reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja pomaluje włosy przed świętami a w tym tygodniu idę je obciąć. Szkoda mi, bo mam bardzo długie, ale jak urodzę i tak nie będę miała czasu o nie dbać.

Ja jestem dziwna mi się wydaje , że kobieta w ciąży najlepiej wygląda naturalnie wiec odpuściłam sobie paznokcie i nie robię hybrydy.Maluje się tylko delikatnie.

Aaaa tak właściwie to właśnie wstałam [emoji23] z mężem do 1 w nocy oglądaliśmy " Wlaking dead" [emoji16]

Dzień dobry [emoji8]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Emkaa ja maluje sie tylko jak jade do lekarza [emoji14] a hybrydy robie bo szkoda mi czasu na malowanie zwyklym lakierem co 2/3 dni jak moge zrobic co 3 tyg...
Czemu chcesz obciac wlosy?? Przy maluszku spokojnie znajdziesz czas na zadbanie o nie a jak je lubisz to bedziesz zalowala tej decyzji... Ja swoich nie obcielam chociaz tez mialam takie mysli i bardzo sie ciesze... Zawsze mozna związać a na wyjscie ulozyc i wygladasz super :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Mnie też wszyscy mówią że będę musiała obciąć. Ale mam to w... Bardzo dużo czasu spędzam na ich pielęgnacji, ale życie samo zweryfikuje ;) coś czuję że zagości minimalizm. Jak włosy przestaną być moją ozdobą to je zetne wtedy ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Mnie też wszyscy mówią że będę musiała obciąć. Ale mam to w... Bardzo dużo czasu spędzam na ich pielęgnacji, ale życie samo zweryfikuje ;) coś czuję że zagości minimalizm. Jak włosy przestaną być moją ozdobą to je zetne wtedy ;)

w57vyx8dubspq12k.png
A nie lepiej bedzie Ci przy maluszku je zwiazywac w jakis fajny koczek ? Mi to sie tak podobaja takie niby od niechcenia [emoji7] ja mam niestety slabe wlosy i mam je krotkie i wymagajace modelowania i nie wiem jak bedzie to przy dziecku [emoji33]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Jak wyprostuje włosy ( mam falowane) to sięgają mi do pupy. Do tego są gęste i grube, gumki często nie dają rady i fryzura mi "opada". Chce obciąć do ramion , żeby łatwiej było o nie dbać i uczesać się a potem i tak odrosną.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Bellax to nie prawda ze bedziesz musiala obciac! Mowie z własnego doświadczenia... Fakt po porodzie wypadaja ale w koncu to sie zatrzymuje a nawet zaczynaja odrastac nowe... :)
Emkaa no chyba ze tak ;) juz myslalam ze chcesz sobie zrobic krotkie [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

To ja zapuszczam włosy. Mialam przez pare lat króciutkie cos jak Kożuchowska. A teraz zamarzyly mi sie długie i jestem nacerapie zapuszczania, obecnie fryzury brak :/ długość nijaka.

w57vyx8dubspq12k.png
Czesto dziewczyny obcinaja włosy bo po porodzie jest taki " moment" średnio pół roku po ze włosy strasznie zaczynaja wychodzic ;( i dlatego duzo mamusiek decuduje sie na krótszą fryzure.

Bellax to nie prawda ze bedziesz musiala obciac! Mowie z własnego doświadczenia... Fakt po porodzie wypadaja ale w koncu to sie zatrzymuje a nawet zaczynaja odrastac nowe... :)
Emkaa no chyba ze tak ;) juz myslalam ze chcesz sobie zrobic krotkie [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png
Nie w życiu, moje włosy nie nadają się, żeby być krótkie. A ja nie miałabym cierpliwości , żeby je codzinnie układać i prostować.

W pierwszej ciąży tyłam średnio 2 kg w miesiąc przed porodem 4 kg mi wleciało w ciągu miesiąca i nikt nigdy nic nie mówił , że dużo a to jednak 20kg. Zastanawiałam się czy to ma wgle jakieś znaczenie kto i ile przybiera. Teraz raz mi przybywa raz ubywa. I w sumie wyszło na 0. Tylko apetyt wrócił i L4 może mi sporo kg wpaść [emoji38]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Nie w życiu, moje włosy nie nadają się, żeby być krótkie. A ja nie miałabym cierpliwości , żeby je codzinnie układać i prostować.

W pierwszej ciąży tyłam średnio 2 kg w miesiąc przed porodem 4 kg mi wleciało w ciągu miesiąca i nikt nigdy nic nie mówił , że dużo a to jednak 20kg. Zastanawiałam się czy to ma wgle jakieś znaczenie kto i ile przybiera. Teraz raz mi przybywa raz ubywa. I w sumie wyszło na 0. Tylko apetyt wrócił i L4 może mi sporo kg wpaść [emoji38]

f2w3skjoapwrgv7j.png
Ja przytylam 23 ale startowalam z 10kg nadwaga i lekarz mnie ochrzanial co wizyte...

oar8s65gmlqg37sx.png

Do góry