reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Yesenia czytamy czytamy ! :) a w czwartek który będziesz miała tydzień i dzień?

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Maja, Kum łącze sie w bólu co do przeczuc. U mnie niestety tez sa nie najlepsze. Nawet snilo mi sie w nocy, ze zaczlam krwawic. Te przeczucia spwodowane sa i brakiem jakichs objawow i tym, ze jeszcze karmie, a w nocy maluch ciagle chce piers i wisi na mnie, no i tym, ze jednak czasem musze go podniesc, dzwignac. To wszystko powoduje chyba takie a nie inne nastawienie... ale miejmy nadzieje, ze wszystkim nam sie uda :)

Vanila zrob watek z tableka. Zacznij temat i tam niech kazda poda co trzeba.

Yasenia trudno aby kazdy pamietal wszystko.. Przynajmniej ja nie dam rady :) wiec niech kazda przypomina co u niej i juz.

Ja tez dzwigam malego ponad dwulatka a teraz byl chory wiec ciagle opa i opa.. Czytalam jedbak ze obciazrnia ktore mielsimy przed ciaza nie beda wplywac zle na jej przebieg. Chyba ze ktoras nagle w ciazy zacznie pakowac na silce. Ale jakby cwiczyla przed to zlego wplywu miec nie bedzie.

Zastanawiam sie czy jutro przed praca nie pojechac na bete. Uspakaja mnie tylko bol cyckow :)

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Melomanka nie Ty jedna z brakiem objawów :p Ja mam jedynie bolące piersi i lekkie mdłości więc niewiele jak na 6 tc. Pewnie powinnam się cieszyć, ale jednak fajnie byłoby się poczuć jak w ciąży :)
Powiem wam dziewczyny, że wam mega zazdroszczę opieki lekarskiej w Polsce. Ja dzisiaj byłam u lekarza (mieszkam w Norwegii) i powiedział mi, że badanie krwi zrobimy po 12 tygodniu ciąży dopiero, bo wcześniej nie ma sensu :( Więc żadnej bety nie ma ani nic. Aha i jedno usg w połowie ciąży. No i jak dobrze zauważyłyście ciąże prowadzi najczęściej lekarz rodzinny. Jedynie na USG się idzie do gina. Eh..

Zola to nie zazdroszcze, ze tak to u Was wyglada :no: co do objawow to ja generalnie sie ciesze, ze ich nie mam i po cichu licze na to, ze ta ciaza bedzie dla mnie laskawsza :-) :) w pierwszej dlugo meczyly mnie mdlosci i wymioty. Bolu piersi nie doswiadczylam za bardzo, teraz tez nic takiego nie czuje. Kum tez slyszalam o tym, ze dana aktywnosc jesli byla przed ciaza to w ciazy jesli wszystko jest ok to mozna kontynuowac. No i ponoc ciezar dziecka to jednak co innego niz ciezar innych rzeczy.

Kasia super beta!
A ja bym się tym plamieniem nie przejęła gdyby nie to że plamiłam od 21 do 28dc i mnie nie pokoi czy mimo tego wszystko jest ok

Czesc dziewczyny! i ja dolaczam do grupy mam czerwcowych. Dzis test kupiony w sklepie dal mi wynik dwoch kresek. Z obliczen "internetowych' wychodzi mi wstepny termin porodu 09-19.06... okres ostatni mialam 29.08, cykl ok 30-32 dni. A objawy... ciagniecie podbrzusza, i przy wejsciu do pochwy.. a tak to nie mam innych. Troche sie zdziwilam, ze tak wczesnie zaczynam miec objawy, bo w pierwszej ciazy mialam ok 6 tyg. ale kazda ciaza jest inna. Mam juz synka, ktory ma 2 latka i 4 miesiace., urodzony tez w czerwcu. Z mezem chcielismy miec wlasnie 3 letnia roznice wieku, ale powiem Wam ze nie myslelismy ze uda sie za pierwsza proba.. i teraz jestem lekko w szoku... wiem, ze jeszcze wszystko przede mna, wizyte umowilam sobie dopiero na 18.10, zeby bylo juz widoczne serduszko.

reklama
Do góry