Pierwszy raz na poczatku 6tc bylam i sie o torbieli dowiedzialam, pozniej kontrolne w 8tc torbiel sie zmniejszyla ale nadal delikatnie plamilam. Nie caly dzień ale tak pare kropel różowych w ciągu tygodnia. No i teraz będę miala w polowie 11tc i mam nadzieję torbieli już nie widzieć. Ciekawa jestem czy moja gin zrobi mi od razu badania prenatalne. Czytalam ze od 11tc do 13tc się je robi.
Wiesz nie chce Ci źle doradzić ale wydaje mi się że musi być już skończony 11 tydzień. Ja miałam mieć w 11t5d ale ze miałam pozna owulacje ciąża zawsze jest ok 4 dni młodsza i wtedy lekarz na SORze mi to nawet powiedział że faktycznie ciąża wg crl będzie mieć ledwo skończone 11 tygodni i że to za wcześnie. A i powiem Ci oczytałam się o za wcześnie zrobionych prenatalnych że wiele osób się nastraszylo bo pomiary albo były niedokładnie albo nie widać było tej kości nosowej że po konsultacji z moją Pania dr sama mi zaproponowała późniejszy termin dokładnie będę wtedy 12t3d.
Mnie też strasznie głową boli już jakiś czas mam takie bóle. Myślałam że to od zatok. Brzuch mnie wogole nie bolał. Czasem ale to jeszcze przed SORem jak za dużo latalam to na cmentarz to do sklepu to czułam że tak mi ciężko w brzuchu i jakby ciaglo w dół. Co do objawów które odczuwalam to zaparcia czasem okropne, ślinotok, metaliczny smak w ustach jak robiłam się glodna, wogole często jestem glodna ale jem mało a często bo przy tym lezeniu to się nie uniose. Miałam lekkie mdlosci moze 3 razy zwymiotowalam ale zawsze przy myciu zebow, różne smaki ale teraz już to mija.
TAK muszę kupić poduszkę ciążowa zawsze o niej marzyłam teraz mam powod bo lubię mieć coś między nogami jak śpię na boku a coraz mniej mogę spać na brzuchu. Właśnie szukam jakiejs na allegro.