reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja do czytana polecam sagę arabska krew, arabska żona , arabska córka bardzo mnie wciągały. Muszę jechać do Empika coś kupić zamówiłam już jedna książkę ale wciąż czekam .
Co do opowiadania dziecku na pytanie odnośnie narodzin to niestety nie widzę żadnego, ładnego słowa na określenie żeńskich narządów :) wiec trzeba kolorować te opowiadania [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
O tak zgadzam się arabska żona jest świetną książką

reklama
Kochane czy sa tu takie, ktore lubia czytac? Mozecie mi polecic cos ciekawego? Gatunek nie istotny.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Kocham czytać. Polecam Stephena Kinga, Chmielewską, Ziemiańskiego,
Teraz czytam serie sf Honor Harrington pozyczona od taty. Z takich o seksie czytałam kiedyś świetne historyczne romanse szkockiej autorki ale niestety nie pamiętam nazwiska.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

ostatnio chciałam sobie zamówić książkę odnośnie wychowywania dzieci i mój facet stanowczo mi zabronił [emoji58] Teraz go trochę rozumiem. Każdy z nas jest inny, a moje podejście do życia już wgl jest nietuzinkowe i zaraz zacznę sobie wmawiać że jestem złą mamą, bo mi zależy naprzyklad bardziej na zasadności moich dzieci niż na ich " przyjaznym podejściu do innych". Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi ? Takie książki jednak narzucają w jakiś sposób pewną wizie idealnie wychowanego dziecka. Więc zdecydowaliśmy że przeczytamy jedynie książki o niemowlakach i o opiece nad nimi, a wychowanie zostawimy dla siebie;)

w57vyx8dubspq12k.png

Zgadzam sie w 100%.
Nie czytam książek o metodach wychowawczych, nie wierzę w to że jest jedna złota metoda która "nauczy" dziecko spać, ładnie jeść i grzecznie mowić "dzień dobry". Nie można dzieci/ ludzi wrzucić do jednego wora i twierdzić że wszyscy sa tacy sami. Każdy jest inny!
Czytam książki ktore lepiej pozwalają zrozumieć dzieci, ludzi, stosunki w rodzinie, zwracają uwagę na to że każdy z nas jest inny, każdemu z nas należy sie tyle samo szacunku.

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Ja nie biore lekow jeszcze bo nigdy nie mialam z tym problemu,a teraz powtorzr tsh bo pod koniec miesiaca mam wizyte u endokrynolog bo troche mi wyszlo wyzsze czyli 2,880.

uwo9dqk323h73wzt.png
Pamiętaj,że najważniejszym wyznacznikiem hormonów tarczycy są ft3 i ft4 a nie tsh,które w ciązy skacze,a poza tym nie jest to typowo hormon tarczycy tylko przysadki mózgowej ;) ponadto dla wykluczenia hashimoto-to zapalenie tarczycy ,często idzie w parze z niedoczynnością,można zrobić przeciwciała antyTPO i antyTG-ot taka ciekawostka ;)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny! Ja tak z doskoku Was czytam. Dopiero z pracy wróciłam:/ mam dzis już dosc pracy :( . Ale przyjemności po pracy tez beda bo na 18 umówione jestem z kolezankami na " piwo" hihi ja mam zamiar najeść sie jakiegos dobrego jedzonka popijając herbata ;D uwielbiam wyscia z moimi dziewczynami :D

Anulka ja greya mam w swojej biblioteczce i nie uwazam ze to wstyd [emoji3] czytalam z zapartym tchem wszystkie 4 czesci

Aaa ostatnio czytalam trylogie igrzyska smierci po prosty genialne!

oar8s65gmlqg37sx.png
A oglądałaś też film? Bo sie zastanawiam czy jak już oglądałam filmy to czy książki mnie wciągną. A chyba też bym przeczytała z chęcią bo filmy mega były.

Ja kiedyś też dużo czytałam, Greya obowiązkowo a po nim jeszcze Dotyk Crossa kilka części- podobieństwo do Greya bardzo duże Ale też się fajnie czyta.

A z takich co mi zapadły w pamięci książki to Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz. Autorki nie pamiętam ale ogólnie książka bardzo dobra.
Witam dziewczyny! Ja tak z doskoku Was czytam. Dopiero z pracy wróciłam:/ mam dzis już dosc pracy :( . Ale przyjemności po pracy tez beda bo na 18 umówione jestem z kolezankami na " piwo" hihi ja mam zamiar najeść sie jakiegos dobrego jedzonka popijając herbata ;D uwielbiam wyscia z moimi dziewczynami :D

Zazdroszczę tego wyjścia Ci :) mi się kontakty z koleżankami pourywały jak urodziłam małą. Teraz same matki polki w domu siedzimy i dzieci bawimy. Jak juz to czasem w lato się uda spotkać a w taka pogodę nie mam na co liczyć ze któraś się da namówić :)

A oglądałaś też film? Bo sie zastanawiam czy jak już oglądałam filmy to czy książki mnie wciągną. A chyba też bym przeczytała z chęcią bo filmy mega były.

Ja kiedyś też dużo czytałam, Greya obowiązkowo a po nim jeszcze Dotyk Crossa kilka części- podobieństwo do Greya bardzo duże Ale też się fajnie czyta.

A z takich co mi zapadły w pamięci książki to Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz. Autorki nie pamiętam ale ogólnie książka bardzo dobra.

Zazdroszczę tego wyjścia Ci :) mi się kontakty z koleżankami pourywały jak urodziłam małą. Teraz same matki polki w domu siedzimy i dzieci bawimy. Jak juz to czasem w lato się uda spotkać a w taka pogodę nie mam na co liczyć ze któraś się da namówić :)

Ja ogladalam greya ale ksiazki sa o niebo lepsze!

Cross tez super...jesli takie ksiazki lubisz to wlasnie polecam K.N.Haner

Madziarra wlasnie najpierw widzialam filmy i zdecydowalam się kupic ksiazki :) powiem Ci tak przeczytałam cala trylogie w 9 dni majac poltoraroczne dziecko [emoji3][emoji3] duuuuzo lepsze niz filmy ;)

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Madziarra ; my tez matki polki :D tylko ze kiedys obiecalysmy sobie ze raz w miesiącu lub raz na 2 miesiace jak sie uda nam zgrac spodkamy sie na piwku , pogadac , odstresowac sie . dlamnie to takaaaa odskocznia , uwielbiam te spotkania bo czuje sie jak taka małolata hihi

Do góry