reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Michalina super ze wszystko jest dobrze.
Tez myslenze rozmowa duzo pomoze. Ja chce pochowac teraz dzidziusiowe zabawki. Z lozeczka sam zrezygnowal i juz dawno schowane.
Mysle ze najwazniejsza rozmowa.. Moj mlody ma ponad 2latka i straszny tulasek z niego. Bedzie trzeba duzo uwazac aby nie poczul sie odtracony

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
U nas ro samo..alergia oslabia obrone organizmu przed wirusami bo organiz skupia sie na zwalczaniu alergenow..zrobilam jej badania za ok 700 zl..a alergia wyszla na panelach alergicznych..

A ile corka ma.lat? Bo mowia zemoj keszcze za mlody na testy. Ma 2lata3m

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Kasiu ja odrazu zaszlam w ciążę po samoistnym poronieniu. Nie odczekalismy nawet jednego cyklu i mam śliczne zdrowa 5 latke ;)

Mlodamama moja corka jak poszla do przedszkola to strasznie nam chorowala.ciagle uszy . co miesiac jakis antybiotyk :( lekarzy alergolog, laryngolog. Latalam jak głupia.faszerowali ja. Lekami na alergie ( u nas nabiał) cuda na kiju ;/...... Poszla drugi rok i teraz trzeci chodzi do przedszkola i skończyły sie " alergie" choruje tylko jak jest coś w przedszolu a zapalenie ucha miala ostatnio rok temu! Czasmi warto nie wariowac i przeczekac.
A odkurzac mam zelmera z filtrem hepa i sobie chwale.
Jonizacjie mam w nawilzaczu :)

wniduay3s76h08au.png

Ale corka nie ma jakiejs tam alergii..jakas tam ma na merchew bo 1.6 na psa 1.3 ale na roztocza ma wiecej niz 100..braklo skali..od tego ma astme wiec nie da sie przeczekac

Przy astmie to juz nie fajnie :/
A czasami nabial to nie jest to "jakas tam alergia" moja przy kontakcie z np. Odrobina mleka dusila sie. Jak miala rok. Miala wstrząs po łyżeczce kaszki z mlekiem... Zaczęła sie dusic , spuchla, cale szczescie ze za kazdym razem wymiotowala ty bo inaczej nie wiadomo jak by sie to skończyło ;/ ona nawet loda nie mogła polizac bo dusila sie i wymiotowala .

wniduay3s76h08au.png

Moj panele alergiczne pokarmowe i wziewne na raczkach miala w wieku 3 lat i 2 m-cy, po 2 tygodniach mial panele chemiczne na plecach.

Do 3 roku nial robione testy z krwii, cos wychodzilo, ale duzo utajnial. Bylo to widac po igG mial ok 3tys. Nam lekarz mowil, ze z krwii nie zawsze chce dziecko pokazac.

Pierwszy raz w poradni alergologicznej znalezlismy sie jak mial 5 miesiecy wprowadzilismy marchewke i dostal nega wysypki, a usta mu spuchly.

reklama
Ja mama odkurzacz z HEPA i też jonizator w nawilżaczu . Żałuje, że kupiłam ten odkurzacz, bo trzeba mieć dużo zapału, żeby go czyścić . Ja często odkurzam w domu - co 2-3 dni i często muszę go czyścić , bo odkurzacz słabo ciągnie .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry