reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja tak mialam i miewam nadal momentami,takze to normalne. Aa..dziewczyny...jak z wasza waga? Bo mi jak przez trzy miesiace nic nie ruszylo tak teraz zaczelam tyc...no nie...z dwa kilo mi juz chyba przybylo :-(

uwo9dqk323h73wzt.png
U mnie jeszcze nic.

m3sx9jcg8o411yy9.png

Aleksandra niekoniecznie trzeba zdjac do porodu;) ja tez robie zel i na to hybryde i nie mam zamiaru sciagac :) co najwyzej zrobie sam przezroczysty zel zeby utwardzic plytke :)

oar8s65gmlqg37sx.png
Właśnie! Ważne żeby było widać płytkę paznokcia! W razie problemów paznokcie pierwsze sinieją. Ja tez tak mam zamiar zrobić tylko nie żelem przezroczystym a np hardem.

m3sxrjjg5qsluqq6.png

Właśnie! Ważne żeby było widać płytkę paznokcia! W razie problemów paznokcie pierwsze sinieją. Ja tez tak mam zamiar zrobić tylko nie żelem przezroczystym a np hardem.

m3sxrjjg5qsluqq6.png
a ja sobie zrobię normalnie (żel albo hybryde jak zawsze )i zostawię jednego palca z hardem. A w domku potem dorobie tego 1. 1 paznokieć to 20 min ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Ja jak robiłam blond to chodzilam do fryzjera... Ale teraz robie ciemne wiec sie nie boje [emoji14]
Justyna u mnie hard nie daje rady... Lamia mi sie paznokcie dlatego zaczelam utwardzac zelem ;)
Zajac ja zrobilam pazurki przed wczoraj po 6 tygodniach [emoji23] wyobraz sobie jaki mialam odrost... Az wstyd ale spanie nie pozwolilo mi zrobić [emoji23]

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja jak robiłam blond to chodzilam do fryzjera... Ale teraz robie ciemne wiec sie nie boje [emoji14]
Justyna u mnie hard nie daje rady... Lamia mi sie paznokcie dlatego zaczelam utwardzac zelem ;)
Zajac ja zrobilam pazurki przed wczoraj po 6 tygodniach [emoji23] wyobraz sobie jaki mialam odrost... Az wstyd ale spanie nie pozwolilo mi zrobić [emoji23]

oar8s65gmlqg37sx.png
Ja z hardem całe szczęście nigdy nie miałam problemu. Żel jeat spoko ale tylko jak mogę na nim położyć hybryde. Kiedyś mialam takiego szmergla ze zmienialam paznokcie co tydzień to wtedy żel pod spód robiłam. Teraz nie pracuje wiec robie hybrydy bo w zasadzie tylko w pracy paznokcie mi się mega niszczyły.

m3sxrjjg5qsluqq6.png

Ja tez farbuje na ciemny kolor, ale niestety z blondem często jest coś nie tak, wychodzi zieleń... Wiec w takiej sytuacji Wolałabym zaufać fryzjerce ;-)

Też mi się ostatnio hybrydy nie chce robić, ale mus tu mus, jestem uzależniona :-)
Pazurki muszę być zrobione :-) nawet jak si nie chce :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

To ile przyjedz zależy też od twojej początkowej wagi . Np jeśli miałaś niedowage to w 1 trymestrze możesz np do 4kg. A przy normalnej 1 trymestr powinno się 2 kg. Narazie się nie stresuj. Organizm inaczej pracuje . Woda się zbiera. U jednych mniej u jednych bardziej. Jak będziesz ważyć za dużo to lekarz ci napewno powie . [emoji4] w 1 ciąży raz przytyłam 5 kg w 2 tyg. Lekarz to mnie udusić chciał. [emoji23][emoji23]

34bwyx8dkk6avua5.png
No ja na razie kilogram ale w dwa tygodnie,ale to pewnie tez przez to ze jako przeziebiona to mniej ruchu a wiecej w lozku i mam to za swoje jak to sie mowi[emoji14]

uwo9dqk323h73wzt.png

Beata, Marciotek wiec poczekam do wizyty u fryzjera bo z zielenią mi nie do twarzy [emoji23]
Hahah ja zdjelam 3 tygodnie temu i tak nie mialam kiedy zrobic... ale 6 tygodniowy odrost to dopiero hardcor ! :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Ja tez normalnie farbuje włosy. Co do paznokcj to żel z hybryda miesiac temu ściągnęłam bo nie chcialo mi sie odświeżacz je co tydzien, leniwa sie zrobilam w ciąży:/ , w pracy szybko wygladaly niefajnie. A lepiej wyglaja zadbane naturalne paznokcie niż długie zniszczone, przypilowane i z odrostem :/

Do góry