reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Laura22-Cześć ;) pytaj śmiało jak coś Ci na sercu leży :D który tydz u Ciebie? A Ty nie wybierasz się na prenatalne w 1wszym trymestrze?

reklama
Hej dziewczyny ;)
Czytam Was od jakiegos czasu, ale tyle piszecie, że ciężko było mi dołączyć.
To moja pierwsza ciąża. Mam wiele obaw i pytań, dlatego chciałam się przyłączyć.

Ja jeszcze muszę poczekać prawie 2 tygodnie na kolejną wizytę i USG :( Mam nadzieję, że już będzie widać płeć. U mnie wszyscy liczą na dziewczynkę, bo w rodzinie sami chłopcy sie rodzą ;) ale ważne żeby było zdrowe.

Zaskoczylyscie mnie trochę tym, że tyle z Was wybiera się już na badania prenatalne. Ja się zastanawiam nad pójściem w drugim terminie.

Witamy witamy :-)
Który tydzień?
Co do badań prenatalnych to ja też nie jestem jeszcze umówiona a dziś 11 tydzień się zaczął. dopiero za tydzień wizyta i zobaczymy co lekarz prowadzący powie :-)

Możesz mi wierzyć że biorę pod uwagę wszystkie okoliczności... I nie jestem aż tak stara by nie pamiętać czym się zajmowałam w jej wieku, ani na tyle nie doświadczona by nie wiedzieć jak się dogadać z własnym dzieckiem...
Młoda zareagowała normalnie... Ani nie było histeria że jak to rodzeństwo fuu i wyrzucił to jak tylko sie urodzi albo i przed... Ani w drugą stronę że super i fajnie... Ale od kąd wie o ciąży chodzi że mną do sklepu i nosi siatki bo mi nie wolno;), wybiera imiona i zastrzega że mają być dziewczynki bo z chłopakami to ona się nie będzie bawić...teraz tak mówi...
To super :) Przypominasz mi trochę moją mamę. Jak czytałam twoje 2 poprzednie wypowiedzi, to sobie wyobraziłam siebie w jej sytuacji;) i trochę sobie tego nie wyobrażalam. Bo taka wiadomość zmienia świat wszystkim i 180° .
Twoja córa chociaż w tę stronę,że dziewczynki i wgl. Moja mama tylko chodzi i " a jak się paskuda urodzi to..." [emoji23][emoji23][emoji23] Więc moje nienarodzone dziecko nieoficjalnie zyskało przydomek paskuda ;(
Wgl wyobraźcie sobie mój stres jak ja już wiedziałam że jestem w ciąży, a mój tata zaczął namawiać mamę na jeszcze jedno..

w57vyx8dubspq12k.png

To super :) Przypominasz mi trochę moją mamę. Jak czytałam twoje 2 poprzednie wypowiedzi, to sobie wyobraziłam siebie w jej sytuacji;) i trochę sobie tego nie wyobrażalam. Bo taka wiadomość zmienia świat wszystkim i 180° .
Twoja córa chociaż w tę stronę,że dziewczynki i wgl. Moja mama tylko chodzi i " a jak się paskuda urodzi to..." [emoji23][emoji23][emoji23] Więc moje nienarodzone dziecko nieoficjalnie zyskało przydomek paskuda ;(
Wgl wyobraźcie sobie mój stres jak ja już wiedziałam że jestem w ciąży, a mój tata zaczął namawiać mamę na jeszcze jedno..

w57vyx8dubspq12k.png
Nie takie rzeczy się w życiu zdarzają, moja kumpela ma syna rok młodszego od brata, i dziećmi zajmowały się na zmianę jak jedna w pracy to druga z dzieciakami i odwrotnie.

A co do badań prenatalnych to u mnie też ich nie bedzie, wprawdzie mam USG w 13tc i mam nadzieję że dokładnie sprawdzą dzieciaki. Ale na typowe genetyczne nie mam co liczyć tu gdzie mieszkam a specjalnie do PL mi się nie chce lecieć... Myślę że jeśli usg u lekarza prowadzącego nie wykarze jakiś nieprawidłowości to chyba nie ma co panikować. Teraz w PL ciąża strasznie dużo kosztuje...byle wizyta u lekarza 200zl...Masakra.

Czesc dziewczyny!!
jestemy po wizycie u doktorka,10 tydz i 3d.-malenstwo mierzy 3,5cm i serduszko puka jak oszalale:)Krwiak sie wchłonal wiec ciesze sie niezmiernie:) Dokt.zmierzyl tez przeziernosc karkowa i nie stwierdzil powodu do zmartwien, kwestia badan prenatalnych zalezy od nas:)
Bardzo się ciesze i gratuluję! [emoji173]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A co do badań prenatalnych to u mnie też ich nie bedzie, wprawdzie mam USG w 13tc i mam nadzieję że dokładnie sprawdzą dzieciaki. Ale na typowe genetyczne nie mam co liczyć tu gdzie mieszkam a specjalnie do PL mi się nie chce lecieć... Myślę że jeśli usg u lekarza prowadzącego nie wykarze jakiś nieprawidłowości to chyba nie ma co panikować. Teraz w PL ciąża strasznie dużo kosztuje...byle wizyta u lekarza 200zl...Masakra.

Też uważam, że jak nie będzie żadnych wskazań od lekarza prowadzącego to nie będę robić tych badań, najgorszy jest chyba ten test PAPPA na to na pewno się nie zdecyduje...

Najbardziej mnie jednak dziwi ta różnica w prowadzeniu ciąży w Polsce i w innych krajach.. mega różnice..

reklama
Osz kurka :-)
Dziwna sytuacja byłaby... Nadal tata namawia mamę? czy wystarczy im wnuk /wnuczka? :-)
nie, nie. To było przed. Teraz wiadomo, że nie;) ale co się stresu najadłam czy nie zadziałaja to już moje ( mama ma 35l, więc było to jak najbardziej prawdopodobne [emoji23][emoji23][emoji23]) Potem się okazało że moja mama nie może mieć dzieci, bo nie ma szyki macicy.

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry