reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja zaczęłam więcej jeść tzn normalnie ale nie pamiętam kiedy ostatnio się wypróżniałam i teraz wystarczy że się najem, nie obeżrę tylko najem a brzuch mi wywala jak w 6mc i cały twardy jakby miał pęknąć, masakra. Z rana ledwo wystaje a kibelek dalej nie woła...
I ja mam te problemy ... brzuch wzdety jak balonik a kibelek wola tylko na rzyganko [emoji14] mi zawsze pomagały suszone morele lub śliwki... no i chlebek ziarnisty ale nie wchodzi mi ostatnio .

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

reklama
A ja zaczęłam więcej jeść tzn normalnie ale nie pamiętam kiedy ostatnio się wypróżniałam i teraz wystarczy że się najem, nie obeżrę tylko najem a brzuch mi wywala jak w 6mc i cały twardy jakby miał pęknąć, masakra. Z rana ledwo wystaje a kibelek dalej nie woła...
U mnie to samo :/ tez mam ten problem. Suszone śliwki , jabłko czasami daja rade.

34bw0dw4gguwtb7d.png

Ja też bylam w mamusiach sierpniowych 5 lat temu ( inne forum) i jeszcze z dziewczynami mamy fajny kontakt. Oj i nie bylo tam tak "gorąco" jak tu. [emoji3]

34bw0dw4gguwtb7d.png
Ja pisalam z mamusiamy marcowymi 2011, potem zalozylysmy zamkniete forum, cudowne przyjaznie sie narodzily. Odwiedzamy sie, naprawde wspaniale dziewczyny, a teraz nie ktore maja juz drugie , trzecie, a jedna czwarte dziecko.

Dzis bylam na zajeciach (jeszcze tylko 3) i jak wrocilam to czuje jaki mam napiety brzuch. Doceniam mojego lekarza, ze kazal mi isc na zwolnienie.

Ja po wizycie. Odebrałam wyniki krwi. Czy wy też macie robione tyle badań? Jestem w szoku!
Badanie na konflikt serologiczny
Morfologia
HIV
Toksoplazmoza IgM IgG
Różyczka IgM IgG
Kiła
Mocz
P—ciała p/HCV ...
Dostałam czopki na wymioty, ogólnie mam zwolnić tempo życia, brzuchol rośnie prawidłowo. Jutro na USG

Ja jem dużo śliwek i pije sok z jabłek z sokowirówki, wiec moze dlatego nie mam tego problemu.

Ale teraz nie mogę zasnąć , bo w sypialni śmierdzi mi mięsem. Budzę męża , pytam co jadł na kolację , a on , że jabłko.
No i męczę się dalej.

oar8pg4njr6t44vs.png

Ja pisalam z mamusiamy marcowymi 2011, potem zalozylysmy zamkniete forum, cudowne przyjaznie sie narodzily. Odwiedzamy sie, naprawde wspaniale dziewczyny, a teraz nie ktore maja juz drugie , trzecie, a jedna czwarte dziecko.

Dzis bylam na zajeciach (jeszcze tylko 3) i jak wrocilam to czuje jaki mam napiety brzuch. Doceniam mojego lekarza, ze kazal mi isc na zwolnienie.

Ja popieram również [emoji4] powinnaś podwójnie odpoczywać .

f2w3skjoapwrgv7j.png

"Mandarynkowe mamy" ciekawe czy sprawdzi sie powiedzenie ze jak zachcianki sa na kwasne to bedzie chlopak...Mi z kalendarza chinskiego i ksiezycowego wyszla ze dziewczynka ale przeczucie na chłopaka ..U mamy byly zachcianki na kwasne i pojawiłam sie ja Zapewne juz niedlugo dowiemy sie kto zamieszkuje nasz brzuszek.Slyszalam ze juz w 13tyg. na usg genetycznym mozna z duzym prawdopodobienstwem to stwierdzic

"Mandarynkowe mamy" ciekawe czy sprawdzi sie powiedzenie ze jak zachcianki sa na kwasne to bedzie chlopak...Mi z kalendarza chinskiego i ksiezycowego wyszla ze dziewczynka ale przeczucie na chłopaka ..U mamy byly zachcianki na kwasne i pojawiłam sie ja Zapewne juz niedlugo dowiemy sie kto zamieszkuje nasz brzuszek.Slyszalam ze juz w 13tyg. na usg genetycznym mozna z duzym prawdopodobienstwem to stwierdzic
Chyba tak średnio , bo u nas miał być chłopak a wyszła w 19 dziewczynka [emoji23] też robiłam u specjalisty z kwalifikacjami .

A ja mam zachcianki na wszystko co nie ma smaku [emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po wizycie. Odebrałam wyniki krwi. Czy wy też macie robione tyle badań? Jestem w szoku!
Badanie na konflikt serologiczny
Morfologia
HIV
Toksoplazmoza IgM IgG
Różyczka IgM IgG
Kiła
Mocz
P—ciała p/HCV ...
Dostałam czopki na wymioty, ogólnie mam zwolnić tempo życia, brzuchol rośnie prawidłowo. Jutro na USG
Szczerze to ja mam jakoś więcej tych badań zaleconych. A nie robię konfliktu i grupy krwi , bo juz mam takie badania z pierwszej ciąży . Oboje z mężem mamy rh+.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry