reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej [emoji4] u mnie nocka całkiem niezła, tylko jedno nocne siku, i ogólnie przespane [emoji3]

Ja jestem okropnie niecierpliwa i robiłam test już 5 dni przed @, oczywiście negatyw.
Wcześniej robiłam owulacyjne pokazały owulke, potem nie pokazywały, a tak że trzy dni przed planowaną @ znowu były dwie krechy na owylacyjnym, gdzie ciążowy jeszcze był negatywny, więc może coś w tym moczu może być co pokazuje pozytywne testy owu w ciąży, ja tak miałam, choć pewnie nie ma co się tym kierować.

7v8rikgno1ck7egs.png

reklama
Siemaneczko! Ja juz od 4 nie spie :/ w ogole dzisiaj "spalam" a raczej meczylam sie tylko 3,5h, znowu dopadla mnie wczoraj alergia no i przeszlo w napad astmatyczny. Kurde mega zaluje ze przed ciaza nie poszlam do jakiegos konkretnego lekarza zeby to zdiagnozowac konkretnie i dostac leki. A tak chodzilam/wzywalam lekarza doraznie i dostawalam sterydy na tydzien i skierowanie na badania (na ktore nie poszlam). Mam na razie stwierdzona nadreaktywnosc oskrzeli i podejrzenie astmy. I mam tylko sterydy ktorych nie moge wziac :(( a oddech plytki jak cholera. A najgorsze ze troche na wlasne zyczenie, bo uczulaja mnie rzeczy ktore mamy w pracy na hali produkcyjnej, a ze wczoraj bylam ostatni raz w firmie to zamiast siedziec w biurze, bujalam sie po calym zakladzie i na hali siedzialam ze 2h. No i mam za swoje! A jeszcze caly czas w tyle glowy mam ze przeze mnie Polcia pewnie tez nie jest dobrze dotleniona :( no nic, mam nadzieje ze do poludnia przejdzie :)
No to sobie ponarzekalam z rana :D moze jak sie wezme za jakas robote to przejdzie szybciej;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Siemaneczko! Ja juz od 4 nie spie :/ w ogole dzisiaj "spalam" a raczej meczylam sie tylko 3,5h, znowu dopadla mnie wczoraj alergia no i przeszlo w napad astmatyczny. Kurde mega zaluje ze przed ciaza nie poszlam do jakiegos konkretnego lekarza zeby to zdiagnozowac konkretnie i dostac leki. A tak chodzilam/wzywalam lekarza doraznie i dostawalam sterydy na tydzien i skierowanie na badania (na ktore nie poszlam). Mam na razie stwierdzona nadreaktywnosc oskrzeli i podejrzenie astmy. I mam tylko sterydy ktorych nie moge wziac :(( a oddech plytki jak cholera. A najgorsze ze troche na wlasne zyczenie, bo uczulaja mnie rzeczy ktore mamy w pracy na hali produkcyjnej, a ze wczoraj bylam ostatni raz w firmie to zamiast siedziec w biurze, bujalam sie po calym zakladzie i na hali siedzialam ze 2h. No i mam za swoje! A jeszcze caly czas w tyle glowy mam ze przeze mnie Polcia pewnie tez nie jest dobrze dotleniona :( no nic, mam nadzieje ze do poludnia przejdzie :)
No to sobie ponarzekalam z rana :D moze jak sie wezme za jakas robote to przejdzie szybciej;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jak z Zusem?Wyslali ci jakas odpowiedz?

Ja zasnelam po 5... a teraz ide na krew i mocz. Kto wie, moze juz ostatni raz ;) ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Życzę Ci :) Ja nie mam sił iść na badania, może jutro... do środy mam czas :)

Widzę, że nie my jedne miałyśmy super "przespaną" noc grrre

Dziewczyny Wy o siebie dbajcie, prowadzenie własnej firmy to spora odpowiedzialność, ale już końcóweczka, musicie się oszczędzać! Pewnie nie ja jedna to mówię, ale tak piszecie, a mi od rana syndrom troskliwego misia się włączył [emoji6]Sory hehe

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

W nocy jak wstawalam na siku, albo przy ktoryms z przekrecaniu sie szarpnelam i chyba spowodowalam sobie kolke albo co. I teraz ledwo laze bo mmie kuje w boku. Jeszcze to [emoji35]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Dzien dobry wszystkim . Powiem wam mam dosc. Dosc ze stres dzis ten pessar zdejmujemy . To do tego jestem kuźwa chora. Mam katar i boli mnie gardlo . Obym nie rodzila . Nie chce malego potem zarazic . W 1 ciazy tez bylam chora [emoji23][emoji23] przeszlo i za pare dni urodzilam haha moze to juz taka tradycja u mnie. Prosze dzisiaj trzymac kciuki . Wizyte mam ok 16 wiec dam potem znac [emoji5][emoji5][emoji5]
Podobno (ale słyszałam od koleżanki ) poród sam nie zaczyna się jak kobieta jest chora.. Ciekawe czy prawda ? ..

Ja z Amelią w ciąży test zrobiłam po tygodniu od spodziewanego okresu- ale ja mam nie regularny więc ten dzień spodziewany jest taki umowny. I wyszła jedna kreska- ulga- poszłam spać dalej. Wstałam - zaglądam do łazienki i chce wyrzucić test a tam 2 kreski- jedna bardzo słaba :D byłam tego samego dnia u lekarza, ale mówi dziwne po tygodniu już jest chociaż pęcherz. Przyszłam za 2 tygodnie i już było i serce i zarodek. Wylałam morze łez a teraz.. Kocham ją nad życie i nie oddałabym za nic. Każdego dnia dziękuje za taki cud. Za słowa kocham Cię mamo[emoji173].

3jgxskjox8hy3b2y.png

To ja zrobilam pierwszy test tydzien przed okresem- bo brzuch mnie bolal jak na okres, bo mialam taki humor, ze wszystko i wszyscy mnie wkurzali. Bylismy w trakcie malowania- takie akcje mezowi robilam... Mowie do przyjaciolki, ze juz moglabym dostac okresu bo zwariuje. A ona zrob test. Zrobilam test- negatywny... z tej ,,rozpaczy", ze jestem zolza a nie w ciazy wypilam butelke wina w dwa dni. I zrobilam test tydzien pozniej dwa dni przed okresem i juz bylo :) latalam po domu jak kretynka :) maz byl bardziej opanowany ;) ale od tego dnia zaczal mnke traktowac jak jajko ;) i tak to sie udalo - za pierwszym razem :)
Chociaz teraz troche zaluje, ze w sierpniu nlbylam na niego w te dni obrazona ;) moze juz by bylo po ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Olka a Może powinnaś iść do lekarza z tą astmą i da ci leki , które można w ciąży- po co się męczyć. Slyszłam , że np nebbud można a on ratuje moją córkę właśnie jak coś ją uczuli.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Do góry