reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dokładnie, tak jak mówi majka, na najgorsze zawsze będzie czas. Teraz cierpliwie czekaj, jutro beta i później kolejne badanie. :)

Caixa nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie. Może jakaś inna mama zna odpowiedź? Nawet nie wiedziałam że są dwa rodzaje tego testu.

reklama
Ja jednak musialam wziąć antybiotyk bo coraz gorzej sie czułam ;( i gardlo coraz gorsze. Teraz bede schizowala do środy :/

wniduay3s76h08au.png

Dokładnie, tak jak mówi majka, na najgorsze zawsze będzie czas. Teraz cierpliwie czekaj, jutro beta i później kolejne badanie. :)

Caixa nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie. Może jakaś inna mama zna odpowiedź? Nawet nie wiedziałam że są dwa rodzaje tego testu.

Właśnie przestudiowałam internet i stronę gina do którego idę na genetyczne i jednak musi być Papp-a z kryptorem :/ Co oznacza, że na wyniki czeka się od 5-7dni także w przyszłym poniedziałek muszę na prędce zrobić te badania w laboratorium aby zdążyć na usg gen. Najgorsza do przełknięcia jest cena bo samo badanie krwi w lab. Papp-a z kryptorem i wolne Beta hcg to ok 200zł + 250zł usg to łącznie wychodzi niezła sumka. Ale cóż zrobić... nie ma wyjścia. Jakbym nie zrobila to miałabym chyba wyrzuty sumienia.

Dziewczyny musicie wierzyć że będzie dobrze ja w pierwszej ciąży sporo przeszłam stresów i później po wszystkim wyrzucalam sobie ze może przez ten stres było jak było dlatego teraz staram się być cały czas dobrej myśli i naprawdę jestem (no poza kilkoma chwilami załamania);) dopóki tli się chociaż odrobina nadziei musicie się jej trzymać

Kochane, bądźcie dobrej myśli. Pozytywne myślenie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie fizyczne, więc i tutaj musi ogrywać ogromną role :) Modlę się i trzymam za Was kciuki :*

Zmienię temat. Mam pytanie do dziewczyn, które chodziły na NFZ. Jak lekarze podchodzili do badań pretanalnych? Kierowali czy załatwiałyście to na własną rękę?

Ja jednak musialam wziąć antybiotyk bo coraz gorzej sie czułam ;( i gardlo coraz gorsze. Teraz bede schizowala do środy :/

wniduay3s76h08au.png
Też miałam antybiotyk w piątym tygodniu i nic się nie stalo. Zapalenie gardła, nosa i zatok. Temperatura ponad 40 stopni przez 4 doby i miałam ten sam strach, ale wszystko było ok.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Orientujecie się czy moge w takiej sytuacji jechac do szpitala na badanie dziś ? Bo na czwartek mam po prostu wizyte umowiona z moim ginekologiem w innym miescie ale nie wiem czy wytrzymam , juz nie spie od 3 dni . A czy by mnie zbadali dokladniejszym sprzetem jakbym pojechala teraz ?

reklama
Orientujecie się czy moge w takiej sytuacji jechac do szpitala na badanie dziś ? Bo na czwartek mam po prostu wizyte umowiona z moim ginekologiem w innym miescie ale nie wiem czy wytrzymam , juz nie spie od 3 dni . A czy by mnie zbadali dokladniejszym sprzetem jakbym pojechala teraz ?
powiedz że cię brzuch boli i muszą ciebie zbadać;)

w57vyx8d0y5gtqc5.png

Do góry