reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ciężki dzień za mną. Ale teraz juz grzecznie odpoczywam w łóżeczku.
Widze ze strasznie intensywnie na forum sie zrobilo. Co do odżywiania to ja zaczelam zwracac uwagę na to co jem,przede wszystkim zdrowe odżywianie. Nom i tonami ogorki kwaszone, kapusta kwaszona.mandarynki, pomarańcze...jak mi to smakuje [emoji3]

34bw0dw4gguwtb7d.png

reklama
To były mamy sierpniowe ( inne forum) . Na koniec dołączyły do nas i mamy czerwcowe i lipcowe i wrześniowe, dlatego, że atmosfera była bardzo przyjemna. Były nawet mamy z różnych wyzań np. Islamu .

f2w3skjoapwrgv7j.png
Ja też bylam w mamusiach sierpniowych 5 lat temu ( inne forum) i jeszcze z dziewczynami mamy fajny kontakt. Oj i nie bylo tam tak "gorąco" jak tu. [emoji3]

34bw0dw4gguwtb7d.png

A ja zaczęłam więcej jeść tzn normalnie ale nie pamiętam kiedy ostatnio się wypróżniałam i teraz wystarczy że się najem, nie obeżrę tylko najem a brzuch mi wywala jak w 6mc i cały twardy jakby miał pęknąć, masakra. Z rana ledwo wystaje a kibelek dalej nie woła...

Ja również robię test pappa.
W moim szpitalu w którym rodziłam synka po cc można było Bobaska oddawać na tzw. Oddział noworodkowy i przynosiły położne tylko na karmienie no ja nie dałam rady i ani razu synka nie oddalam przez 10 dni pobytu w szpitalu był ze mną 24h na dobę choć rana po cc mocno rwała ale On chciał tylko bliskości i cycka :)

svchs65gg8talrm7.png

Ja również robię test pappa.
W moim szpitalu w którym rodziłam synka po cc można było Bobaska oddawać na tzw. Oddział noworodkowy i przynosiły położne tylko na karmienie no ja nie dałam rady i ani razu synka nie oddalam przez 10 dni pobytu w szpitalu był ze mną 24h na dobę choć rana po cc mocno rwała ale On chciał tylko bliskości i cycka a to mogłam mu dać nawet leżąc bo o wstawaniu nie było mowy przez pierwsze dni:)

svchs65gg8talrm7.png

svchs65gg8talrm7.png

Dziewczyny mam wyniki krwi
Tsh 4,43
Niby mieści się w normie ale coś mi się wydaje ze mowilyscie ze powinno być niższe, Nie wiem czy szukać Endo na gwałt.
Mam też cytomegalie IgG dodatnie, czytałam że to znaczy że przeszłam ją kiedyś, czy któraś ma dodatnia i podzieli się jaka wartość? U mnie 500

Normalnie aż mi się gorąco z nerwów zrobiło.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Aleksandrax kurcze nie znam się ale z tego co słyszałam w ciąży tsh koło 1,5 powinno być. Niech się wypowie ktoś kto lepiej się orientuje bo nie chce siać zamętu. Może wybierz się z tymi wynikami szybciej do gina

7v8rikgnfeynrbw6.png

Tsh 4,43
Niby mieści się w normie ale coś mi się wydaje ze mowilyscie ze powinno być niższe, Nie wiem czy szukać Endo na gwałt.
Mam też cytomegalie IgG dodatnie, czytałam że to znaczy że przeszłam ją kiedyś, czy któraś ma dodatnia i podzieli się jaka wartość? U mnie 500

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Szczerze to myślę , że powinnaś się skonsultować z lekarzem. Zadzwoń i się zapytaj. Każdy może tutaj doradzać, ale przecież to lekarz udzieli Ci najbardziej rzetelnych informacji to jeden a dwa po to chyba masz lekarza prowadzącego , żeby można się było poradzić.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Tsh 4,43

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Co do cytomegalii to nie pomogę, ale jeśli chodzi o TSH to ja miałam 3 i juz biorę leki. Szukałam endo na gwałt. W ciąży powinien byc do maks 2. Choć są i tacy co dopuszczają 2,5, ale na pewno nie wyżej.

PS. I koniecznie szybka konsultacja ze swoim lekarzem.

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Do góry