reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja zwykły zestaw witamin dla ciężarnych wbrew lekarzowi, kwas foliowy ram jest więc nie biorę dodatkowo. Jest zima. Nie będę czekać aż będę miała dużą anemie tym bardziej że na nfz zadziej robią morfologie a o poziomie witamin można zapomnieć. W dwóch poprzednich ciążach brałam witaminy i nie wiem co to teraz za moda na sam kwas foliowy. Zaczynam drugi trymestr a wizyta za dwa tygodnie. Gdyby było lato to może bym zaryzykowala a tak wolę kierować się własną intuicją.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja biorę kwas foliowy 5mg i to raczej cała ciążę będę pić. Z witamin pije Femibion 1 a teraz powinnam już zmienić na Femibion 2.

p19ucsqv6rf79f3c.png
Teraz jak mi się moje skończą to też kupie jakieś lepsze z dha.

Ja też biorę witaminy i będę brać do końca. Mam straszny niedobór żelaza i witaminy D3... witaminę już sobie kupiłam (dodatkowo opróćz tego co w witaminach - zalecenie lekarza), a polecacie coś jako suplement żelaza?

Cześć Dziewczyny.
Wstaje a za oknem mleko... Wczoraj sloneczko a dziś szron i ma minusie. Jade dzis do mamy na weekend.
Ja z moja mamą miałam do niedawna złe relacje. Kłótnie byly na porządku dziennym. I to ostre kłótnie. Długo mieszkałam z nia i z moja Córka. Teraz gdy sie wyprowadziłam i jestem w ciąży zmieniła się o 180 stopni.[emoji57]
Co do teściowej... Powiem tak. Na szczęście M to nie maminsynek i doprowadził ja troche do pionu. Ale ja tam nie szukam z nia kontaktu. Moja Corke zobaczyla dopiero po 3.5 roku a tak to olewka.
Co do faceta- jak już obgadać to wszystkich[emoji3] to taki typ zadaniowca. Uważa, ze jak zarabia kase i zapewnia nam bezpieczenstwo finansowe to glowna jego rola zostaje spelniona. Majsterkowicz złota rączka [emoji57] i czasem mnie wkurza bo bagatelizuje moje problemy...

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Ale macie problemy [emoji53] no nie zazdroszczę. ..
Vanilia ja nie biorę dodatkowo kwasu foliowego bo mam go w witaminach i prevomicie [emoji4]

Ja zwykły zestaw witamin dla ciężarnych wbrew lekarzowi, kwas foliowy ram jest więc nie biorę dodatkowo. Jest zima. Nie będę czekać aż będę miała dużą anemie tym bardziej że na nfz zadziej robią morfologie a o poziomie witamin można zapomnieć. W dwóch poprzednich ciążach brałam witaminy i nie wiem co to teraz za moda na sam kwas foliowy. Zaczynam drugi trymestr a wizyta za dwa tygodnie. Gdyby było lato to może bym zaryzykowala a tak wolę kierować się własną intuicją.

A ja biore na przemian. Jednego dnia witaminy z kwasem a drugiego sam kwas foliowy.
M mi kupił u siebie witaminy bo u nas takie jak chce sa drogie bardzo a u niego wychodza tanio. Juz mi kupił dwa duze opakowania i czekam na nie w grudniu.
Zaraz Wam pokaze jakie...

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
Do góry