reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczynki. Póki co leżę i mam lenia...... Muszę wstać i zacząć sprzątać [emoji21]

Ja na mojego chłopa też nie mogę narzekać. Pracuje ciężko, a w domu jeszcze pomoże ile może [emoji4] z dzieckiem się pobawi i zaopiekuje. O mnie się troszczy. Z kolegami nie wychodzi chociaż czasem sama go namawiam. Alkohol okazjonalnie.... Czasem myślę że mam za dużo szczęścia [emoji7]

Mam pytanie do dziewczyn które zaczęły drugi trymestr. Bierzecie jeszcze kwas foliowy czy już tylko witaminy? wczoraj zapomniałam zapytać gina [emoji19]

7v8rikgnfeynrbw6.png

reklama
Hej dziewczynki. Póki co leżę i mam lenia...... Muszę wstać i zacząć sprzątać [emoji21]

Ja na mojego chłopa też nie mogę narzekać. Pracuje ciężko, a w domu jeszcze pomoże ile może [emoji4] z dzieckiem się pobawi i zaopiekuje. O mnie się troszczy. Z kolegami nie wychodzi chociaż czasem sama go namawiam. Alkohol okazjonalnie.... Czasem myślę że mam za dużo szczęścia [emoji7]

Mam pytanie do dziewczyn które zaczęły drugi trymestr. Bierzecie jeszcze kwas foliowy czy już tylko witaminy? wczoraj zapomniałam zapytać gina [emoji19]

7v8rikgnfeynrbw6.png
ja mam brać dalej

w57vyx8dubspq12k.png

To nie teściowa a jakiś znachor :) mi się nikt nie wtrąca bo ani moja mama ani teściowa nie żyje.
Co do kwasu foliowego ja biorę witaminy w których jest taka sama dawka kwasu jak bym go brała oddzielnie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak ja sie ciesze ze mieszkam sama, tesciowa mam 50km a mame 15km od siebie. Jeszcze nie wiedza o ciąży, powiemy w swieta oficialnie. Ale ja ani z mama, ani z teściową niemam dobrych relacji. Moja mama ma moją siostre za kochana idealną córeczkę, a ja hyyy tu nie bede sie rozposywala ;/. Ale ja mam swoją rodzine ; męża , córkę i mam gdzies relacjie z rodzicami. Jezdze do nich bo musze, nigdy nikt mi w niczym nie pomógł. Moja mama nawet robi poblem jak musi zostać raz na miesuac z moja córka jak niemam co z nia zrobic ;(

Hahahah lepiej nie wywołuj wilka z lasu :-)))
I nie przejmuj się jej głupimi tekstami. Rób swoje a jej nawet nie mów o zaleceniach lekarza.
Dokładnie mniej wie tym lepiej. Ja jestem taka chlapa że powiem zanim pomyślę a potem żałuję. Teraz liczę się że słowami i nic prawie nie mówię teściowej. Czasem tak lepiej. Chociaż np jak nie znała szczegółów np wizyty na SORze to bagatelizowala mój stan a ja byłam przerażona. Zapytała - i jak? ja na to że dobrze (no bo ostatecznie odesłali mnie do domu) to dla niej dobrze i koniec tematu. Moja teściowa ogólnie jest nietaktowna i zawsze powie to czego nie powinna. Jak poronilam pierwsza ciążę i wróciłam z zabiegu pytała jak sie czuje powiedziałam że brzuch boli i krwawie jeszcze, to ona na to że to jeszcze nic, ze poród to dopiero jest ból... A ja właśnie straciłam dziecko. Poczułam się jakbym policzek od niej dostała. Ale ona już taka jest. Mieszkamy razem i już się może przyzwyczaiłam.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Bellax... no to już mniej więcej wiem o co chodzi z Twoją mamą, po prostu ja zawiodlas ale tylko i wyłącznie w Jej egoistycznym rozumieniu tego...

Mnie ostatnio mąż zadziwil bo mieli imprezę wyjazdową z pracy (wiecie, korpo, hotel, chlanie, balety) a ten do mnie, ze nie jedzie bo prZeciez jak to tak mnie w ciąży zostawić i jeszcze z 6 latkien, a jak się coś stanie :D myślałam, ze zwariował i nawet Go namawialam żeby pojechał ale się nie ugiął.

Odwołuje moje wczorajsze marudzenie... dziś mam jeszcze większy bebech :O coś musi tam jednak rosnąć :p

Tynka ale czad z taką rodziną choć nie wątpię, ze na głowie czasami za duuuuzo :)

Justyna- też wczoraj myślałam co jakiś czas jak Ci pójdzie rozmowa z tesciami. Dobrze, ze mimo łez jednak ogólny wydźwięk pozytywny! :)

7v8rikgnfeynrbw6.png
Ja biorę pregan plus tam jest kwas foliowy.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja nadal biorę kwas foliowy. Bralam przed ciążą i teraz tez będę brała bo to jest witamina która w pokarm ach ciężko zastąpić.

m3sxrjjg5qsluqq6.png

reklama
Do góry