reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Przez Was nabrałam ochoty na zakupy! Mam pełen karton malych ubranek od bratowej ale muszę je obejrzeć, bo dostałam je jak zaczęłam starania o ciążę i tak leżą prawie 3 lata może coś tam wybiorę na początek a resztę będę kupować ☺
Co do badań prenatalnych z krwi w Krakowie w Diagnostyce kosztują po 100 zł każde więc zapłacę 200zl. Zrobię je, to prawda że to statystyka ale zwiększa ona pewność zdrowia dziecka razem z wykonanym usg prenatalnym. Denerwuje się tym. Po wcześniejszej ciąży obumarlej, antybiotyku w 8tc, krwawieniach czekam na to usg niecierpliwie. Więc obiecałam sobie nie szukać w Internecie nie czytać i nie interpretować sama tych badań. Zrobię je i zniosę wyniki mojej pani dr. Swoją drogą cudownej kompetentnej kobiecie, która zawsze ukoi moje nerwy.
To moje pytanie chwalicie się już ciąża? W rodzinie, w pracy? Ja mieszkam na wsi o dużym zagęszczeniu wszyscy wszystkich obserwują. Myślę że niejeden już coś podejrzewa ale po moich przejściach jeszcze mam obawy. Wiedza tylko rodzice teście i kilka osób które musiało się dowiedzieć ale nie przeniosły jeszcze wieści dalej.

reklama
Ja mam dylemat z tym zwolnieniem , miałam pracować długo, potem jedna infekcja , druga i chce odejść wcześniej. Jak powiedziałam Szefowej o ciąży to kazała mi przejść za tydzień, potem chyba się przespała z tą informacją, bo zaczeła mnie zawalać pracą i mówić żebym pracowała jak najdłuzej. W poniedziałek będę u lekarza i zapytam się o jego zdanie . Maxymalnie będę pracowała do końca roku.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Też miałam długo pracować a wyszla torbiel na jajniku i nakaz leżenia. Powoli ciążowe dolegliwości mi mijają i mogłabym wrócić do pracy ale szef nie chce zamieszania jakbym znowu niespodziewanie poszła na zwolnienie.

010irjjg9s7zd9oe.png

Ja jestem na zwolnieniu od 7tygodnis czyli jak trafilam do szpitala. Nie bylo o czym mowic, lekarz nawet nie chcial slyszec o 8 godzinach pracy przy obecnym stanie. Troche mi szkoda bo chcialam do lutego popracowac. Szkoda tak przekazywac to co przez prawie 5 lat wypracowalam, nawiazalam znajomosci itp. Dzieci wazniejsze.

A przed chwila zjadlam grapefriuta, ale byl kwasny i smaczny [emoji16]

Ja się narazie nie chwalę. Wiedzą moi rodzice i tyle. Nawet teściów nie powiadomilismy. Mam za sobą jedno poronienie i dlatego wole narazie siedziec cicho

010irjjg9s7zd9oe.png

U mnie ostatnią osobą, która się dowiedziała był szef :) no a później fejsbuk :-p:-Dnie umiem się nie cieszyć, wiem, ze może różnie być ale coś się wydarzyć może jeszcze przez 7 miesięcy. Co ma być to będzie.

Ja się narazie nie chwalę. Wiedzą moi rodzice i tyle. Nawet teściów nie powiadomilismy. Mam za sobą jedno poronienie i dlatego wole narazie siedziec cicho

010irjjg9s7zd9oe.png

Rozumiem Cie. Rodzice i teście wiedzieli o niepowodzeniu poprzedniej ciąży, więc teraz też wiedzą że nie mogą na razie się chwalić. Czekają na pozwolenie ;) ale mam ochotę wyjść przed dom i krzyczeć wszystkim wscibskim znajomym że TAK JESTEM W CIĄŻY. Mąż też chcę się chwalić bardzo się cieszy ale czekamy do usg. Tak długo czekaliśmy na to dziecko, na wsi kilka lat po ślubie a bez dziecka to jest sensacja i podejrzenie.
JustynaZbl masz plamienia?
Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak założyć sobie taki pasek z wiekiem ciąży?

Rozumiem Cie. Rodzice i teście wiedzieli o niepowodzeniu poprzedniej ciąży, więc teraz też wiedzą że nie mogą na razie się chwalić. Czekają na pozwolenie ;) ale mam ochotę wyjść przed dom i krzyczeć wszystkim wscibskim znajomym że TAK JESTEM W CIĄŻY. Mąż też chcę się chwalić bardzo się cieszy ale czekamy do usg. Tak długo czekaliśmy na to dziecko, na wsi kilka lat po ślubie a bez dziecka to jest sensacja i podejrzenie.
JustynaZbl masz plamienia?
Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak założyć sobie taki pasek z wiekiem ciąży?
Mam plamienia od 6tc związane właśnie z torbielą.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

U mnie wiedza rodzice i siostry, 2przyjaciolki i niestety szef ;) musialam sie pozbyc projektu ktory konczylby sie na koniec czerwca..nie moglabym sie nim zajac do konca i chvialam przekazac kolezance a szef drazyl i drazyl i musialam wyjasnic. Ale mowilam ze na razie tajemnica.

Reszcie bede mowic po usg w13tc. W dodatku ze chce przejsc w pracy na 4godz tryb. Myslalam o zwolnieniu ale krotszy dzien roboczy wystarczy na poczatek. Mam kilka rzeczy,ktore chce zrobic przed bobo i ppytzebuje czasu. w tym gruntowne porzadki. Nie umiem sprzatac porzadnie i zajmowac sie dzieckiem. Jak mlody idzie spac to sie obijam zamiast cos robic ;)
Wiec mam kilka rzeczy do porobienia. :)

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Do góry