reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam Rh+ a "ojciec dziecka" chyba sam nie jest świadomy jaką ma [emoji23] No ale ojcem moich dzieci już jest [emoji5]
Ahh. Rozmawiałam kiedyś z lekarzem i mówił mi, że konflikt zachodzi tylko wtedy , gdy matka ma rh - .

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
A tak btw wzięłam ten czopek od wtmiotów. Działa podobno po 30 minutach... Po godzinie przytulałam swój jakże ulubiony ostatnio kibelek... [emoji19] Za to sam czopek spełnił nieoczekiwanie inne zadanie [emoji23]

TSH robilaś na NFZ? Ja kilka razy w życiu badałam tsh , zawsze książkowe, dlatego teraz też mam zlecone tylko tsh. Ft3 i 4 zazwyczaj się robi jak jest z tsh coś nie tak.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Prywatnie
No cóż muszę się uzbroić w cierpliwość i liczyć że będzie dobrze. Ale i tak dobrze bo dzięki wam wiedziałam od razu ze jest nie tak coś, a tak to bym w nieświadomości żyła do wizyty czyli dwa tygodnie bo w normie z labu się mieści.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Wygląda na to, że jak przyjdzie którejś (nie daj Boże) decydować co zrobić dalej, to powinna się po cichu ulotnić z forum aby nie obrazić czyiś uczuć..

Wg mnie o wszystkim można rozmawiać, bo to są ludzkie sprawy. Miałam nadzieję, że tutaj na forum będziemy wspólnie dzielić radości i smutki - oby tych ostatnich jak najmniej. Zbliża się czas pierwszych badań prenatalnych, to normalne że dzielimy się obawami. Postarajmy się rozmawiać kulturalnie, nie ubliżając sobie wzajemnie. Jesteśmy tutaj dopiero zaledwie miesiąc a już dwie gównoburze przewinęły się przez forum - jak nie o żyrafach to o aborcji. Wyluzujmy Kobietki bo przed nami jeszcze 7 miesięcy ciąży a potem wcale niełatwy czas połogu i kolejnej burzy hormonalnej. Bądźmy dla siebie wsparciem, pomimo różnicy w światopoglądzie. Fajnie byłoby w tym składzie dotrwać do końca..

Co do samych badań - ja ze względu na wiek (38 lat) będę miała pełna badania łącznie z testem krwi - mój lekarz mnie wysyła. Idę do niego za tydzień po skierowanie. Będę w 11 tc.

Pytanie do mamuś po cc - jak szybko doszłyście do siebie? Jak wyglądała opieka nad dzieckiem? Ja będę miała cc i zaczynam o tym myśleć (uprzedzając ewentualną kolejną gównoburzę z cyklu"pn a cc" - mam poważne wskazania:)
Ja po cesarce doszłam bardzo szybko do siebie na zdjęcie szwów sama pojechałam autem[emoji3]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

a co do mam ze wzdeciami to się przyłączam. Mam zespół jelita drazliwego, więc to jest coś z czym żyje od jakiegoś czas. Toaleta raz na 12 - 13 dni to u mnie norma. Kilka razy lądowałam w szpitalu bo mdlałam już z bólu, a diety bardzo pilnowałam - dietetyk układał. Teraz jest dużo lepiej, ale domyślam się że mam teraz tak jak wy. Śliwki, jabłka i woda z cytryną naczczo- mnie to w jakimś stopniu pomaga i tylko to mogę "brać" ( musiałam odstawić leki na jelita). Niestety usłyszałam dziś, że lepiej już nie będzie;(

w57vyx8dubspq12k.png

A ja mam na odwrót bo 12-13 razy dziennie odwiedzam toaletę. Powiedz mi czy teraz też się trzymasz tej diety ustalonej?

reklama
Do góry