reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja tak mialam i miewam nadal momentami,takze to normalne. Aa..dziewczyny...jak z wasza waga? Bo mi jak przez trzy miesiace nic nie ruszylo tak teraz zaczelam tyc...no nie...z dwa kilo mi juz chyba przybylo :-(

uwo9dqk323h73wzt.png
To ile przyjedz zależy też od twojej początkowej wagi . Np jeśli miałaś niedowage to w 1 trymestrze możesz np do 4kg. A przy normalnej 1 trymestr powinno się 2 kg. Narazie się nie stresuj. Organizm inaczej pracuje . Woda się zbiera. U jednych mniej u jednych bardziej. Jak będziesz ważyć za dużo to lekarz ci napewno powie . [emoji4] w 1 ciąży raz przytyłam 5 kg w 2 tyg. Lekarz to mnie udusić chciał. [emoji23][emoji23]

34bwyx8dkk6avua5.png

reklama
Ja tak mialam i miewam nadal momentami,takze to normalne. Aa..dziewczyny...jak z wasza waga? Bo mi jak przez trzy miesiace nic nie ruszylo tak teraz zaczelam tyc...no nie...z dwa kilo mi juz chyba przybylo :-(

uwo9dqk323h73wzt.png
Ja juz 5 kg [emoji27] jestem zalamana... Przed chwilą się wazylam... Ale tak to jest jak sie odzywia przennym chlebem na zmiane z paczkami [emoji47][emoji47] czas zaczac wlaczac wiecej warzyw i owocow bo bedzie tragedia

oar8s65gmlqg37sx.png

Justyna w pierwszej ciąży farbowałam henną. Teraz wróciłam do naturalnych więc nie farbuje ale cały czas robię sobie zelowe paznokcie, bo tylko w takich mogę robić wszystko i nie mieć co chwilę boleśnie polamanych. Tylko do samego porodu trzeba będzie zdjąć :/

m3sxyx8dzur8ghzn.png

W takim razie nie będę się farb obawiać i jadę dzisiaj sobie jakąś kupić. Aleksandra ja żelowych nie znoszę ale hybrydy cały czas robie bo też bym miała ogryzki zamiast paznokci. Tylko ju tak z wzorami nie szaleje. Sama nie wiem czemu [emoji52]

m3sxrjjg5qsluqq6.png

Ja przez pierwsze 2,5mc przytyłam 300g aż położna się śmiała że po 100g ale do przodu. Za to od jakichś dwóch tygodni cały czas jem i boję się stanąć na wagę. Momentami jestem aż zła że co dwie godziny muszę jeść i jak tu nie być sfrustrowaną.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra niekoniecznie trzeba zdjac do porodu;) ja tez robie zel i na to hybryde i nie mam zamiaru sciagac :) co najwyzej zrobie sam przezroczysty zel zeby utwardzic plytke :)

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi farbuje któraś włosy? Ja of sierpnia się nie farbowałam i takie mi siwulce wychodzą ze się patrzeć na siebie nie moge

m3sxrjjg5qsluqq6.png
Ja tez sie od sierpnia nie farbowalam... ide w grudniu po 12 tygodniu i bede sie farbowala farbami eko.
Ale ja to i tak farbuje wlosy raz na pol roku ;) ale skoro mowicie ze farbujecie w domu takimi bez amoniaku... hmmm a kolor wychodzi Wam dobry ? Moja kolezanka tez jasna blondynka w ciazy pofarbowala i miala z odcieniem zieleni wiec sama troche sie boje ;) albo farba byla do dupy [emoji14]
A hybrydy robie :) znaczy ostatnio nie mialam kiedy bo spalam [emoji23]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Do góry