reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

A mi moi ginekolodzy mowili że warzywami to sobie g... mogę na żelazo bo musiałabym tone zjeść . Wołowina, wołowina i jeszcze raz wołowina a burak to dodatek. A i po tej Wołowince czy buraku koniecznie coś kwaśnego- pomarańcza lub cytryna bo wtedy się wchłania ;)

w57vyx8dubspq12k.png
No nie wiem, z warzyw też się da :) ja codziennie piję sok z jarmużu z pomarańczą, bo żelazo potrzebuje wit C do wchłaniania się i piję herbatę z pokrzywy bardzo dużo - wyniki cały czas w normie i tabletki nie potrzebne [emoji4]
Więc bez mięsa też da radę, jemy je bardzo rzadko.
Ale wiadomo, że wszystko zależy od organizmu [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
No nie wiem, z warzyw też się da :) ja codziennie piję sok z jarmużu z pomarańczą, bo żelazo potrzebuje wit C do wchłaniania się i piję herbatę z pokrzywy bardzo dużo - wyniki cały czas w normie i tabletki nie potrzebne [emoji4]
Więc bez mięsa też da radę, jemy je bardzo rzadko.
Ale wiadomo, że wszystko zależy od organizmu [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Mi chodziło o uzupełnienie powstałych już braków . Wiem że bez mięsa się da. rok byłam na diecie weganskiej i wyniki miałam super. Ale przy diecie ogólnej i dużych niedoborach ich zdaniem warzywa same nie pomogą.

w57vyx8dubspq12k.png

Mi chodziło o uzupełnienie powstałych już braków . Wiem że bez mięsa się da. rok byłam na diecie weganskiej i wyniki miałam super. Ale przy diecie ogólnej i dużych niedoborach ich zdaniem warzywa same nie pomogą.

w57vyx8dubspq12k.png
A, to o uzupełnianiu dużych niedoborów to nie wiem [emoji4] skupiam się, żeby do nich nie doprowadzić

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Ja na szczescie nie mam zadnych niedoborow, o dziwo tfu tfu zadna infekcja pecherza w ciazy tez sie do mnie nie przypetala az dziwne...
Ale mialam noc... co godzina praktycznie pobudka bo mnie suszylo... ale wiedzialam, ze tak bedzie bo wczoraj zjedlismy sushi a ostatnio tak mam, ze po sushi mnie suszy. Wiec pilam. A jak pilam to sikalam. Pozniej znowu podudki bo mi rece dretwialy... no i o 5 M wstawal do prscy to wstalam z nim bo zasnac nie moge...
Dzis ma do mnie przyjechac dwoch kurierow :) jeden to apteka a drugi nie wiem ktory :) kolo poludnia wybiore sie do castoramy po torebki strunowe do szpitala, pozniej wpadne na kawke do pracy bo majęczaly zebym wpadla - tesknia od wtorku... ;) wracam i prasuje slodkosci w rozmiarze 62 ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Oj, moja nocka też nieprzespana.Śniły mi się chrzciny małego ;) No i jak wstałam o 5 z małżem tak pociągnęliśmy temat i wsio ustalone, tzn konkretnie gdzie je zrobimy, kogo zaprosimy itp.
Takie to można mieć rozmowy o rano :)

Malinowa melduj co u Ciebie .

Oj, moja nocka też nieprzespana.Śniły mi się chrzciny małego ;) No i jak wstałam o 5 z małżem tak pociągnęliśmy temat i wsio ustalone, tzn konkretnie gdzie je zrobimy, kogo zaprosimy itp.
Takie to można mieć rozmowy o rano :)

Malinowa melduj co u Ciebie .
A u mnie co... zastrzyki w dupsko na rozkurcz miesni, bezwzględne lezenie i co raz ktg [emoji20] skurcze sa dalej ale delikatne i bez boli takze teraz jest juz ok no ale nie zmienia to faktu ze nie wypuszcza do poniedziałku na pewno [emoji20]

A u mnie co... zastrzyki w dupsko na rozkurcz miesni, bezwzględne lezenie i co raz ktg [emoji20] skurcze sa dalej ale delikatne i bez boli takze teraz jest juz ok no ale nie zmienia to faktu ze nie wypuszcza do poniedziałku na pewno [emoji20]

Ja tak coś czuję,że rozpakujesz nam się w ten weekend :)

reklama
Do góry