reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Probowal i tak i tak. Jeden skurcz byl na przedniej scianie, drugi od dolu. A ja nic nie czuje :(

Jak tam ? Trzymamy kciuki

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Cymera a właśnie ona mi jeszcze powiedziała, ze przy tym jak zmienia się ustawienie miednicy w ciąży to plastry by trzeba było co tydzień przeklejac... a z tego co piszesz to je sie właśnie nosi nie dłużej niż tydzień? no co za idiotka :/

Co za babsko! Chciała Cie po prostu zbyć.
Ja chodziłam na to oklejanie (kark i noga) powiem ci że super sprawa, bo bardzo pomagało. Na Twoim miejscu poszłabym prywatnie (taki zabieg nie jest drogi) i umówiła sie do innego lekarza (faceta!) zeby dał ci zlecenie.
I tak, taśmy trzymają sie max tydzien, odklejają sie lekko po myciu i "pracują" wiec po dwóch trzech dniach czujesz, ze juz nie trzymają tak mocno.

Ja tez juz po wizycie. Maluch wspaniałe rośnie. Ma juz ponad 8 cm. Główka 25 mm, zarys czaszki i kręgosłupa prawidłowy, rusza nóżkami i rączkami tez prawidłowo. Żołądek widzialam nawet! Przepływ krwi dobry i serduszko bije super. Przeziernosc w normie kość nosowa jest. Wiec wszystko oki. Fajnie napisała mi ze "łożysko organizuje się na ścianie tylnej".

Niestety płci nie widziałam. Powiedziała ze jej zdaniem nie ma co strzelać wiec sobie poczekam jeszcze.
Najgorsze jest to ze nadal meczy mnie infekcja pochwy. Znowu dostałam leki. Na moje pytanie czy zrobić jakiś posiew doktor powiedziała ze mogę zrobić ale poza trzema lekami na takie przypadłości nic więcej mi nie da bo nie może więc jest to bez sensu badanie. Moze jak skończę za tydzień ostatnie opakowanie duphastonu to pH w pochwie się zmieni. Narazie musze się z tym pomęczyć i walczyć takimi lekami jakie brać mogę.

1480609045-1d1mld.jpeg

Kupilam juz wszystkie prezenty wiec święta mam ogarniete ale jakoś się z nich nie ciesze. Ostatnio chyba mam gorsze dni bo psychika mi troszku siada. Cieszyłam sie wizyta i tym ze zobaczyłam malucha ale jednak smuci mnie fakt ze mój jeszcze mąż nie odezwał się wcale. Dodatkowo na patrzylam się na cudowne ale zajeb**** drogie wózki[emoji26]

f2w3rjjgfd8znk4b.png

Super! Gratuluje wizyty!!!!
Z wózkiem sie nie przejmuj, warto szukać używanych. Ja kupiłam nowy i od prawie 4 lat jest używany non-stop i ma sie bardzo dobrze!

Co do śmiesznych anegdot z zakupów to mój mąż nie zna się całkowicie na kosmetykach i chemii. Muszę mu zdjęcia wysyłać.
Raz jego mama poprosiła go żeby kupił jej krem do twarzy AA +60, a ponieważ nie było takiego kupił jej dwa AA+40 i AA+20[emoji23]

oar8pg4ngmro558y.png

Padłam!!!!!! Twój mąż to mistrz!!!!!
Mi kiedyś mąż kupił dwie śmietany 18% bo na liście była 36%, wiec znam ten "typ"

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym zjadła ogórki małosolne :) arbuza w sumie też.
Dzwonił mój tato uczyłam go zdalnie korzystać z laptopa ;)

Coś pięknego jak starsze osoby chcą korzystać z nowinek technicznych. Ja nie będę miała tej radości z uczenia rodziców. Taty nie ma 10 lat a mamy 4 lata. Na pewno by się cieszyli z tego że jestem szczęśliwa w dodatku w ciąży :)

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

Te plastry to Kinesio Taping , jestem fizjoterapeutką i nie ma żadnych przeciwwskazań to takiego oklejania .Takie plastry odciążają odc lędźwiowy ,delikatnie masują , tworzą extra miejsce dla pracujących mięśni .a także korygują postawę .Zwykle nosi się je kilka dni nawet do 7 dni . tu przykład na bóle pleców i na podtrzymanie brzuszka Zobacz załącznik 785740

Ale super!!! Nie wiedziałam że można oklejać brzuch.
Mi pod koniec poprzedniej ciąży nieźle dawał w kość, kręgosłup bolał, dlatego chustowaniem brzuch, ale to był środek lata, nieludzkie upały wiec nie dawałam rady zamotana jeszcze w chustę. W tej ciąży na pewno skorzystam z taśm!!!

A ja robię sobie domowe spa a właściwie spa dla moich stop jak sobie pomyśle ze urośniemy i będę miała problemy z np malowaniem paznokci to jestem przerażona .
Co do wózków ja zakochałam się w marce bugaboo to są strasznie drogie wózki wiec na pewno kupię używany .

Ja mam ten wózek :) nie zamieniłabym na inny!

Dzewczyny juz po :) po 40 minutach okazalo sie, ze minelo i dzicko A z prawej strony zbadano, potem dziecko B i znowu to samo. Znowu 40min lezalam na boku.

Dzieci sa zdrowe, wszystko maja na swoim miejscu, bardzo ruchliwe zwlaszcza B.

Na 90% potwierdzil na plec, mowi, ze 100 moze dac nam za jakis tydzien.

Dzewczyny juz po :) po 40 minutach okazalo sie, ze minelo i dzicko A z prawej strony zbadano, potem dziecko B i znowu to samo. Znowu 40min lezalam na boku.

Dzieci sa zdrowe, wszystko maja na swoim miejscu, bardzo ruchliwe zwlaszcza B.

Na 90% potwierdzil na plec, mowi, ze 100 moze dac nam za jakis tydzien.

No wreszcie [emoji4] bardzo się cieszę [emoji7] te imiona dzieciaczków to już na stałe? [emoji1] ale nas trzymaliscie. .. teraz dk domu i leżeć [emoji4]

reklama
No i naszla mnie chęć na coś kwaśnego albo słodkiego. Sama nie wiem. Jestem u siostry a ona nie ma tu nic ciekawego do jedzenia. Co ta ciąża ze mną robi haha a jak tam Wasze zachcianki?

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakis czas temu lody i ogorki kiszone. Ostatnio konserwa i mus czekoaldowy a teraz narobilyscie mi ochoty na melona i maz musial kupic [emoji12] a obecnie jem frytki z maca i wuzetke ;)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ostatnia edycja:
Do góry