reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej... Przyłącze się do was... U mnie koniec 9tyg. ciąża bliźniacza jednojajowa... Zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi, robicie czy nie? W sumie wykluczają kilka chorób a kosztują dużo. I co jak wyjdą źle... stres do końca ciąży albo aborcja....? Jakie jest wasze podejście do tych badań?
Gratulacje! [emoji173] bliźniaki, cudownie.
Będę się decydować na badania, wykluczają choroby i wole wiedzieć w razie gdyby, bo aborcji absolutnie nie biorę pod uwagę.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1478628610-1d1mld.jpeg

Cześć dziewczyny !!!
My już po pierwszej wizycie :)
Wszystko jak narazie dobrze tylko zlecili mi kupe badan do zrobienia :) czy badania typu tsh,toxoplazmoza,hiv,wr,gr.krwi,hcv,cmv,hbs,mocz,morfologia i różyczka moge wykonac w szpitalu czy musze prywatnie ;)
Ale się ciesze z tego małego szczęścia :)
Jeśli nie masz skierowania to prywatnie trzeba i tak.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Zmienię temat. Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły na NFZ. Jak lekarze podchodzili do badań pretanalnych? Kierowali czy załatwiałyście to na własną rękę?
Mój lekarz jako jeden z 2 w mieście wykonuje takie badania , dodatkowo będę musiała zapłacić tylko100zl. Bez testu Pappa. Pappa to podobno tylko statystyka , która może nie potrzebnie namieszać.

f2w3skjoapwrgv7j.png

1478628610-1d1mld.jpeg

Cześć dziewczyny !!!
Wszystko jak narazie dobrze tylko zlecili mi kupe badan do zrobienia :) czy badania typu tsh,toxoplazmoza,hiv,wr,gr.krwi,hcv,cmv,hbs,mocz,morfologia i różyczka moge wykonac w szpitalu czy musze prywatnie ;)
Gratuluję udanej wizyty !! ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Ja rozmawiałam dziś z pracodawcą i kazała mi iść juz w tym miesiącu na zwolnienie. Nie planowałam tak szybko, ale nie mam wyjścia.

Emkamat- z drugiej strony nikt nie ma 100% gwarancji, ze przez te 1ipol roku, firmy nie zamkną. Nie zbankrutuje albo zamkną oddział. Gwarancji nie ma a w takie sytuacji nikt nie zachodził by w ciąże. Moja szwagierka miała na czas nieokreślony , ale pracodawca, gdy była się zapytać kiedy ma wracać powiedział jej , że i tak ją zwolnią najszybciej , gdy będzie to możliwe.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Oczywiście, ze nie ma takiej pewności. Natomiast musiałby być jakiś mega krach, żeby firma, w której pracuje padła ;) ale oczywiscie nigdy nie mów nigdy ;)

Co do zwalniania jak najszybciej po powrocie- nie jestem pierwsza która zaszła w ciążę i zamierza wrócić. Dziewczyny rodzą dzieci, wracają, pracują dalej, znów zachodzą w ciążę. Dla mnie szef, który się tak zachował to po prostu prostak- współczuję szwagierce.

Hej... Przyłącze się do was... U mnie koniec 9tyg. ciąża bliźniacza jednojajowa... Zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi, robicie czy nie? W sumie wykluczają kilka chorób a kosztują dużo. I co jak wyjdą źle... stres do końca ciąży albo aborcja....? Jakie jest wasze podejście do tych badań?
Gratulacje !.

Ja powiem swoje zdanie jako jak to mój mąż mówi "katolki" . Nie dokonała bym aborcji, moim zdaniem życie ma wartość absolutną. Ja nie dałam temu dziecko życia nie mam prawa mu zabierać. Dla mnie to po prostu zabójstwo . Każdy człowiek powinien umrzeć śmiecia naturalną. Chciałabym wiedzieć czy dziecko jest zdrowe, żeby mieć czas żeby się przygotować.
Z drugiej strony nigdy nie miałam styczności z dziećmi z ZD, ale wiele razy w życiu zawodowym i do tej pory mam styczność z dzieckiem autystycznym. Dzieci takie rozwija się bardzo sprawnie fizycznie, ale to jest naprawdę okrutna 'choroba'. Nie wiem czym takie dzieci różnią się od siebie , ale dlaczego te pierwsze można ' usunąć' ?!

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
1478628610-1d1mld.jpeg

Cześć dziewczyny !!!
Gratulacje!!

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry