Podziwiam Cie... dla mnie 10 miesięcy to było dużo a tu 7 lat. No naprawdę szacun dla was.Hej dziewczyny , chociaż jestem prawie już w 9 tyg ciąży dalej trudno mi w to uwierzyć . Starałam się z mężem 7 lat i wreszcie po 2 inseminacji się udało. Mam już za sobą 3 usg , pierwsze w 6 tyg pokazało bliźniaki drugie po tygodniu bliźniaki ale tylko jednemu biło serduszko .Kazali mi zrobić jeszcze jedno po tygodniu i niestety ten mniejszy zatrzymał się w rozwoju a różnica miedzy nimi się zwiększyła . Mniejszy miał 27 mm a większy 1,7 cm .Lekarz kazał się już cieszyć tylko z jednego .Tak więc oczywiście że się cieszę nawet bez jego cennych rad ale jest mi trochę smutno .
reklama
Kum
Fanka BB :)
Kasia nie wiem czy to jeszcze przeczytasz. Ale najlepiej niebisc na lyzeczkowanie tylko jak zaczniesz kreawic oczyscic sie samoistnie. Pecherzyk jest nie duzy i jest wysoce pradopodobne ze pojdzie samo. Jestvto lepsza opcja jesli chofzi o kolejna ciaze. Nie trzeba czekac jak po lyzeczkowaniu. Szyjka jest nie naruszona
I oczywiscie bardzo mi przykro. Trzymaj sie.
Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Gemmina
Kasia, tak bardzo mi przykro... przytulam Cię mocno! [emoji22]
Suelen powodzenia, jesteś bardzo dzielna!
Ja od dzisiaj jestem na L4. Zaznaczył mi że jestem na kodzie 1, tzn leżąca - żeby była podkładka pod dalsze zwolnienie z kodem 2 czyli chodząca. Może przyjść nfz na kontrolę i z 1 muszę absolutnie być w domu, a potem z 2 mogę normalnie wychodzić.
Dostałam L4 ze względu na bhp w pracy i obciążenia. Pracuję w przedszkolu dla niepełnosprawnych dzieci.
I powiedział, że jak najbardziej mogę chodzić potem na basen. Jest świetną formą ruchu w ciąży [emoji1]
Dobranoc!
Suelen powodzenia, jesteś bardzo dzielna!
Ja od dzisiaj jestem na L4. Zaznaczył mi że jestem na kodzie 1, tzn leżąca - żeby była podkładka pod dalsze zwolnienie z kodem 2 czyli chodząca. Może przyjść nfz na kontrolę i z 1 muszę absolutnie być w domu, a potem z 2 mogę normalnie wychodzić.
Dostałam L4 ze względu na bhp w pracy i obciążenia. Pracuję w przedszkolu dla niepełnosprawnych dzieci.
I powiedział, że jak najbardziej mogę chodzić potem na basen. Jest świetną formą ruchu w ciąży [emoji1]
Dobranoc!
Ostatnia edycja:
Aleksandrax
Hej patka,Cześć dziewczyny do tej pory bylam w temacie dla staraczek po straconej ciąży ale od dziś mogę zapisać sie również do Was, bo dziś na usg widzielismy piękny ciążowy pęcherzyk- wg om to 6 tydzien i 3 dzien, ale wg wielkości pęcherzyka to 4 tydzien - nastepne badanie 22.11, wówczas powinniśmy juz widziec serduszko po stracie dzieciatka w czerwcu, dzis jest dla mnie naprawde wyjatkowy dzień...
Widzę że mamy podobną sytuację, też poronilam w czerwcu, a teraz termin czerwcowy, mimo że już widziałam serduszko wciąż się boję. Mam nadzieję że się uspokoje trochę jak teraz na następnym też będzie biło, bo to już będzie wtedy starsza ciąża niż tamta. Teraz musi być dobrze!
patkaborn26
Początkująca w BB
Napewno wszystko będzie dobrze i trzymam za to mocno kciuki :-) ja tez mam rozne mysli po takim doświadczeniu, ale staram sie nie stresowac zeby nie zaszkodzic maluszkowi:-) i dziękuję Wam za cieple przyjecie i mile slowa :-)Hej patka,
Widzę że mamy podobną sytuację, też poronilam w czerwcu, a teraz termin czerwcowy, mimo że już widziałam serduszko wciąż się boję. Mam nadzieję że się uspokoje trochę jak teraz na następnym też będzie biło, bo to już będzie wtedy starsza ciąża niż tamta. Teraz musi być dobrze!
KaSia86
Dlatego chcę jeszcze poczekać dwa tygodnie, może coś się samo zacznie...a może zdarzy się cud... W każdym razie muszę odpuścić i poczekać...Kasia nie wiem czy to jeszcze przeczytasz. Ale najlepiej niebisc na lyzeczkowanie tylko jak zaczniesz kreawic oczyscic sie samoistnie. Pecherzyk jest nie duzy i jest wysoce pradopodobne ze pojdzie samo. Jestvto lepsza opcja jesli chofzi o kolejna ciaze. Nie trzeba czekac jak po lyzeczkowaniu. Szyjka jest nie naruszona
mlodamama21
Nie znam sie wiec pytam tutaj..polecicie mi jakis odkurzacz z filtrem HEPA ? Czy przy najwyzszej alergii na roztocza warto kupic ozonator- jonizator lub inny jakis filtr powietrza? Co sadzicie o spreyach do materacy przeciw roztoczom ? Juluni mojej wyszlo, ze ma.klase najwyzsza alergii na ten syf[emoji22] dlatego biedactwo pewnie tak choruje..
Anulka.
Witam nowe mamy [emoji4]
Ja wczoraj nie wytrzymałam i pojechałam do szpitala [emoji53] Zrobili mi Usg zwykłe , badanie krwi i moczu i usg brzucha. Na szczęście wszystko jest ok [emoji4] serduszko bije, dzidzia rośnie. Dostałam zastrzyk rozkurczowy i kazali brać nospe. Teraz będę musiała w pracy jeszcze bardziej się obijać [emoji48]
Ja wczoraj nie wytrzymałam i pojechałam do szpitala [emoji53] Zrobili mi Usg zwykłe , badanie krwi i moczu i usg brzucha. Na szczęście wszystko jest ok [emoji4] serduszko bije, dzidzia rośnie. Dostałam zastrzyk rozkurczowy i kazali brać nospe. Teraz będę musiała w pracy jeszcze bardziej się obijać [emoji48]
Kum
Kasia czekaj nie ma co sie spieszyc. Ja krwawilam samoistnie w czerwcu i a tak chcieli mi zrobic lyzeczkowanie. Nie zgodzilam sie.
Moja kolezanka od razu po poronieniu zaszla w ciaze bez czekania na okres i wlasnie 4dni temu urodzila zdrowego i duzego chlopczyka.
Anulka dobrze ze jest dobrze. Magnez ejsz?
Mlodamama jakie testy robiliscie? W ogole sie nie znam a lekarka nam sugerowala ze moze mlody ma jakas alergie i przez to nam choruje caky czas. Choc jak nie chodzi do zlobka to nie choruje...
Moja kolezanka od razu po poronieniu zaszla w ciaze bez czekania na okres i wlasnie 4dni temu urodzila zdrowego i duzego chlopczyka.
Mlodamama jakie testy robiliscie? W ogole sie nie znam a lekarka nam sugerowala ze moze mlody ma jakas alergie i przez to nam choruje caky czas. Choc jak nie chodzi do zlobka to nie choruje...
reklama
mlodamama21
U nas ro samo..alergia oslabia obrone organizmu przed wirusami bo organiz skupia sie na zwalczaniu alergenow..zrobilam jej badania za ok 700 zl..a alergia wyszla na panelach alergicznych..Kasia czekaj nie ma co sie spieszyc. Ja krwawilam samoistnie w czerwcu i a tak chcieli mi zrobic lyzeczkowanie. Nie zgodzilam sie.