reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja z zakupami wstrzymuje sie tak to stycznia/lutego. Boje sie że za wcześnie..Teraz czekam na prenatalne aby sie uspokoić. Jak bedzie chłopak to duzo rzeczy dostaniemy od znajomych jak dziewczynka to trzeba bedzie wszystko kupić. Wózek kupimy używany.Właśnie czy mozecie polecic konkretna marke?Jest tego tyle na rynku..Zalezy mi aby stelaż szybko sie składał.Jak coś to dajcie znać.
Jeśli chodzi o wózem to warto poczytać opinie. Ja w pierwszej ciąży zielona poszłam do sklepu i kupiłam taki jaki mi się najbardziej podobał z tych co były dostępne - a było z 8 wózków. Nie pamiętam nawet marki, ale był okropny. Duży i ciężki. Pomimo , że stelaż się składał to nie mieścił się w samochodzie( mamy kombi) . Jak szłam sama na spacer pokonanie 5 schodów było koszmarem. Jak Amelia miała 5 miesięcy i stabilnie siedziała, kupiliśmy jej spacerówkę Quinny Zapp xtra- to była moja miłość. Z drugiej strony, taki duży wózek ma swoje zalety , szczególnie na wsi. Ja mieszkam w mieście wiec zakup chybiony.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
A co do wyprawki jeśli już poruszamy temat to kupujecie łóżeczko tylko takie duże? Ja myślałam nad kołyską lub koszem , który mógłby stać obok łóżka , ale chyba zdecydowałam się na takie mini łóżeczko - chcicco next2me. Troche nie w moim stylu , ale na noc bedzie idealne.
Któraś z was używała? Do tego kupimy duże łóżko wiadomo.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Mi sie podobaja rozne wozki.ale pojde do sklepu sprawdzac jak sie skladaja. Poprzedni mielismy babydesign jet i wlasnie nie miescil sie do kombi!! Stelaz zajmowal caly bagaznik a gindola przednie siedzenie.
Mojej kolezanki wozek sie super skladal ale byl dla mnie za niski, ja kestem wysoka i musi byc wysoka raczka.
Mam upatrzona spacerowke. Rozklada sie na plasko wiec szybko bedziemy mogli sie przesiasc, sklada sie super, wiec chuba kupie uzywana bude na te kilka pierwszych miesiecy. Ze starszym synkiem przesiedlismy sie jak mial 4,5miesiaca. Sam nie siadal jeszcze wiec go nie sadzalam ale jezdzil na plask... Nie lubil gondoli bardzo i byl duzy i w zimie mi sie nie miescil w gondoli. Byl z lipca. Wiec teraz tez na pewno zmienimy wozek przed zima. Moze szybciej.
Musze sprawdzic jak xlandery sie skladaja. Takie popularne i duzo ich. Sa te polskie firmy jak adamex.

A sie rozpisalam. Po pierwszym dziecku mam rozne przemyslenia :)
Koniecznie kupie tez fajny lezaczek bujaczek, fajna chuste, karuzele. Po usg zrobie liste :) kupowac bede po polowie. Ale ze czasem wole kupic uzywane to trzeba szukac.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Lozka mam duze. Myslalam o tej dostawce ale mam malo miejsca.. Zobacze czy dziecka bedzie nieodkladalne czy nie. Pierwszy spal troche w gondoli. Szczegolnie na wyjazdach. Sciagalam z wozka i stawialam kolo mnie. Taka kolyska czy kosz to chyba na krotko.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Mi sie podobaja rozne wozki.ale pojde do sklepu sprawdzac jak sie skladaja. Poprzedni mielismy babydesign jet i wlasnie nie miescil sie do kombi!! Stelaz zajmowal caly bagaznik a gindola przednie siedzenie.
Mojej kolezanki wozek sie super skladal ale byl dla mnie za niski, ja kestem wysoka i musi byc wysoka raczka.
Mam upatrzona spacerowke. Rozklada sie na plasko wiec szybko bedziemy mogli sie przesiasc, sklada sie super, wiec chuba kupie uzywana bude na te kilka pierwszych miesiecy. Ze starszym synkiem przesiedlismy sie jak mial 4,5miesiaca. Sam nie siadal jeszcze wiec go nie sadzalam ale jezdzil na plask... Nie lubil gondoli bardzo i byl duzy i w zimie mi sie nie miescil w gondoli. Byl z lipca. Wiec teraz tez na pewno zmienimy wozek przed zima. Moze szybciej.
Musze sprawdzic jak xlandery sie skladaja. Takie popularne i duzo ich. Sa te polskie firmy jak adamex.

A sie rozpisalam. Po pierwszym dziecku mam rozne przemyslenia :)
Koniecznie kupie tez fajny lezaczek bujaczek, fajna chuste, karuzele. Po usg zrobie liste :) kupowac bede po polowie. Ale ze czasem wole kupic uzywane to trzeba szukac.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Ja się boje tego wiązania chusty, znajoma miała nosidlo ergonomiczne i chyba zgapię od niej- podobno ortopedzi nie mają nic przeciwko. Są też wkładki noworodkowe i piękne wzory.

Pamiętam jak kupilsmy ten wózek [emoji23] stelaż na tylnym siedzeniu, na to spacerowka a gondola i fotelik w bagażniku. Teść się złapał za głowę jak to zobaczył.

