reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hejka! Co za dzień!
Ja na początku pierwszej ciąży siedziałam na ziemi w komunikacji miejskiej :-D A mój mąż ostatnio zamiast kostki masła kupił margarynę do pieczenia, nigdy nie mogę na niego liczyć w kwestii zakupów.
Głowa mnie często boli a piję dużo :/
Gratuluję udanych wizyt!

reklama
Moj do katpatki budynie czekoladowe
emoji23.png
Mężczyźni bywają bardzo nieporadni , pamiętam jak mój tata pierwszy raz został z nami( ja i siostra )sam na kilka dni bo mama w szpitalu .Zapytał nas co chcemy na śniadanie ,siostra powiedziała że chce jajecznice i kromkę z pomidorem.Zawołał nas po paru minutach , my z siostrą patrzymy na talerz na tatę i raz jeszcze na talerz .Wiecie co nam zrobił , jajecznice z pomidorem i obok kromkę chleba położył .:szok:

że niby co ? plastrami oklejać się nie możesz ? czy ja dobrze zrozumiałam ?

Chodziło o te plastry u fizjoterapeuty, zapomniałam jak to się nazywa- takie kolorowe. oczywiście, ze mogę ale no dostałam skierowania ani niczego bo stwierdziła, ze to bez sensu.

Ja wiem, że baby są gorsze- i chyba nie dotyczy to tylko lekarzy ale czesto taż np pielęgniarek czy poloznych (pamiętam jak na praktykach w szpitalu stare położne zamiast uczyć nas przyjmowac poród na tzw "cztery rece" kazaly nam np cała noc składać podkłady dla poloznic, nic nas nie chcialy uczyc stare ropuchy)
nie oczekiwałam leków ani nawet zwolnienia ale przegiela z tymi podśmiechujkami.

Chodziło o te plastry u fizjoterapeuty, zapomniałam jak to się nazywa- takie kolorowe. oczywiście, ze mogę ale no dostałam skierowania ani niczego bo stwierdziła, ze to bez sensu.

Ja wiem, że baby są gorsze- i chyba nia dotyczy to tyljo lekarzyale czesto taż np pielęgniarek czy poloznych (pamiętam jak na praktykach w szpitalu stare położne zamiast uczyć nas przyjmowac poród na tzw "cztery rece" kazaly nam np cała noc składać podkłady dla poloznic, nod nad nie chcialy uczyc stare ropuchy)
nie oczekiwałam leków ani nawet zwolnienia ale przegiela z tymi podśmiechujkami.
Te plastry to Kinesio Taping , jestem fizjoterapeutką i nie ma żadnych przeciwwskazań to takiego oklejania .Takie plastry odciążają odc lędźwiowy ,delikatnie masują , tworzą extra miejsce dla pracujących mięśni .a także korygują postawę .Zwykle nosi się je kilka dni nawet do 7 dni . tu przykład na bóle pleców i na podtrzymanie brzuszka
slide_8.jpg

Załączniki

• slide_8.jpg
    slide_8.jpg
    96,1 KB · Wyświetleń: 356
reklama
Do góry