reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Na poprawę humoru. Jak byłam zapisać się u ginekologa, pani z rejestracji zapytała się czy mam 18 lat, bo poniżej potrzebna jest zgoda rodzica [emoji23][emoji23]
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
wroniasta
a te ampułki to gdzie można kupić? apteki, drogeria ? czy może tylko u fryzjerów?Co do suplementów to ja biorę tylko kwas foliowy i witaminę D oraz magnez.
Wit i magnez biorę na własną rękę. Po pierwszej ciąży osłabiło mi się serducho, a że moja mam zmarła na zawał, choć nawet nie wiedziała ze ma problemy z sercem to teraz chucham i dmucham na te sprawy.
W pierwszej ciąży miałam brać tylko kwas przez I trymestr a dopiero potem dostałam zalecenie jakiś witamin ciążowych. W tej pewnie bedzie tak samo bo lekarza nie zmieniam.
Nie schizujcie się tym co pisze w necie. Słuchajcie tego co lekarz mówi, w końcu same go wybieracie na swojego lekarza od prowadzenia ciąży i to on powinien być dla Was autorytetem w tej sprawie, a nie inna osoba czy inny lekarz.
Co do włosów...ja jestem naturalną blondynką choć wspomagam się pasemkami. Zawsze miałam cienkie i sie słabe włosy. W ciąży przez większość czasu było ok. Pod koniec trochę się wykruszyły. Natomiast po porodzie , około 4 mce pózniej zaczęły wypadać okropnie. Przestraszyłam się, że juz całkiem łysa będę. Fryzjer polecił mi terapię ampułkami kerastase przeznaczonymi właśnie dla nietypowych sytuacji- ciąża, ciężkie choroby, stres. Trzeba używać około 30 ampułek- 1 sztuka dziennie. Są masakrycznie drogie dlatego ja używałam co drugi dzień. Włosy praktycznie od 2 ampułki przestały wypadać. I po jakimś czasie zaczęły rosnąć nowe- nie wiem czy obiecywane przez producenta 1000, ale sporo. Teraz mam niezłą grzywkę z tych odrostów
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Dziewczyny,ja to was dogonic to ciezko... Kilkanascie stron czytania.. w skrocie powiem tak,wypoczywajcie i duzo lezec trzeba,ja tez staram sie duzo wypoczywac i modle sie by serduszko mojego malenstwa zaczelo bic. Trzymajcie kciuki,chociaz nie jest mi latwo bo kolejna wizyta dopiero 26 ,nie wiem co ze soba robic...
Emkaa
Polusiowa - oczywiście 3mam i współczuje czekania. Niestety ciąża wymaga cierpliwości a czasem o nią ciężko.
melomanka
Co do malin to chodzi o napary z lisci malin. Z tego co wiem, np sok z owocow nie jest niewskazany i nie powoduje skurczow.
Co do wit A to mi sie wydaje, ze czesto jest w preparatach witaminowych dla ciezarnych. Czasem pod postacia B-karotenu. Generalnie wit A tez jest potrzebna, a w takich preparatach tez raczej nie ma 100% zapotrzebowania, wiec spokojnie. Wszystko z umiarem. Sama bralam witaminy, w kktorych jak sie pozniej zorientowalam byl wlasanie betakaroten, a synus urodzil sie w pelni zdrowy.
Zola91 to jedziemy na tym samym wozku... u mnie tez plamienia, choc dzisiaj juz nie mam. Szkods tylko, ze mieszkasz w miejscu, gdzie nawet lekow Ci nie przepisza... trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.
Ogolnie jak czytalam to nawet 1/4 ciezarnych ma krwiaki macicy. Nawet moja siostra w pierwszej ciazy miala.
Wroniasta jesli chodzi o wlosy, to mi zaczely wypadac tak z 3 miesiace po porodzie. Nic nie pomagalo, dopiero jak zaczelam pic drozdze to przeszlo. Pewnie kp tez sie do tego przyczynilo.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Co do wit A to mi sie wydaje, ze czesto jest w preparatach witaminowych dla ciezarnych. Czasem pod postacia B-karotenu. Generalnie wit A tez jest potrzebna, a w takich preparatach tez raczej nie ma 100% zapotrzebowania, wiec spokojnie. Wszystko z umiarem. Sama bralam witaminy, w kktorych jak sie pozniej zorientowalam byl wlasanie betakaroten, a synus urodzil sie w pelni zdrowy.
Zola91 to jedziemy na tym samym wozku... u mnie tez plamienia, choc dzisiaj juz nie mam. Szkods tylko, ze mieszkasz w miejscu, gdzie nawet lekow Ci nie przepisza... trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.
Ogolnie jak czytalam to nawet 1/4 ciezarnych ma krwiaki macicy. Nawet moja siostra w pierwszej ciazy miala.
Wroniasta jesli chodzi o wlosy, to mi zaczely wypadac tak z 3 miesiace po porodzie. Nic nie pomagalo, dopiero jak zaczelam pic drozdze to przeszlo. Pewnie kp tez sie do tego przyczynilo.
melomanka
U mnie zeby bylo wesolo tez pojawilo sie cos ala biegunka. Normalnie coraz fajniejsza ta ciaza
milka1234
Zaangażowana w BB
Pogorszyło się. Już wszystko mnie boli. Krwawię jak w miesiączkę. Czekam na badanie w szpitalu. Dziewczyny nie dam rady!!!
reklama
nahia
Zaangażowana w BB
Pogorszyło się. Już wszystko mnie boli. Krwawię jak w miesiączkę. Czekam na badanie w szpitalu. Dziewczyny nie dam rady!!!
Milka bardzo mocno trzymam kciuki, aby lekarze Ci szybko pomogli i zatrzymali krwawienie bez uszczerbku dla ciąży. Kochana bądź dzielna!!! Przytulam!