najlepiej jak jest taka możliwość to aby dwóch lekarzy prowadziło ciążę.
Trzymaj się Wronista, odpoczywaj od tego stresu dzielna kobieto!!!

reklama
dokładnie te same myśli mam co Ty kochana, na jego szczęscie ( i moje w sumie też ) nie miał dziś dyżuru w szpitalu . ale spoko, co się odwlecze.... zresztą jest internet, a koszalin to bardzo małe miasto, nie wiele tu jest przychodni i lekarzy więc takie negatywne opinie rozchodzą się szybko

A powiedz jeszcze jak ten cudowny lekarz się nazywa. Pochodzę ze Słupska, to blisko, mam dużo znajomych z Koszalina to też mu piękną reklamę zrobię.

Super Wroniasta!!! Już od samego początku pokazałaś, że jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka na świecie, waleczną, wytrwałą i kochającą.
Lekarza to bym oczerniła i na necie i przed gabinetem. Zapłaciłaś w ogóle za to badanie? Bo jak tak to jakaś kpina, przy okazji jak pójdziesz mu uświadomić jakim jest konowałem to kase odbierz... Powiedziałam mojemu o Twoim przypadku to też był zbulwersowany. Mamy dziewczyny wiedzę na przyszłość, aby nie ufać ślepo jednemu lekarzowi i najlepiej jak jest taka możliwość to aby dwóch lekarzy prowadziło ciążę.
Ciekawy pomysl ze zwrotwm kasy za wizyte -zwykla reklamacja uslugi, tylko sama nie idz bo sie zdenerwujesz. Lekarze mysla ze sobie moga wziac za gowniana wizyte w ch*j kasy i wszystko ok.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Wroniasta, cudowna wiadomość :) Muszę przyznać, że aż mi łezka poleciała jak to przeczytałam. Jak dobrze, że go nie było dzisiaj w szpitalu, lepiej nie myśleć co mogłoby się stać. Wystaw mu koniecznie niepochlebną opinię w necie, zasługuje na to cham. A teraz odpoczywaj, nie stresuj się i ciesz się ciążą :)

Wroniasta szok! Cieszę się, że serduszko bije i ocaliłaś swoje dziecko! Jednocześnie współczuję stresu :(

dziewczyny jestem na 63 stronie :laugh2: nie wiem czy zdołam to wszystko nadrobić heheh
Pisałyście o dolegliwościach - u mnie częste oddawanie moczu, wahania nastroju, ból piersi, okazyjnie zgaga, mdłości.
Co do porodu to lepiej nie opisywać chyba (wiem, za późno hehe) bo bez sensu stresować te, które nie rodziły jeszcze ;) Ja ostatecznie urodziłam synka przez cięcie cesarskie. Wspominam to strasznie i teraz jeśli nie będzie bezwględnych przeciwskazań chciałabym urodzić sn, tzw. vbac :)

co do preparatów na rozstępy to wg mnie one są pomocne, ale nie są wyznacznikiem - tutaj dużą rolę odgrywają predyspozycje i szybkość rozciągania skóry. W poprzedniej ciąży brzuch zaczął mi rosnąć w 6 miesiącu i to tak gwałtownie, że żadne specyfiki nie pomogły i pękła mi skóra okrutnie... Teraz zamierzam stosować bio oil od zaraz, ale raczej nastawiam się na kolejne pręgi.

idę czytać dalej ;)

A ja mam źle wieści :( wczoraj krwawilam bardziej i inna krwią i myślę dzwonie do mojej ginekolog. Kazała przyjechać i bada i mówi że to faktycZnie teraz wygląda jak by krew nie była z nadzerki. Zrobiła usg, serce nadal nie bije :( ale jest duża różnica do tego co było w piątek więc rośnie " maleństwo" . Dała leki kazała odpoczYwac, ( awykonalne przy dwu latku[emoji14]. Dziś mi go mama zabrała ). Po powrocie do domu było dużo krwi ehh :( nawet przesz mi prze myśl " po co ja te leki kupowałam jak już widać że nic z tego nie będZie" , głupio pomyślał, wiem, dzisiaj już mam lepsze nastawienie.

Mam l4 od dzis, moja praca jest też ciężka. Pracuje w sklepie ale jako zastępcą kierownika i osoba która zajmuje się całym wyglądem sklepu , wszystkie meble przenoszę ja, na drabinę wchodZę ja, no dużo robię tylko ja... :( moja kierowniczka to też moja kumpela właściwie więc wiedziała od początku że jestem w ciąży. Nie ma jej kilka dni więc Wczoraj jej zadzwoniłam że jestem na l4 i że już grafik na kilka dni pozmieniałam. Powiedziała że mam nimi się nie martwić i odpoczywać, miło słyszeć takie słowa :)

Tak wiec reasumując, nie wiadomo co będZie z moja fasolka. Następny piątek 28/10 to może będzie dzień kiedy wszystko stanie się jasne.

Aaa zapomniałam dodać że niby już 7 tydZień .:( czy któraś z was nie słyszała jeszcze wtedy serduszka

A wy jak dziewczyny ?
U mnie wczoraj, w 7 tygodniu nie było serduszka, ale z usg wyszło , że ciąża jest młodsza- 6t1d więc za tydzień mam nadzieję poznać moją Kruszynkę [emoji5]

f2w33e3kejrv901t.png

dziękuję kochana !!! :* oczywiscie ze kasę wziął !! zapłakana połozyłam mu 150 zł na biurko i pytam jeszcze czy jest choć jakaś iskierka nadziei że tętno jeszcze będzie, on zgarnął kasę i powiedział ozięble " w mojej ocenie już nic z tego nie będzie, no cóż , tak bywa" ..... uwierz mi kochana że przeryczałam całą noc, dobrze ze nie zaszkodziłam maleństwu tymi nerwami. ale teraz jakby nowe życie we mnie wstąpiło ! już nigdy nie dam skrzywdzić mojego maleństwa żadnemu frajerowi !!!!

reklama
Do góry