reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Woroniasta...do przyspieszonego porodu zalecają picie herbaty z liści z malin.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Co do suplementów to ja biorę tylko kwas foliowy i witaminę D oraz magnez.
Wit i magnez biorę na własną rękę. Po pierwszej ciąży osłabiło mi się serducho, a że moja mam zmarła na zawał, choć nawet nie wiedziała ze ma problemy z sercem to teraz chucham i dmucham na te sprawy.
W pierwszej ciąży miałam brać tylko kwas przez I trymestr a dopiero potem dostałam zalecenie jakiś witamin ciążowych. W tej pewnie bedzie tak samo bo lekarza nie zmieniam.
Nie schizujcie się tym co pisze w necie. Słuchajcie tego co lekarz mówi, w końcu same go wybieracie na swojego lekarza od prowadzenia ciąży i to on powinien być dla Was autorytetem w tej sprawie, a nie inna osoba czy inny lekarz.

Co do włosów...ja jestem naturalną blondynką choć wspomagam się pasemkami. Zawsze miałam cienkie i sie słabe włosy. W ciąży przez większość czasu było ok. Pod koniec trochę się wykruszyły. Natomiast po porodzie , około 4 mce pózniej zaczęły wypadać okropnie. Przestraszyłam się, że juz całkiem łysa będę. Fryzjer polecił mi terapię ampułkami kerastase przeznaczonymi właśnie dla nietypowych sytuacji- ciąża, ciężkie choroby, stres. Trzeba używać około 30 ampułek- 1 sztuka dziennie. Są masakrycznie drogie dlatego ja używałam co drugi dzień. Włosy praktycznie od 2 ampułki przestały wypadać. I po jakimś czasie zaczęły rosnąć nowe- nie wiem czy obiecywane przez producenta 1000, ale sporo. Teraz mam niezłą grzywkę z tych odrostów:)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
a te ampułki to gdzie można kupić? apteki, drogeria ? czy może tylko u fryzjerów?

Dziewczyny,ja to was dogonic to ciezko... Kilkanascie stron czytania.. w skrocie powiem tak,wypoczywajcie i duzo lezec trzeba,ja tez staram sie duzo wypoczywac i modle sie by serduszko mojego malenstwa zaczelo bic. Trzymajcie kciuki,chociaz nie jest mi latwo bo kolejna wizyta dopiero 26 ,nie wiem co ze soba robic...

uwo9dqk323h73wzt.png

Co do malin to chodzi o napary z lisci malin. Z tego co wiem, np sok z owocow nie jest niewskazany i nie powoduje skurczow.
Co do wit A to mi sie wydaje, ze czesto jest w preparatach witaminowych dla ciezarnych. Czasem pod postacia B-karotenu. Generalnie wit A tez jest potrzebna, a w takich preparatach tez raczej nie ma 100% zapotrzebowania, wiec spokojnie. Wszystko z umiarem. Sama bralam witaminy, w kktorych jak sie pozniej zorientowalam byl wlasanie betakaroten, a synus urodzil sie w pelni zdrowy.
Zola91 to jedziemy na tym samym wozku... u mnie tez plamienia, choc dzisiaj juz nie mam. Szkods tylko, ze mieszkasz w miejscu, gdzie nawet lekow Ci nie przepisza... trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.
Ogolnie jak czytalam to nawet 1/4 ciezarnych ma krwiaki macicy. Nawet moja siostra w pierwszej ciazy miala.
Wroniasta jesli chodzi o wlosy, to mi zaczely wypadac tak z 3 miesiace po porodzie. Nic nie pomagalo, dopiero jak zaczelam pic drozdze to przeszlo. Pewnie kp tez sie do tego przyczynilo.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry