reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A najgorsze jest to że jak nie masz swojego lekarza w szpitalu gdzie rodzisz to niczego się nie mozna dowiedzieć. I niby jesteś pod opieką a nadal zdezorientowana i przestraszona, bo dają jakieś leki a nie wiadomo na co i po co...
Dlatego teraz się boję . Chodzę na NFZ nie prywatnie jak w 1 ciąży. Juz nie mogę być taka rozrzutna z kasą. Z resztą należy nam się [emoji4] ale boję się porodu . Przy pierwszym lekarz prowadzący prywatnie położna w łapę dostała . Urodziłam w 2 h . Poród dla mnie to super wspomnienie i wgl. Nawet do nacięcia miałam znieczulenie. Teraz się boję tyle słyszę o porodach. Szok.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny!!
jestemy po wizycie u doktorka,10 tydz i 3d.-malenstwo mierzy 3,5cm i serduszko puka jak oszalale:)Krwiak sie wchłonal wiec ciesze sie niezmiernie:) Dokt.zmierzyl tez przeziernosc karkowa i nie stwierdzil powodu do zmartwien, kwestia badan prenatalnych zalezy od nas:)
Super wiadomość :)
Mi też gin dzisiaj powiedziała,że dzidziuś "jej się podoba"i że przezierność ok,ale jak sama przyznała specjalistą od usg nie jest,dlatego zdecydowałam się zapisać na prenatalne..na pewno dzięki temu będę spokojniejsza :)

Co do dużej różnicy wieku, moja mama urodziła moją siostrę 6 lutego 2010, ja Syna 30 marca 2010 :) i wbrew pozorom super sprawa! A przez 22 lata byłam jedynaczka :D

A Mati i Oliwka świata poza sobą nie widzą! :)
Pewnie , że super sprawa. Odnoszę wrażenie że ludzie są poprostu wscipsy i zacofani, że w pewnym wieku nie wypada . Sensacji szukają i nie potrzebna presję stwarzają . Ja bym była dumna z takiej mamy , że mimo
,, wieku ,,czy odchowanych dzieci decyduje się na dzidziusia. Zamiast szacunku to ludzie będą obgadywac.

Ja przy pierwszym porodzie mialam lekarza do ktorego chodzilam w ciąży. Kupe kasy u niego zostawilam , ale sam sie ze mna umowil na poród na jego dyżurze ( mialam wywolywany) latał caly czas przy mnie ! Bardzo bylam zadwolona. Az strach pomyslec jak by bylo gdybym nie miala tam lekarza..pewnie tak jak inne dziewczyny miałabym wywolywany poród ze 3 dni. A u mnie trwało to 5 godzin.i corcia byla na świecie.
Teraz też chodze do lekarza ktory pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila. Też prywatnie , ale to juz dlatego ze musze miec usg na kazdej wizycie , a tam gdzie pracuje ten lekarz na nfz sa tylko 3 usg przez cala ciąże. I lekarz przyimuje w przychodni raz w miesuacy.

Zgadzam sie że ciąża to dochodowy interes. Kobiety tez szaleją- same po sobie widzimy, najchętniej co tydzien wizyta i to z usg wiec wszyscy to wykorzystują i biznes sie kręci!
I mnie to wkurza. Ja kolejna ciąże prowadzę w luxmedzie (mam z pracy pakiet) ale mam kilka koleżanek ktore uważały ze to zbyt nieodpowiedzialne i prowadzą prywatnie choć maja opiekę z pracy [emoji57] w poprzedniej ciąży zainteresowałam sie przychodniami przyszpitalnymi i powiem wam, ze byłam na kilku wizytach i wiem, ze gdybym nie miała pakietu to prowadziłbym ciąże na NFZ (nawet badanie w 12 tc miałam robione na super sprzęcie, przez lekarza z certyfikatem o dokładnie wszystko powierzył). Wydaje mi sie ze jak sie dobrze poszuka to można spokojnie zaoszczędzić na ciąży, albo po prostu nie wydawać fortuny ;)
A! I rodziłam w zupełnie innym szpitalu niż pracuje mój lekarz, nikogo nie znałam, lekarza, położnej, pani sprzątającej [emoji12] za nic nie płaciłam. Opiekę miałam na 5 z plusem!

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Pewnie , że super sprawa. Odnoszę wrażenie że ludzie są poprostu wscipsy i zacofani, że w pewnym wieku nie wypada . Sensacji szukają i nie potrzebna presję stwarzają . Ja bym była dumna z takiej mamy , że mimo
,, wieku ,,czy odchowanych dzieci decyduje się na dzidziusia. Zamiast szacunku to ludzie będą obgadywac.

Mama miała 41 lat jak Ją urodziła, dużo ludzi było w szoku jednak wszyscy pozytywnie. aleeee reasumując strasznie ja to odmlodziło! :)

Co do "nie wypada" to nie zapomnę jak ktoś ze znajomych znalazł kiedyś u swoich 35 letnich rodziców w szafce prezerwatywy i był oburzony, ze o fuuuuu oni jeszcze TO robią :D :D :D

Mama miała 41 lat jak Ją urodziła, dużo ludzi było w szoku jednak wszyscy pozytywnie. aleeee reasumując strasznie ja to odmlodziło! :)

Co do "nie wypada" to nie zapomnę jak ktoś ze znajomych znalazł kiedyś u swoich 35 letnich rodziców w szafce prezerwatywy i był oburzony, ze o fuuuuu oni jeszcze TO robią :D :D :D
Hahahah. [emoji4][emoji4] ja jestem wiecznie na językach dlatego jestem przewrazliwiona. Ja mam 22 lata a mój mąż 41. Jest 19 lat różnicy . Gorzej niż mieć dziecko mając 41 lat [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Laura22-Cześć ;) pytaj śmiało jak coś Ci na sercu leży :D który tydz u Ciebie? A Ty nie wybierasz się na prenatalne w 1wszym trymestrze?

Witamy witamy :-)
Który tydzień?
Co do badań prenatalnych to ja też nie jestem jeszcze umówiona a dziś 11 tydzień się zaczął. dopiero za tydzień wizyta i zobaczymy co lekarz prowadzący powie :-)
11 tydzień i 3 dzień :)
Nie wiem czemu jeszcze mi się suwaczek nie pojawił. Albo źle coś zrobiłam.
Co do badań to na wizycie lekarka mi podała dwa terminy i powiedziała, że jeśli się zdecyduję, żeby iść raz to bardziej by polecała w tym drugim terminie. I tym też się zasugerowała. A teraz tak czytam i czytam Wasze wiadomości i prawie każda już zapisana jest :o

Ostatnia edycja:
reklama
Ja chodzę do lekarza do którego poszłam potwierdzić czy moja pierwsza ciąża na pewno jest martwa niestety to potwierdził ale w szpitalu gdzie również on był na dyżurze miałam taka opiekę ze chyba lepszej nie mogłam oczekiwać. Mam nadzieje ze podczas porodu będzie podobnie, na pewno będzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Do góry