reklama
Konwalia6
Fanka BB :)
Trzymamy mocno kciuki*** ja pytalam o to usg, bo ja mialam w ostatnich tyg 1 ciaxy robione i w szpitalu i w gabinecie. I mocno sie roznily.. tak w ogole to w szpitalu wyliczali przed cc 2,7kg a byla 2,4. Miejmy nadzieje, ze wszystko okaze sie ok. Najwazniejsze ze jestes pod opieka*
emkamat10
@mlodamama21 trzymam kciuki! :*
Monya81
Młodamama...trzymam kciuki za wizyty.
Ja zapasów nie robię. I tak co gotuje, żeby wyżywić bandę jest czasochłonne.
Ale poprosiłam teściową i jej siostry, żeby przez 2 tyg po porodzie podrzucały nam jakies jedzonko. One zachwycone, że mogą się wykazać, a ja spokojna, że nie będę musiała stać przy garach. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Ale poprosiłam teściową i jej siostry, żeby przez 2 tyg po porodzie podrzucały nam jakies jedzonko. One zachwycone, że mogą się wykazać, a ja spokojna, że nie będę musiała stać przy garach. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
mlodamama21
yoohoosek
Młodamama...trzymam kciuki za wizyty.
Super że masz taką pomoc!
W ogóle jak sobie pomyslałam o takim gotowaniu dla tylu osób to masakra..... A czy wszyscy macie podobne "upodobania kulinarne"? Nas niby tylko czwórka ale obiad potrafi byc wyzwaniem- starszy nie lubi wieeeelu rzeczy, młodszy tez ma swoje smaki a czasem marze o tym żeby ugotować coś tylko dla siebie [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Sasankaa
@mlodamama21 trzymam kciuki za małego, oby to były tylko błedy pomiarowe
Ja nie robię zapasów, co mam dla 2 latka jeszcze z alergiami zrobić? A jakieś zupki czy coś to raz dwa się robią. A meżu hmm... ma dwie ręce
Wciaż nie moge uwierzyć jak to szybko zleciało. Dziś 37tydz zaczelam, jeszcze trochę i nasza mala księżniczka będzie z nami
Ja nie robię zapasów, co mam dla 2 latka jeszcze z alergiami zrobić? A jakieś zupki czy coś to raz dwa się robią. A meżu hmm... ma dwie ręce
Wciaż nie moge uwierzyć jak to szybko zleciało. Dziś 37tydz zaczelam, jeszcze trochę i nasza mala księżniczka będzie z nami
Monya81
Super że masz taką pomoc!
W ogóle jak sobie pomyslałam o takim gotowaniu dla tylu osób to masakra..... A czy wszyscy macie podobne "upodobania kulinarne"? Nas niby tylko czwórka ale obiad potrafi byc wyzwaniem- starszy nie lubi wieeeelu rzeczy, młodszy tez ma swoje smaki a czasem marze o tym żeby ugotować coś tylko dla siebie [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No niestety etapy rozwoju kupek smakowych każdy ma inny. Ale jakos juz się nauczyłam to dzielić ( cos w stylu szwedzkiego stołu i każdy nakłada i miesza tak jak lubi) . W tygodniu gotuje bardziej pod dzieci, jak mi się chce to dla siebie dorzucam cos oddzielnie pikantniejszego lub z większa ilością ziół. A w weekend najcześciej są znajomi , wiec gotujemy pod siebie , a dzieci wybierają z tego co dla nich się nada (trzeba pamietać, żeby zawsze coś takiego się tam znalazło). A czasem mamy lenia i idziemy do knajpy lub zamawiamy do domu.
PS. Śniadania robi mąż, a kolację dzieci same. Tak więc nie jest tak źle
reklama
U
użytkownik 168678
Gość
Mój mąż potrafi ugotować kilka prostych potraw, więc nie zginiemy. Poza tym mamy niedaleko stołówkę, gdzie za grosze można bardzo dobrze zjeść. Mimo wszystko lubię mieć jakieś zapasy