reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Pierwszy raz na poczatku 6tc bylam i sie o torbieli dowiedzialam, pozniej kontrolne w 8tc torbiel sie zmniejszyla ale nadal delikatnie plamilam. Nie caly dzień ale tak pare kropel różowych w ciągu tygodnia. No i teraz będę miala w polowie 11tc i mam nadzieję torbieli już nie widzieć. Ciekawa jestem czy moja gin zrobi mi od razu badania prenatalne. Czytalam ze od 11tc do 13tc się je robi.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

Wiesz nie chce Ci źle doradzić ale wydaje mi się że musi być już skończony 11 tydzień. Ja miałam mieć w 11t5d ale ze miałam pozna owulacje ciąża zawsze jest ok 4 dni młodsza i wtedy lekarz na SORze mi to nawet powiedział że faktycznie ciąża wg crl będzie mieć ledwo skończone 11 tygodni i że to za wcześnie. A i powiem Ci oczytałam się o za wcześnie zrobionych prenatalnych że wiele osób się nastraszylo bo pomiary albo były niedokładnie albo nie widać było tej kości nosowej że po konsultacji z moją Pania dr sama mi zaproponowała późniejszy termin dokładnie będę wtedy 12t3d.
Mnie też strasznie głową boli już jakiś czas mam takie bóle. Myślałam że to od zatok. Brzuch mnie wogole nie bolał. Czasem ale to jeszcze przed SORem jak za dużo latalam to na cmentarz to do sklepu to czułam że tak mi ciężko w brzuchu i jakby ciaglo w dół. Co do objawów które odczuwalam to zaparcia czasem okropne, ślinotok, metaliczny smak w ustach jak robiłam się glodna, wogole często jestem glodna ale jem mało a często bo przy tym lezeniu to się nie uniose. Miałam lekkie mdlosci moze 3 razy zwymiotowalam ale zawsze przy myciu zebow, różne smaki ale teraz już to mija.
TAK muszę kupić poduszkę ciążowa zawsze o niej marzyłam teraz mam powod bo lubię mieć coś między nogami jak śpię na boku ;) a coraz mniej mogę spać na brzuchu. Właśnie szukam jakiejs na allegro.

reklama
Wiesz nie chce Ci źle doradzić ale wydaje mi się że musi być już skończony 11 tydzień. Ja miałam mieć w 11t5d ale ze miałam pozna owulacje ciąża zawsze jest ok 4 dni młodsza i wtedy lekarz na SORze mi to nawet powiedział że faktycznie ciąża wg crl będzie mieć ledwo skończone 11 tygodni i że to za wcześnie. A i powiem Ci oczytałam się o za wcześnie zrobionych prenatalnych że wiele osób się nastraszylo bo pomiary albo były niedokładnie albo nie widać było tej kości nosowej że po konsultacji z moją Pania dr sama mi zaproponowała późniejszy termin dokładnie będę wtedy 12t3d.
Mnie też strasznie głową boli już jakiś czas mam takie bóle. Myślałam że to od zatok. Brzuch mnie wogole nie bolał. Czasem ale to jeszcze przed SORem jak za dużo latalam to na cmentarz to do sklepu to czułam że tak mi ciężko w brzuchu i jakby ciaglo w dół. Co do objawów które odczuwalam to zaparcia czasem okropne, ślinotok, metaliczny smak w ustach jak robiłam się glodna, wogole często jestem glodna ale jem mało a często bo przy tym lezeniu to się nie uniose. Miałam lekkie mdlosci moze 3 razy zwymiotowalam ale zawsze przy myciu zebow, różne smaki ale teraz już to mija.
TAK muszę kupić poduszkę ciążowa zawsze o niej marzyłam teraz mam powod bo lubię mieć coś między nogami jak śpię na boku ;) a coraz mniej mogę spać na brzuchu. Właśnie szukam jakiejs na allegro.
Dzięki za radę. Będę we wtorek to sie swojej gin zapytam. Ona napewno będzie wiedziec najlepiej.

m3sxrjjgqx0e3ml8.png

U mnie wiedzą w pracy i przyjaciółki. Narazie tyle :) w swieta jak bedzie wszystko wporzadku powiemy rodzica i rodzinie....ja raczej nie koniecznie jestem z tych osób co oglasza wszystkim tak wiadomości :D

34bw0dw4gguwtb7d.png
Ja mam to samo :-) wie maz, swie przyjaciolki z pracy i dwie przyjaciolki ,,od zawsze " rodzina po 12 tygodniu a szefowa... hmmm po Nowym roku... :-) walcze jeszcze o podwyzke wiec nie bede sie spieszyla z ta informacja. To raz a dwa. Mam dziwna sytuacje w pracy poniewaz mam dwie umowy- 1 na najniza krajowa umowa o prace na etat druga dopelnienie stawki zlecenie. I w ciazy zmieniaja mi calosc na etat ale przy tym ucinaja jakies 400, 500 zl... wiec tyle mniej bym zarabiala w wiadomo poeniadze beda potrzebne. A pozniej od tej pomniejszonej kwoty 80% macierzynskiego. Wiec ja bede pracowala dlugo. Znaczy chce do po majowce. Jak sie bede dalej tak dobrze czula. Inna sprawa ze bardzo lubie mimo wszystko swoja prace i nie wyobrazam sobie bez niej zycia ;-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

Wiecie co dzis mam cos dziwnego. Siedze i nagle wstaje po czym az zgonam sie w pol bl czuje taki bol z lewej strony jakby okolica jajnika.

Nie wiem czy sie znowu martwic kolejna dolegliwoscia :(

Wiecie co dzis mam cos dziwnego. Siedze i nagle wstaje po czym az zgonam sie w pol bl czuje taki bol z lewej strony jakby okolica jajnika.

Nie wiem czy sie znowu martwic kolejna dolegliwoscia :(

ja to samo. Raz z lewej raz z prawej strony i od 3 dni czuje taki dziwny ból w podbrzuszu. Jakby mi ktoś naraz wbijał 1000 małych igiełek w macice.Nie jest to bardzo bolesne ale zaczynam się martwić.

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Syelen nie ma co sie od razu martwic. To moglo buc kilka rzeczy a martwienie sie nie pomoze. Ja ostaynio miewam silne bola brzucha w okolicy macicy ale to chyba moje flaki...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Do góry