reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dużo piszecie! Ja wpadam tylko raz dziennie i chyba nikt mnie nawet nie zauważa ;)
U nas choroba trwa, wszyscy wymiotują. Na szczescie chłopcy zasnęli wiec tez korzystam i wskoczyłam pod kocyk.

Dziewczyny gratuluje wam pierwszych ruchów, ja jeszcze czekam! Ale to wspaniale że juz niektóre czują!

O glukozie wole nie myślec, tymbardziej że mi pielęgniarki stanowczo zabroniły cytryny i musiałam ten słodki ciepły ulepek wypić przy nich (chyba mi nie ufały z tą cytryną). Glukoza i wymioty w pierwszym trymestrze to najgorsze wspomnienia z ciąży :(

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

reklama
Ja czytam wszystko jeśli chodzi o gatunki :) choć najbardzIej lubię kryminały.
Tess Geritssen uwielbiam- wszystkie Jej książki pochlaniam.
Ostatnio księżniczka z lodu Lackberg super książka.
Sorrry Zorana Drvenkara (mogłam przekręcić nazwisko) mega
Mimo kompletnego stronienia od kościoła i innych religijnych spraw- książki ks. Kaczkowskiego też fajnie mi się czyta.

Z takich lżejszych to ostatnio "przeklęte dziecko" ;) albo pokolenia Ikea, pokolenie ikea-kobiety.
"Kiedyś byliśmy braćmi" - też dobra, nie tak lajtowe książka.

Ojjjj i dużo dużo więcej :)

Ja uwielbiam czytać, ale przy dzieciach czasu zupełnie brak :( ostatnio jak juz coś przeczytam to albo książki o tematyce wychowania/ emocji dziecięcych albo o żywieniu (mam bzika na punkcie zdrowego żywienia)

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Ja uwielbiam czytać, ale przy dzieciach czasu zupełnie brak :( ostatnio jak juz coś przeczytam to albo książki o tematyce wychowania/ emocji dziecięcych albo o żywieniu (mam bzika na punkcie zdrowego żywienia)

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png
ostatnio chciałam sobie zamówić książkę odnośnie wychowywania dzieci i mój facet stanowczo mi zabronił [emoji58] Teraz go trochę rozumiem. Każdy z nas jest inny, a moje podejście do życia już wgl jest nietuzinkowe i zaraz zacznę sobie wmawiać że jestem złą mamą, bo mi zależy naprzyklad bardziej na zasadności moich dzieci niż na ich " przyjaznym podejściu do innych". Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi ? Takie książki jednak narzucają w jakiś sposób pewną wizie idealnie wychowanego dziecka. Więc zdecydowaliśmy że przeczytamy jedynie książki o niemowlakach i o opiece nad nimi, a wychowanie zostawimy dla siebie;)

w57vyx8dubspq12k.png

Popieram zdecydowanie. Do TSH i FT4 koniecznie trzeba być na czczo i nie wolno tego dnia rano brać leku na tarczyce, dopiero po badaniu.

Oj, to ja chyba jedyna w tej grupie nie jestem molem książkowym :( zdecydowanie wolę obejrzeć film, choć wiem, ze to nie to samo.
Anula nie jesteś sama [emoji4] ja też nie mam kiedy czytać. ... ostatnią książką jaką przeczytałam była ( aż wstyd się przyznać ) 50 twarzy Greya [emoji1][emoji48]

Ja do czytana polecam sagę arabska krew, arabska żona , arabska córka bardzo mnie wciągały. Muszę jechać do Empika coś kupić zamówiłam już jedna książkę ale wciąż czekam .
Co do opowiadania dziecku na pytanie odnośnie narodzin to niestety nie widzę żadnego, ładnego słowa na określenie żeńskich narządów :) wiec trzeba kolorować te opowiadania [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Nie chce Cie martwić ale teoretycznie powinnaś byc na czczo- po posiłku następuje wyrzut hormonów tarczycy (dlatego leki przyjmuje sie przed posiłkiem). Moja endo zawsze mi zwraca na to uwagę, zeby byc na czczo i nie brać w tym dniu leków.

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png
Ja nie biore lekow jeszcze bo nigdy nie mialam z tym problemu,a teraz powtorzr tsh bo pod koniec miesiaca mam wizyte u endokrynolog bo troche mi wyszlo wyzsze czyli 2,880.

uwo9dqk323h73wzt.png

Anulka ja greya mam w swojej biblioteczce i nie uwazam ze to wstyd [emoji3] czytalam z zapartym tchem wszystkie 4 czesci

Aaa ostatnio czytalam trylogie igrzyska smierci po prosty genialne!

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Anula nie jesteś sama [emoji4] ja też nie mam kiedy czytać. ... ostatnią książką jaką przeczytałam była ( aż wstyd się przyznać ) 50 twarzy Greya [emoji1][emoji48]

Jenyyy ja mam teraz takie realistyczne erotyczne sny, a co to by dopiero było, gdybym przed snem jeszcze Greya czytała- aż strach pomyśleć :D

Do góry