reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Przez Was nabrałam ochoty na zakupy! Mam pełen karton malych ubranek od bratowej ale muszę je obejrzeć, bo dostałam je jak zaczęłam starania o ciążę i tak leżą prawie 3 lata może coś tam wybiorę na początek a resztę będę kupować ☺
Co do badań prenatalnych z krwi w Krakowie w Diagnostyce kosztują po 100 zł każde więc zapłacę 200zl. Zrobię je, to prawda że to statystyka ale zwiększa ona pewność zdrowia dziecka razem z wykonanym usg prenatalnym. Denerwuje się tym. Po wcześniejszej ciąży obumarlej, antybiotyku w 8tc, krwawieniach czekam na to usg niecierpliwie. Więc obiecałam sobie nie szukać w Internecie nie czytać i nie interpretować sama tych badań. Zrobię je i zniosę wyniki mojej pani dr. Swoją drogą cudownej kompetentnej kobiecie, która zawsze ukoi moje nerwy.
To moje pytanie chwalicie się już ciąża? W rodzinie, w pracy? Ja mieszkam na wsi o dużym zagęszczeniu wszyscy wszystkich obserwują. Myślę że niejeden już coś podejrzewa ale po moich przejściach jeszcze mam obawy. Wiedza tylko rodzice teście i kilka osób które musiało się dowiedzieć ale nie przeniosły jeszcze wieści dalej.

reklama
Ja mam dylemat z tym zwolnieniem , miałam pracować długo, potem jedna infekcja , druga i chce odejść wcześniej. Jak powiedziałam Szefowej o ciąży to kazała mi przejść za tydzień, potem chyba się przespała z tą informacją, bo zaczeła mnie zawalać pracą i mówić żebym pracowała jak najdłuzej. W poniedziałek będę u lekarza i zapytam się o jego zdanie . Maxymalnie będę pracowała do końca roku.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Też miałam długo pracować a wyszla torbiel na jajniku i nakaz leżenia. Powoli ciążowe dolegliwości mi mijają i mogłabym wrócić do pracy ale szef nie chce zamieszania jakbym znowu niespodziewanie poszła na zwolnienie.

010irjjg9s7zd9oe.png

Ja jestem na zwolnieniu od 7tygodnis czyli jak trafilam do szpitala. Nie bylo o czym mowic, lekarz nawet nie chcial slyszec o 8 godzinach pracy przy obecnym stanie. Troche mi szkoda bo chcialam do lutego popracowac. Szkoda tak przekazywac to co przez prawie 5 lat wypracowalam, nawiazalam znajomosci itp. Dzieci wazniejsze.

A przed chwila zjadlam grapefriuta, ale byl kwasny i smaczny [emoji16]

Ja się narazie nie chwalę. Wiedzą moi rodzice i tyle. Nawet teściów nie powiadomilismy. Mam za sobą jedno poronienie i dlatego wole narazie siedziec cicho

010irjjg9s7zd9oe.png

U mnie ostatnią osobą, która się dowiedziała był szef :) no a później fejsbuk :-p:-Dnie umiem się nie cieszyć, wiem, ze może różnie być ale coś się wydarzyć może jeszcze przez 7 miesięcy. Co ma być to będzie.

Ja się narazie nie chwalę. Wiedzą moi rodzice i tyle. Nawet teściów nie powiadomilismy. Mam za sobą jedno poronienie i dlatego wole narazie siedziec cicho

010irjjg9s7zd9oe.png

Rozumiem Cie. Rodzice i teście wiedzieli o niepowodzeniu poprzedniej ciąży, więc teraz też wiedzą że nie mogą na razie się chwalić. Czekają na pozwolenie ;) ale mam ochotę wyjść przed dom i krzyczeć wszystkim wscibskim znajomym że TAK JESTEM W CIĄŻY. Mąż też chcę się chwalić bardzo się cieszy ale czekamy do usg. Tak długo czekaliśmy na to dziecko, na wsi kilka lat po ślubie a bez dziecka to jest sensacja i podejrzenie.
JustynaZbl masz plamienia?
Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak założyć sobie taki pasek z wiekiem ciąży?

Rozumiem Cie. Rodzice i teście wiedzieli o niepowodzeniu poprzedniej ciąży, więc teraz też wiedzą że nie mogą na razie się chwalić. Czekają na pozwolenie ;) ale mam ochotę wyjść przed dom i krzyczeć wszystkim wscibskim znajomym że TAK JESTEM W CIĄŻY. Mąż też chcę się chwalić bardzo się cieszy ale czekamy do usg. Tak długo czekaliśmy na to dziecko, na wsi kilka lat po ślubie a bez dziecka to jest sensacja i podejrzenie.
JustynaZbl masz plamienia?
Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak założyć sobie taki pasek z wiekiem ciąży?
Mam plamienia od 6tc związane właśnie z torbielą.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

U mnie wiedza rodzice i siostry, 2przyjaciolki i niestety szef ;) musialam sie pozbyc projektu ktory konczylby sie na koniec czerwca..nie moglabym sie nim zajac do konca i chvialam przekazac kolezance a szef drazyl i drazyl i musialam wyjasnic. Ale mowilam ze na razie tajemnica.

Reszcie bede mowic po usg w13tc. W dodatku ze chce przejsc w pracy na 4godz tryb. Myslalam o zwolnieniu ale krotszy dzien roboczy wystarczy na poczatek. Mam kilka rzeczy,ktore chce zrobic przed bobo i ppytzebuje czasu. w tym gruntowne porzadki. Nie umiem sprzatac porzadnie i zajmowac sie dzieckiem. Jak mlody idzie spac to sie obijam zamiast cos robic ;)
Wiec mam kilka rzeczy do porobienia. :)

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Do góry