reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie macie dziewczyny wrażenie że na ciąży to lekarze niezły biznes kręcą. Wkręcajam nam 1000 niepotrzebnych badań, wizyty kontrolne co 2tyg. A jeszcze jak dziś poczytałam o porodówkach w Trójmieście co aż mi oczka na wierzch wyszły 200zl za poród rodzinny, wykupiona położna, opłata za znieczulenie... Ja 15 lat temu miałam wszystko gratis i nie musiałam mieć 20kg torby do szpitala dla mamy i noworodka....

reklama
Czesc dziewczyny!!
jestemy po wizycie u doktorka,10 tydz i 3d.-malenstwo mierzy 3,5cm i serduszko puka jak oszalale:)Krwiak sie wchłonal wiec ciesze sie niezmiernie:) Dokt.zmierzyl tez przeziernosc karkowa i nie stwierdzil powodu do zmartwien, kwestia badan prenatalnych zalezy od nas:)
Super gratuluję dobrych wieści...

Nie macie dziewczyny wrażenie że na ciąży to lekarze niezły biznes kręcą. Wkręcajam nam 1000 niepotrzebnych badań, wizyty kontrolne co 2tyg. A jeszcze jak dziś poczytałam o porodówkach w Trójmieście co aż mi oczka na wierzch wyszły 200zl za poród rodzinny, wykupiona położna, opłata za znieczulenie... Ja 15 lat temu miałam wszystko gratis i nie musiałam mieć 20kg torby do szpitala dla mamy i noworodka....
Gdzie w Trójmieście można dostać znieczulenie za opłatą?

Czesc dziewczyny!!
jestemy po wizycie u doktorka,10 tydz i 3d.-malenstwo mierzy 3,5cm i serduszko puka jak oszalale:)Krwiak sie wchłonal wiec ciesze sie niezmiernie:) Dokt.zmierzyl tez przeziernosc karkowa i nie stwierdzil powodu do zmartwien, kwestia badan prenatalnych zalezy od nas:)
Super wieści!

nie, nie. To było przed. Teraz wiadomo, że nie;) ale co się stresu najadłam czy nie zadziałaja to już moje ( mama ma 35l, więc było to jak najbardziej prawdopodobne [emoji23][emoji23][emoji23]) Potem się okazało że moja mama nie może mieć dzieci, bo nie ma szyki macicy.

w57vyx8dubspq12k.png

Wyobrażam sobie ten stres, i nie zazdroszczę!
Ciężko tu ogarnąć, najważniejsze że się wszystko ułożyło. Jednak przykro z powodują choroby Twojej mamy :-/

Heda, masz rację mnóstwa lekarzy nastawionych jest na łatwy zarobek, dlatego warto zawsze zasięgnąć opini innych ciężarówek na forach czy ktoś kogoś poleca, żeby właśnie nie naciąc się na kogoś takiego..

Straszne to jest.

Kiedyś się nad tym zastanawiałam . Mój lekarz do którego w 1 ciąży chodziłam pracuje w szpitalu , w przychodni i ma swój gabinet. Ze szpitala dostaje pewnie 5 tys lekko do tego w łapę ( za poród z przyjazdem do szpitala do tys. Bierze bo się pytałam) To z 10 tys że szpitala wyciąga lekko. Z przychodni niech ma 3 tys. A gabinet 100 zł za wizytę ( wiadomo ktoś płaci więcej zależy co tam ma ) dziennie miał napewno 20 pacjentek, przyjmował 3 razy w tyg to 6 tys tygodniowo co daje nam. 10 tys + 3tys +6tys×4 tyg= ponad 30 tys.
Bardziej dochodowej specjalizacji niż ginekologia chyba nie ma . [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A najgorsze jest to że jak nie masz swojego lekarza w szpitalu gdzie rodzisz to niczego się nie mozna dowiedzieć. I niby jesteś pod opieką a nadal zdezorientowana i przestraszona, bo dają jakieś leki a nie wiadomo na co i po co...

Nie pamietam. Poczytaj na forum jest wątek o polecaniu lekarzy i szpitali... Jak się tego dziś naczytałam to się zastanawiam czy napewno chcę rodzić w PL, bo raczej cały czas o tym myślałam.
No ja mam wrażenie że w szpitalach są wylęgarnie a nie porodówki a każdy walczy na ile go stać.

reklama
Dochodowy biznes ta ginekologia... Szkoda że jestem już zastara na kolejne studia....
Dobra dziewczyny zmykam spać bo rano się nie zwleke z łóżka by moje 15letniej dzidzi zrobić śniadanie do szkoły...
Miłego wieczorku....

Do góry