reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej... Przyłącze się do was... U mnie koniec 9tyg. ciąża bliźniacza jednojajowa... Zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi, robicie czy nie? W sumie wykluczają kilka chorób a kosztują dużo. I co jak wyjdą źle... stres do końca ciąży albo aborcja....? Jakie jest wasze podejście do tych badań?
Gratulacje! [emoji173] bliźniaki, cudownie.
Będę się decydować na badania, wykluczają choroby i wole wiedzieć w razie gdyby, bo aborcji absolutnie nie biorę pod uwagę.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1478628610-1d1mld.jpeg

Cześć dziewczyny !!!
My już po pierwszej wizycie :)
Wszystko jak narazie dobrze tylko zlecili mi kupe badan do zrobienia :) czy badania typu tsh,toxoplazmoza,hiv,wr,gr.krwi,hcv,cmv,hbs,mocz,morfologia i różyczka moge wykonac w szpitalu czy musze prywatnie ;)
Ale się ciesze z tego małego szczęścia :)
Jeśli nie masz skierowania to prywatnie trzeba i tak.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Zmienię temat. Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły na NFZ. Jak lekarze podchodzili do badań pretanalnych? Kierowali czy załatwiałyście to na własną rękę?
Mój lekarz jako jeden z 2 w mieście wykonuje takie badania , dodatkowo będę musiała zapłacić tylko100zl. Bez testu Pappa. Pappa to podobno tylko statystyka , która może nie potrzebnie namieszać.

f2w3skjoapwrgv7j.png

1478628610-1d1mld.jpeg

Cześć dziewczyny !!!
Wszystko jak narazie dobrze tylko zlecili mi kupe badan do zrobienia :) czy badania typu tsh,toxoplazmoza,hiv,wr,gr.krwi,hcv,cmv,hbs,mocz,morfologia i różyczka moge wykonac w szpitalu czy musze prywatnie ;)
Gratuluję udanej wizyty !! ;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Ja rozmawiałam dziś z pracodawcą i kazała mi iść juz w tym miesiącu na zwolnienie. Nie planowałam tak szybko, ale nie mam wyjścia.

Emkamat- z drugiej strony nikt nie ma 100% gwarancji, ze przez te 1ipol roku, firmy nie zamkną. Nie zbankrutuje albo zamkną oddział. Gwarancji nie ma a w takie sytuacji nikt nie zachodził by w ciąże. Moja szwagierka miała na czas nieokreślony , ale pracodawca, gdy była się zapytać kiedy ma wracać powiedział jej , że i tak ją zwolnią najszybciej , gdy będzie to możliwe.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Oczywiście, ze nie ma takiej pewności. Natomiast musiałby być jakiś mega krach, żeby firma, w której pracuje padła ;) ale oczywiscie nigdy nie mów nigdy ;)

Co do zwalniania jak najszybciej po powrocie- nie jestem pierwsza która zaszła w ciążę i zamierza wrócić. Dziewczyny rodzą dzieci, wracają, pracują dalej, znów zachodzą w ciążę. Dla mnie szef, który się tak zachował to po prostu prostak- współczuję szwagierce.

Hej... Przyłącze się do was... U mnie koniec 9tyg. ciąża bliźniacza jednojajowa... Zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi, robicie czy nie? W sumie wykluczają kilka chorób a kosztują dużo. I co jak wyjdą źle... stres do końca ciąży albo aborcja....? Jakie jest wasze podejście do tych badań?
Gratulacje !.

Ja powiem swoje zdanie jako jak to mój mąż mówi "katolki" . Nie dokonała bym aborcji, moim zdaniem życie ma wartość absolutną. Ja nie dałam temu dziecko życia nie mam prawa mu zabierać. Dla mnie to po prostu zabójstwo . Każdy człowiek powinien umrzeć śmiecia naturalną. Chciałabym wiedzieć czy dziecko jest zdrowe, żeby mieć czas żeby się przygotować.
Z drugiej strony nigdy nie miałam styczności z dziećmi z ZD, ale wiele razy w życiu zawodowym i do tej pory mam styczność z dzieckiem autystycznym. Dzieci takie rozwija się bardzo sprawnie fizycznie, ale to jest naprawdę okrutna 'choroba'. Nie wiem czym takie dzieci różnią się od siebie , ale dlaczego te pierwsze można ' usunąć' ?!

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
1478628610-1d1mld.jpeg

Cześć dziewczyny !!!
Gratulacje!!

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry