reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Badania prenatalne to chyba chodzi o te z krwi tak? Jeśli tak to ja ich robić nie zamierzam :) na usg genetyczne idę 9.12

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Dostawki są super ja bym się tylko bała bo łóżku w sypialni mam niestandardowe bardzo wysokie nie wiem jak to jest mocowane ale bałabym się ze coś się może urwać

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
Takie lóżeczka są atestowane więc nic nie ma prawa się urwać. Jest regulowane, ale zawsze jeśli dziecko będzie kilka cm niżej to i tak będzie bardzo blisko [emoji173][emoji173] U mnie będzie pasowało, bo mam zwykłe malm z IKEA [emoji23] Mam nadzieje że nóżki wejdą pod szuflady , jeśli nie to się je wywali na te 5 miesięcy .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Hej! Ja tez po wizycie. Wszystko ok, z lekarzem sie zaglądałam (prawie 25min) i wyszłam zapominając zdjevua usg [emoji23]

Wróciłam do domu i zaczęłam tak wymiotować, ze wisiałam nad kibelkiem nue mogąc wstać. Ledwo doczolgalam sie do kanapy i zasnęłam. A mąż w tym czasie nakarmił, wyłapał i położył dzieci [emoji16]

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Badania prenatalne to chyba chodzi o te z krwi tak? Jeśli tak to ja ich robić nie zamierzam :) na usg genetyczne idę 9.12

74703e3ksg0ul1uj.png
Jest masa badań prenatalnych, ale jeśli USG genetyczne wyjdzie dobrze- jest wykonane poprawnie przez specjalistę to myślę, że nie ma sesnu ich robić. Moje trwało dziś ok 50minut.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ale fajnie,że jestescie już po wizytach i że wszystko ok z maluszkami ,cieszę się razem z Wami dziewczyny :biggrin2:.

A tak sorki,że pytam z innej beczki trochę. Też Wam przeszła ochota na seks czy tylko mi odwaliło.tzn. to nie jest tak ,że nagle żyję w celibacie no ale jakoś tak dziwnie, nie chce mi się, nie mam ochoty...no wiecie o co mi chodzi nie :)
Ja w ogole nie mam ochoty... nic a nic. Sa dni tak jak dzis ze czuje sie kiepsko bo mnie mdli to ok rozumiem...ale sa dni ze czuje sie rewelacyjnie i wtedy tez nic :/

m3sx9jcg8o411yy9.png

Gratuluje wizyt i pięknych badań usg!!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] cudownie sie czyta takie wiadomości.

Majka jestem w szoku! Ja wszystkie ciąże prowadzę w luxmedzie i jestem bardzo zadowolona. Mam super lekarza i trzy usg ciąży, ktore wykonuje certyfikowany lekarz, mierzy wszystko, oblicza prawdopodobieństwo chorób i na koniec dostaje płytkę ze zdjęciami. Przy pierwszym dziecku umówiłam sie tez prywatnie ale po badaniu odwołałam tamta wizytę bo w luxmedzie nie odbiegała jakością do prywatnego.

Prenatalnych nie robię (pappa) ale robię usg genetyczne- to nie jest statystyka bo lekarz mierzy kość nosowa i przezierność karkową, te dwa parametry w dużym stopniu informują czy dziecko bedzie zdrowe.

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

reklama
Ja się o płeć nawet nie zapytałam - zapomniałam [emoji23] ale szczerze to i tak bym nie uwierzyła. W pierwszej ciąży płeć z pierwszego USG się nie pokryła.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Lekarz potwierdzil ze na 90% dziewczynka i na koniec powiedzial ze bardzo by sie zdziwil jakby to byl chlopak.Zawsze istnieje to 10% niepewnosci Podobno organy meskie wczesniej sie ksztaltuja i jakby to byl chlopiec to na pewno bylo byz juz widac.Poczekamy zobaczymy

Do góry