reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Kasia, Camel piękne bety:)
Becia witaj
Majka tak dostałam, co prawda na razie na tydzień ale to lekarz rodzinny i kazał przyjść za tydzień znowu. Wpisał na zwolnieniu "B" więc wszystko gra :-) :)
Zola ja miała prolaktyne ponad 30. Wyczytałam że dziewczyny polecają castagnus i zaryzykowałam. Zaszłam w pierwszym cyklu z nim. Nie wiem czy coś pomógł w zaciążeniu ale przed spodziewaną miesiączką robiłam ponownie prolaktyne i spadła do 14.

Dziewczyny zapraszam do wpisywania danych do tabelki:D

Vanilla ja brałam też lek na prolaktyne i po tygodniu od 1 tabletki zaszłam w ciążę po 10 msc starań!! Wiec to działa. A teraz masz dobre wyniki?

U mnie prolaktyna z przed miesiąca to 177.

Vanilia czyli teraz już zwolnienie i pełen relaks :) Super :)

Witaj Malinka a może zrób betę skoro test nie pewny?

svchs65gg8talrm7.png

Zola prolaktyne badałam jakieś 2 tygodnie temu, od tamtej pory nie.
Anika tak póki co. Mam nadzieje że potem gin nie będzie robił problemu ze zwolnieniem, bo w pracy już nie ma dla mnie miejsca.....Szef nie chce żeby pracowały dziewczyny w ciąży. Z jednej strony dobrze bo jest czas na odpoczynek.

Cześć Dziewczyny! Jestem podekscytowana i pełna pozytywnych emocji!:) Po roku starań zobaczyłam dziś dwie magiczne kreseczki na teście. :) Z internetowych wyliczeń wynika, ze termin porodu szacuje się na 4.czerwca. :)
Jeśli chodzi o objawy to półtora tygodniowe opóźnienie okresu:) ból piersi, brak apetytu, uczucie lekkiego ciągnięcia w podbrzuszu no i pozytywny wynik testu. Jedyne, co mnie niepokoi to delikatne jakby brązowe plamienie..
Wizytę u ginekologa mam umówioną na najbliższy piątek. Okaże się czy mam powody do radości.
Pozdrawiam wszystkie czerwcowe Mamusie. :))

I ja rownież witam wszystkie czerwcowki- z nadzieja, ze będziemy tu razem przez kolejne 8miesiecy :) a nasz skład niech tylko rośnie :)
Co prawda wg ostatniej miesiączki, termin wypada na 28.05.. Jednak w 6 tygodniu na usg nie było nic widac i dr powiedziała, ze musiałam miec opóźniona owulkę.. Mimo, ze na potwierdzenie ciazy przez lekarza, oraz wyznaczenie terminu- musze poczekac do "po 10", to mam ogromna nadzieje, ze urodzę wlasnie w czerwcu :) to bedzie moje pierwsze maleństwo :)

Hej dziewczyny :) Witajcie w naszych skromnych progach. Fajnie, że przybywa tutaj tyle czerwcowych mamusiek :) Małamag wiem co czułaś, bo ja po 10 miesiącach starań zaszłam w ciążę a wynik na teście to było coś pięknego. Spełnienie marzeń :) Po wielu negatywnych testach w końcu upragnione dwie kreseczki.
Delli no niestety w ciąży minusem jest to, że na wszystko trzeba czekać :p

reklama
Witam nowe dzieczyny...wiem co to znaczy pozytywny test bo o syna staralismy sie 5 lat..teraz tez jakby sie udalo bylby cud....wiec dlatego jestem pelna obaw .... To czekanie jest najgorsze....

f2w3yx8dy6p2kxcf.png

Do góry