Kum - jak się czujesz ? Lepiej juz?

A co do leżaczka bujaczka - my w żłobku mieliśmy z FP i mi się wydaje , ze te leżaczki bujaczki są nieśmiertelne, ale myślę na początek o huśtawce.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Lozka mam duze. Myslalam o tej dostawce ale mam malo miejsca.. Zobacze czy dziecka bedzie nieodkladalne czy nie. Pierwszy spal troche w gondoli. Szczegolnie na wyjazdach. Sciagalam z wozka i stawialam kolo mnie. Taka kolyska czy kosz to chyba na krotko.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Ja jak wyszlam ze szpitala to co godzinę wstawałam dotknąć czy wszystko z Amelia w porządku [emoji23] nasluchałam się o śmierci łóżeczkowej. Wiem , że są jakieś nianię elektroniczne, detektory oddechu , ale chyba najlepiej jakby spała obok.

Na krótko, zawsze można sprzedać, takie łóżeczka i kosze szybko się nie niszczą.
f2w3skjoapwrgv7j.png

Hej :) Ja totalnie nie znam się na wózeczkach. Dwie koleżanki oferują mi swoje wózki całkiem za darmo, ale wydaje mi sie, że to zbyt drogi prezent. Są młode, kto wie czy nie będą mieć jeszcze dzieci. W takiej sytuacji gdyby wózek się mocno wysłużył przez mojego bobasa miałabym dylemat co zrobić. (oddac/kupić nowy/sfinansować częściowo(?) ) Po drugie chciałabym sama wybrać (tez jestem bardzo wysoka - 174cm i muszę dbac o to, zeby mi takze bylo wygodnie). Zastanawiam sie jak grzecznie odmówić :p
A tak w ogóle mam dziś mega powera. Wstałam godzinke temu, zapaliłam w piecu, zjadłam śniadanko, wysprzątałam już pół piętra. Cudownie nic mi nie dolega :D Tylko gorzej jak pomyślę, że za godzinę musze zbierać się na studia a jak wrócę od razu proszenie na wesele... łeee. Musze się też rozglądac za butami, bo początkiem grudnia mam pierwszą przymiarke kiecki ślubnej i musi być już dopasowana do wysokości buta. Myślicie, że wytrzmam w szpilkach lub czułenkach w styczniu w kościele?Nie mamy zbyt ciepło :(

A co do wyprawki jeśli już poruszamy temat to kupujecie łóżeczko tylko takie duże? Ja myślałam nad kołyską lub koszem , który mógłby stać obok łóżka , ale chyba zdecydowałam się na takie mini łóżeczko - chcicco next2me. Troche nie w moim stylu , ale na noc bedzie idealne.
Któraś z was używała? Do tego kupimy duże łóżko wiadomo.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Ja będę kupować kosz lub kołyskę, żeby postawić przy łóżku w sypialni. Jak dziecko będzie większe kupimy pewnie turystyczne z tego względu, że lubimy podróżować a takie można ze sobą wszędzie zabrać.

h4zpe6hhjzhdohkr.png

Moje dzieciaczki najpierw w jednym lozeczku, potem dostana normalne dwa lozeczka.

Po doswiadczeniach i porazkach zakupowych z pierwszym dzieckiem na pewno kupie: laktator elektryczny dobry, teraz stawiam na medele.

Nie wiek jak to z blizniakami, ale z synkiem super byla chusta elastyczna. Kangurowanie, wygodne wyjscie, na wakacjach no dla mnie rewelacja!!

reklama
Hej :) Ja totalnie nie znam się na wózeczkach. Dwie koleżanki oferują mi swoje wózki całkiem za darmo, ale wydaje mi sie, że to zbyt drogi prezent. Są młode, kto wie czy nie będą mieć jeszcze dzieci. W takiej sytuacji gdyby wózek się mocno wysłużył przez mojego bobasa miałabym dylemat co zrobić. (oddac/kupić nowy/sfinansować częściowo(?) ) Po drugie chciałabym sama wybrać (tez jestem bardzo wysoka - 174cm i muszę dbac o to, zeby mi takze bylo wygodnie). Zastanawiam sie jak grzecznie odmówić :p
A tak w ogóle mam dziś mega powera. Wstałam godzinke temu, zapaliłam w piecu, zjadłam śniadanko, wysprzątałam już pół piętra. Cudownie nic mi nie dolega :D Tylko gorzej jak pomyślę, że za godzinę musze zbierać się na studia a jak wrócę od razu proszenie na wesele... łeee. Musze się też rozglądac za butami, bo początkiem grudnia mam pierwszą przymiarke kiecki ślubnej i musi być już dopasowana do wysokości buta. Myślicie, że wytrzmam w szpilkach lub czułenkach w styczniu w kościele?Nie mamy zbyt ciepło :(

Myśle ze spokojnie wytrzymasz będziesz miała rajstopy albo pończochy, spokojnie będziesz taka zestresowana ze nie będziesz myślała czy ci zimno :) suknia jeśli jest długa to tez troszkę chroni a po za tym nie masz za dużego wyboru kozaczki w białym kolorze hmmm to nie wyglada ładnie . Ważne żeby nie były z odkrytym palcem bo to już może dziwnie wyglądać .

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Do góry