reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja dowiedziałam się w 16tyg. i lekarz nie miał wątpliwości - synek pięknie się rozkraczył i pokazał co trzeba ;) ale na serio aż dziwne, bo zwykle lekarze mówią "prawdopodobnie" czy coś w tym stylu, a u nas od razu "jest chłopak!" :)

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
"Mandarynkowe mamy" ciekawe czy sprawdzi sie powiedzenie ze jak zachcianki sa na kwasne to bedzie chlopak...Mi z kalendarza chinskiego i ksiezycowego wyszla ze dziewczynka ale przeczucie na chłopaka ..U mamy byly zachcianki na kwasne i pojawiłam sie ja Zapewne juz niedlugo dowiemy sie kto zamieszkuje nasz brzuszek.Slyszalam ze juz w 13tyg. na usg genetycznym mozna z duzym prawdopodobienstwem to stwierdzic
Mi tez wyszla dziewczynka. A jak bedzie to zobaczymy. Chociaż poczatki ciąży zupelnie inne niż z córką. Z corka miala byc dziewczynka i jest :D nom ale to 50/50 hihi.

34bw0dw4gguwtb7d.png

Ja dowiedziałam się w 16tyg. i lekarz nie miał wątpliwości - synek pięknie się rozkraczył i pokazał co trzeba ;) ale na serio aż dziwne, bo zwykle lekarze mówią "prawdopodobnie" czy coś w tym stylu, a u nas od razu "jest chłopak!" :)

74703e3ksg0ul1uj.png
Chyba nie zawsze. U nas w 12 był najprawdopodobniej - a w 19już napewno. Mojej cioci powiedzieli płeć dziecka dopiero w 32tc, bo dziecko nie chciało pokazać [emoji23] a mój brat do 37 TC miał być siostrą .

f2w3skjoapwrgv7j.png

u mnie dzisiaj już widziała co tam w trawie piszczy ale nie mówiła. Powiedziała że jak nic się nie zmieni to na nastepnym powie ;) ja tam nic nie wiedziałam więc chyba będzie dziewczynka ;) a mam ochotę na kwaśne [emoji14]

w57vyx8dubspq12k.png

A ja zaczęłam więcej jeść tzn normalnie ale nie pamiętam kiedy ostatnio się wypróżniałam i teraz wystarczy że się najem, nie obeżrę tylko najem a brzuch mi wywala jak w 6mc i cały twardy jakby miał pęknąć, masakra. Z rana ledwo wystaje a kibelek dalej nie woła...
Znam to... mam ten problem od jakis 2 tygodni :-( jak sobie z tym radzic ?

m3sx9jcg8o411yy9.png

Dziewczyny mam wyniki krwi
Tsh 4,43
Niby mieści się w normie ale coś mi się wydaje ze mowilyscie ze powinno być niższe, Nie wiem czy szukać Endo na gwałt.
Mam też cytomegalie IgG dodatnie, czytałam że to znaczy że przeszłam ją kiedyś, czy któraś ma dodatnia i podzieli się jaka wartość? U mnie 500

Normalnie aż mi się gorąco z nerwów zrobiło.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
W ciazy tsh powinno buc ponizej 2. Do endokrynologa jak najszybciej :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja po wizycie. Odebrałam wyniki krwi. Czy wy też macie robione tyle badań? Jestem w szoku!
Badanie na konflikt serologiczny
Morfologia
HIV
Toksoplazmoza IgM IgG
Różyczka IgM IgG
Kiła
Mocz
P—ciała p/HCV ...
Dostałam czopki na wymioty, ogólnie mam zwolnić tempo życia, brzuchol rośnie prawidłowo. Jutro na USG
Tak... plis cytomegalia, mocz...tsh ft4. utoczyli ze mnie 6 fiolek ! [emoji12]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Chyba nie zawsze. U nas w 12 był najprawdopodobniej - a w 19już napewno. Mojej cioci powiedzieli płeć dziecka dopiero w 32tc, bo dziecko nie chciało pokazać [emoji23] a mój brat do 37 TC miał być siostrą .

f2w3skjoapwrgv7j.png

No ja nigdzie nie napisałam, że zawsze :) tylko, że u nas tak było

74703e3ksg0ul1uj.png

Ja po wizycie. Odebrałam wyniki krwi. Czy wy też macie robione tyle badań? Jestem w szoku!
Badanie na konflikt serologiczny
Morfologia
HIV
Toksoplazmoza IgM IgG
Różyczka IgM IgG
Kiła
Mocz
P—ciała p/HCV ...
Dostałam czopki na wymioty, ogólnie mam zwolnić tempo życia, brzuchol rośnie prawidłowo. Jutro na USG
Ja jeszcze nie mialam zleconych badań. Myślę ze w srode dostane liste do zrobienia ;)

34bw0dw4gguwtb7d.png

reklama
Ja pisalam z mamusiamy marcowymi 2011, potem zalozylysmy zamkniete forum, cudowne przyjaznie sie narodzily. Odwiedzamy sie, naprawde wspaniale dziewczyny, a teraz nie ktore maja juz drugie , trzecie, a jedna czwarte dziecko.

Dzis bylam na zajeciach (jeszcze tylko 3) i jak wrocilam to czuje jaki mam napiety brzuch. Doceniam mojego lekarza, ze kazal mi isc na zwolnienie.

Dokładnie mam takie same wspomnienia- cudowny czas z cudownymi kobietami. Każdy się czasem z czymś nie zgadzał , ale każdemu zależało na przyjaznej atmosferze bez kłótni. Wiec nikt ich nie wywoływał co kilka dni.

Na szczęście tutaj też jest wiele cudownych kobiet [emoji8]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry