reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Kasia, Camel piękne bety:)
Becia witaj
Majka tak dostałam, co prawda na razie na tydzień ale to lekarz rodzinny i kazał przyjść za tydzień znowu. Wpisał na zwolnieniu "B" więc wszystko gra :-) :)
Zola ja miała prolaktyne ponad 30. Wyczytałam że dziewczyny polecają castagnus i zaryzykowałam. Zaszłam w pierwszym cyklu z nim. Nie wiem czy coś pomógł w zaciążeniu ale przed spodziewaną miesiączką robiłam ponownie prolaktyne i spadła do 14.

Dziewczyny zapraszam do wpisywania danych do tabelki:D

Vanilla ja brałam też lek na prolaktyne i po tygodniu od 1 tabletki zaszłam w ciążę po 10 msc starań!! Wiec to działa. A teraz masz dobre wyniki?

U mnie prolaktyna z przed miesiąca to 177.

Vanilia czyli teraz już zwolnienie i pełen relaks :) Super :)

Witaj Malinka a może zrób betę skoro test nie pewny?

svchs65gg8talrm7.png

Zola prolaktyne badałam jakieś 2 tygodnie temu, od tamtej pory nie.
Anika tak póki co. Mam nadzieje że potem gin nie będzie robił problemu ze zwolnieniem, bo w pracy już nie ma dla mnie miejsca.....Szef nie chce żeby pracowały dziewczyny w ciąży. Z jednej strony dobrze bo jest czas na odpoczynek.

Cześć Dziewczyny! Jestem podekscytowana i pełna pozytywnych emocji!:) Po roku starań zobaczyłam dziś dwie magiczne kreseczki na teście. :) Z internetowych wyliczeń wynika, ze termin porodu szacuje się na 4.czerwca. :)
Jeśli chodzi o objawy to półtora tygodniowe opóźnienie okresu:) ból piersi, brak apetytu, uczucie lekkiego ciągnięcia w podbrzuszu no i pozytywny wynik testu. Jedyne, co mnie niepokoi to delikatne jakby brązowe plamienie..
Wizytę u ginekologa mam umówioną na najbliższy piątek. Okaże się czy mam powody do radości.
Pozdrawiam wszystkie czerwcowe Mamusie. :))

I ja rownież witam wszystkie czerwcowki- z nadzieja, ze będziemy tu razem przez kolejne 8miesiecy :) a nasz skład niech tylko rośnie :)
Co prawda wg ostatniej miesiączki, termin wypada na 28.05.. Jednak w 6 tygodniu na usg nie było nic widac i dr powiedziała, ze musiałam miec opóźniona owulkę.. Mimo, ze na potwierdzenie ciazy przez lekarza, oraz wyznaczenie terminu- musze poczekac do "po 10", to mam ogromna nadzieje, ze urodzę wlasnie w czerwcu :) to bedzie moje pierwsze maleństwo :)

Hej dziewczyny :) Witajcie w naszych skromnych progach. Fajnie, że przybywa tutaj tyle czerwcowych mamusiek :) Małamag wiem co czułaś, bo ja po 10 miesiącach starań zaszłam w ciążę a wynik na teście to było coś pięknego. Spełnienie marzeń :) Po wielu negatywnych testach w końcu upragnione dwie kreseczki.
Delli no niestety w ciąży minusem jest to, że na wszystko trzeba czekać :p

reklama
Witam nowe dzieczyny...wiem co to znaczy pozytywny test bo o syna staralismy sie 5 lat..teraz tez jakby sie udalo bylby cud....wiec dlatego jestem pelna obaw .... To czekanie jest najgorsze....

f2w3yx8dy6p2kxcf.png

Do góry